Young Adults zijn hot! De boeken gaan als warme broodjes over de toonbanken, er worden tal van events georganiseerd en in de literaire opinie is er ook steeds meer aandacht voor wat het genre nu eigenlijk precies inhoudt en betekent. Dat het steeds populairder is, merk je ook aan de vele YA-boeken waarvan de rechten worden gekocht door film- en televisiemaatschappijen. Er zijn veel boeken die blijven hangen in development hell, maar ook aardig wat films en series die wél echt van de grond komen. Sommige zijn al klaar of gaan bijna in première, voor andere zijn spectaculaire castleden aangekondigd. Tijd om ze onder de loep te nemen!

Before I Fall

Zoey Deutch (bekend van Beautiful Creatures en Vampire Academy) speelt de rol van Samantha Kingston, die na een auto-ongeluk haar laatste dag steeds opnieuw beleeft en probeert uit te zoeken wat ze moet doen om de cirkel te doorbreken – voordat het te laat is. De film is gebaseerd op het boek van Lauren Oliver (die ook Delirium Amoris schreef) en draait vanaf 20 april in de Nederlandse bioscopen! Ik ken het boek niet, maar het verhaal klinkt wel mooi… beetje If I Stay-achtig.

13 Reasons Why

Je kán het bijna niet gemist hebben: het beroemde (en misschien ook wel beruchte) boek van Jay Asher over de zelfmoord van een tiener is door Selena Gomez bewerkt tot Netflix Original-serie. Alle afleveringen van het eerste seizoen staan inmiddels op Netflix. De serie volgt het verhaal van Clay Jensen, die op basis van audiotapes probeert te ontrafelen waarom zijn vriendin Hannah (Katherine Langford) zelfmoord heeft gepleegd. De serie krijgt al heel veel lovende kritieken en wordt ‘’baanbrekend’’ genoemd omdat de afleveringen flink aan het denken zetten over zelfmoord onder tieners, wat toch nog een behoorlijk taboe is. Ik ga deze heel binnenkort uirpboeren, ook al heb ik het boek niet gelezen… of moet ik eerst het boek lezen?

Everything, Everything

Ik schreef al eerder over de verfilming van dit fantastische boek van Nicola Yoon, Nick Robinson (Jurassic World) en Amandla Stenberg (The Hunger Games) spelen Olly en Maddy, die verliefd op elkaar worden ondanks Maddy’s ziekte die haar kan doden zodra ze een voet buiten haar huis zet. Ik vond het boek echt ontzettend goed en de film ziet er ook supermooi uit! Als we IMDB mogen geloven, is er nog niets bekend over wanneer de film in Nederland uitkomt, maar in Amerika draait-ie vanaf begin mei. Nu maar hopen dat wij ‘m ook kunnen zien straks…

Dumplin’

Er is nog maar heel weinig bekend over deze film, die het verhaal vertelt van een meisje met overgewicht dat aan een schoonheidsverkiezing gaat meedoen. Het boek is geschreven door Julie Murphy (ik heb het nog niet gelezen) en er is al wel aangekondigd dat Jennifer Aniston (!!!) een belangrijke rol gaat spelen. De film wordt geregisseerd door de vrouw achter verscheidene romantische komedies (zoals The Proposal en 27 Dresses) maar verder is het allemaal nog afwachten. Hopelijk komt deze film wel echt van de grond.

Fallen

Ik weet niet precies wat er met deze film aan de hand is geweest… er is echt heel erg lang aan gewerkt, volgens mij was het een paar keer heel onduidelijk of-ie nog afgemaakt ging worden en een paar maanden geleden werd ineens de releasedatum bekend gemaakt. Ik heb het boek van Lauren Kate gelezen en vond het niet zo geweldig, maar ik moet zeggen dat de film er wel erg goed uitziet: volgens mij wordt er gemikt op de Twilight-fans. Jeremy Irvine (Now is Good) en Joely Richardson (The Tudors) hebben belangrijke rollen in het verhaal over gevallen engelen en donkere krachten. Als ik het goed begrijp, is de film in maart uitgekomen… maar niet in Nederland, helaas. Heel vaag verhaal. Volgens mij gaat deze nog wel op Netflix verschijnen.

Simon vs the Homo Sapiens Agenda

YES, SIMON! Oké, ik heb het boek van Becky Albertalli over deze homoseksuele jongen nog niet gelezen (ik weet het, ik weet het) maar hij lijkt me zó leuk! En het castingnieuws is fantastisch: Nick Robinson (Everything, Everything) en Katherine Langford (13 Reasons Why) spelen hoofdrollen, geliefde filmster Jennifer Garner is ook van de partij en ook Colton Haynes, bekend van Arrow en Teen Wolf, speelt een rol. Er duiken regelmatig superschattige behind the scenes-foto’s op en het schijnt dat de film ergens volgend jaar maart in première moet gaan! Tijd genoeg om het boek te lezen…

All the Bright Places

Ik vond dit boek van Jennifer Niven echt heel erg mooi: het gaat over Violet, die haar zus verloren heeft, en Finch, die kampt met een depressie: de twee vinden elkaar en het is echt heel mooi maar ook heel triest. Over de film is nog heel weinig te vinden, máár Elle Fanning (zusje van Dakota Fanning en bekend van Maleficent) gaat Violet spelen. Nog zo’n film die best eens in pre-production zou kunnen blijven steken, maar ik denk dat dat wel meevalt als je ziet dat Elle al best actief is voor de film, met panels en zo waar ze aan meedoet samen met Jennifer. Laten we hopen dat het van de grond komt!

The Hate U Give

Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar ook dit boek – dat ook veel in opspraak is op het moment – heb ik ook nog niet gelezen, ook al staat het wel heel hoog op mijn lijstje. Het is geschreven door Angie Thomas en geïnspireerd op de Black Lives Matter-beweging: de hoofdpersoon raakt betrokken bij de dood van een vriend van haar door toedoen van de politie. Heel erg actueel en ook heel erg heftig volgens mij. Uitgeverij Moon komt dit voorjaar met een vertaling en Amandla Stenberg (yup, van The Hunger Games en dus ook Everything, Everything) gaat de hoofdrol spelen. Verder is er nog niets over bekend. Typisch zo’n boek waar de maatschappijen meteen op afspringen omdat ze niet willen dat een ander de rechten kaapt, denk ik.

Naar welke van deze films ben jij het meest benieuwd?

You may also like...

6 Comments

  1. Aah Fallen duurde zo lang! Ben heel benieuwd naar deze film. Heb alle boeken gelezen, maar blijf het verhaal interessant vinden.

  2. Aah Fallen duurde zo lang! Ben heel benieuwd naar deze film. Heb alle boeken gelezen, maar blijf het verhaal interessant vinden.

  3. Dat Fallen verhaal is echt vreemd ja haha. En OMG, All The Bright Places met Elle Fanning in de hoofdrol, dat wordt hopelijk echt een succes!!

    1. Ja dat hoop ik ook! Het is ook een supergoed verhaal, dus ik ben heel benieuwd wat ze daarvan gaan maken…

  4. Dat Fallen verhaal is echt vreemd ja haha. En OMG, All The Bright Places met Elle Fanning in de hoofdrol, dat wordt hopelijk echt een succes!!

    1. Ja dat hoop ik ook! Het is ook een supergoed verhaal, dus ik ben heel benieuwd wat ze daarvan gaan maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]