Another blogging tag

Bron beeld: Picjumbo

Eigenlijk wilde ik vandaag de AB(log)C Tag invullen maar toen ontdekte ik dat dat best wel veel werk is, aangezien het de bedoeling is dat je voor elke letter van het alfabet bedenkt wat die voor jou betekent op het gebied van internet en bloggen, en ik ben niet zo’n fan van alfabetspelletjes – behalve in de auto en als het om Disneyfiguren gaat, haha. Maar toen kwam ik de Another Blogging Tag tegen op Anne Solveig, en ik vond hem eigenlijk best leuk. Dus die wilde ik even invullen! En geen zorgen: mocht je de tags over bloggen een beetje zat zijn, deze is best wel origineel. En sowieso is dit de laatste tag over bloggen: vanaf volgende week gooien we het over een andere boeg!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat zou je zeker zo houden?

Ik denk dat ik de kwaliteit van mijn eigengemaakte beeldmateriaal zou willen verbeteren. Mijn foto’s worden wel steeds beter namelijk, maar sommige vind ik nog steeds erg amateuristisch aandoen en dat is gewoon jammer. Wat ik zo zou willen houden, is zeer zeker mijn schrijfstijl: ik ben er erg trots op hoe deze zich heeft ontwikkeld en nog steeds ontwikkelt en die stijl maakt mijn blog tot wat-ie is, dus dat vind ik heel kostbaar!

Doe je alles voor je blog alleen?

De vormgeving en codering doe ik niet: dat regelt Anouk voor mij. Verder doe ik inderdaad alles zelf: artikelen schrijven, foto’s maken (of bij bronnen vandaan halen) en bewerken, promoten op sociale media… het is een eenmanszaak!

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Hmm… lastig. Ik denk ergens tussen de 8 en de 9. Bij sommige dingen ben ik er gewoon net niet tevreden over, maar dan weet ik niet eens precies wat het is. Nu denk ik overigens wel in begrippen van vergelijking… in vergelijking met andere blogs, die ik zelf graag volg, geef ik mijn blog dus iets tussen de 8 en de 9. Voor mijn eigen begrippen, de ervaring die ik uit het bloggen haal en het geluk en plezier dat het me geeft is het wel een 10 waard!

Verdien je geld met bloggen?

Nee, en daar heb ik ook geen behoefte aan. Ik krijg wel eens recensie-exemplaren of ander soort producten om te reviewen, maar dat vind ik dan ook fijner dan dat ik bijvoorbeeld met advertorials werk: veel te ingewikkeld wat voor beleid je daarbij moet handhaven en sowieso wil ik gewoon mijn eigen content blijven maken.

Wat vind je een nadeel van bloggen of heb je wel eens iets minder leuks meegemaakt?

In de vorige tag legde ik al uit dat ik het soms vervelend vind dat het bloggen als een verplichting kan gaan voelen en dat ik het rot vind als ik graag wil schrijven, maar er geen tijd of energie voor heb. Ik geloof niet dat ik ooit iets naars heb meegemaakt rondom het bloggen… hoewel, onlangs kon ik niet op mijn sites komen omdat mijn IP-adres was geblokkeerd door Versio, vanwege teveel activiteit en daardoor dachten ze dat ik een hacker was. Dat vond ik niet echt leuk, maar echt naar was dat ook niet.

Hoeveel bezoekers heb je maandelijks op je blog?

Volgens Google Analytics heb ik per maand zo’n 800 terugkerende bezoekers en rond de 1300 unieke bezoekers, behoorlijk veel! Ik weet dat dit voor andere blogs relatief weinig is, maar het idee dat honderden mensen regelmatig terugkomen om te zien wat ik allemaal schrijf vind ik top.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en waardoor klik jij weg?

Ik blijf hangen als de content iets unieks heeft: een bijzondere persoonlijke stijl, een duidelijk nut voor de bezoekers of simpelweg een vernieuwend onderwerp. Wegklikken doe ik als een blog teveel van hetzelfde is, of juist teveel verschillende dingen. Als het te onpersoonlijk is en er bijvoorbeeld geen over mij-pagina is, heb ik ook gewoon geen band met de blog en dan voel ik me niet geroepen om te blijven plakken.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen?

Deze heb ik ook in de vorige tag beantwoord: er zijn twee bloggers die ik echt in real life heb ontmoet. Verder vind ik wel dat ik een hoop fijne bloggers steeds beter leer kennen naarmate ik hun blogs langer volg en dat vind ik gewoon een heel fijn iets: dat je op een blog komt met het gevoel dat je bij een vriend(in) thuis komt voor een gezellig praatje. Als ik dat sfeertje krijg bij een blog, raak je mij niet snel meer kwijt als lezer!

Wat vind je van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij het delen van informatie?

Ik blog zelf persoonlijk, dus ik kan er weinig anders van vinden dan dat het heel fijn is en me helpt om te laten zien wie ik ben, iets wat ik graag wil. Ik heb bij het wel of niet publiceren van content eigenlijk maar één echte regel: als het niet goed voelt, komt het niet online. Ik wil er naderhand trots op kunnen zijn en het fijn vinden dat het er staat en dat iedereen het kan lezen. Als ik op een blog reageer waarbij het reactievakje zo’n optie heeft om een link naar je laatste blog weer te geven, wil ik bij mezelf denken: ja, dan kunnen ze zien wat ik het laatst geschreven heb, dat vind ik fijn! Elke blog moet mij en mijn blog representeren. Verder zijn er gewoon wat dingen die te maken hebben met mijn persoonlijke situatie en omstandigheden en die ik privé wil houden.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen? Hoe zou je blog zich moeten ontwikkelen en wanneer zou je stoppen?

Ik vind het heel moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Wat het bloggen betreft denk ik namelijk het liefste in de korte termijn: op dit moment maakt het bloggen mij heel erg blij en gelukkig en vind ik het heel fijn dat het kan. Het brengt me heel erg veel en ik hoop natuurlijk dat dat zo blijft. Maar ik heb geen idee hoe mijn leven gaat lopen: het kan best zijn dat ik op zeker moment geen behoefte meer heb aan mijn blog. In mijn huidige omstandigheden en mijn huidige mentaliteit wil ik er zeker mee doorgaan zolang ik het kan en zolang ik nog vol ben van dingen waar mijn toetsenbord van over kan stromen. Maar hoe lang ik me nog geroepen voel, er nog naar verlang om mijn toetsenbord er daadwerkelijk van over te laten stromen, geen idee. Ik denk niet dat dat mijn hele leven het geval blijft. Ik denk wel dat ik mijn leven lang zal blijven schrijven, maar misschien dat het bloggen op een gegeven moment zal veranderen in professioneler schrijven: dan maakt Vivians Vocabulaire misschien wel plaats voor een lifestylemagazine met wekelijks ruimte voor een persoonlijke column, dat is namelijk ook iets wat ik graag nog eens zou willen doen.

Wanneer ik zou stoppen met bloggen… even vooropgesteld dat ik niet wil stoppen met bloggen zou ik het denk ik pas doen als het echt niet anders meer kan, als mijn gezondheid er te slecht voor wordt of als ik juist op mijn gezondheid moet gaan focussen. Dan zou ik mijn blog waarschijnlijk tijdelijk offline halen om in alle rust met andere dingen bezig te kunnen zijn.

Zou jij je blog verwijderen voor 50.000 euro?

Misschien. Het zou echt heel erg liggen aan de financiële situatie waarin ik me zou bevinden… als ik helemaal geen geld meer zou hebben of als mijn ouders heel krap zouden zitten, zou ik het misschien wel doen. uiteindelijk betekent mijn blog verwijderen namelijk niet dat ik niet meer kan schrijven. Maar als het gewoon ‘’puur voor het geld’’ zou zijn en ik dat geld niet nodig zou hebben, dan zou ik het zeker niet doen. Of het wel doen, en dan meteen een nieuwe blog beginnen en daar dat geld voor gebruiken, haha.

Wat gebruik je voor het bloggen?

Mijn laptop, een superschattige usb-stick in de vorm van een ijsje voor alle bestandjes, de Wunderlist-app voor al mijn ideeën, twee notitieboekjes (eentje voor mijn ideeën en eentje voor algemene blognotities), mijn iPhone 5 en iPad Mini 3, PhotoFiltre voor het bewerken van foto’s, WordPress… dat is het wel zo’n beetje.

Onder welke omstandigheden zou jij stoppen met bloggen?

You may also like...

2 Comments

  1. Wat leuk om te lezen Vivian! Ik zou echt niet zo goed weten wanneer ik zou stoppen met bloggen, ik kan het me echt niet voorstellen. 😛

  2. Oh wat lastig! Ik zou niet willen stoppen met bloggen! Ik zou hooguit een pauze inlassen wanneer de ‘druk’ (die ik mezelf opleg hoor, dat doen anderen niet) te hoog wordt. Maar stoppen? Nee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]