5780578430_92b3832c4f_o

Bron

Op dit moment heb ik er nog helemaal geen behoefte aan om een gepubliceerd auteur te worden: ik heb het nog veel te druk met school en kan het schrijven echt nog niet de onverdeelde aandacht geven die het dan zou verdienen. Maar dat belet me absoluut niet om af en toe heerlijk een eind weg te fantaseren over hoe mijn schrijfcarrière zou worden gelanceerd en hoe deze vervolgens zou ontwikkelen. Geeft namelijk ook weer inspirerende ideeën voor hoe ik het wil aanpakken wanneer de tijd daar is! En voor jullie zit er ook iets leuks in, namelijk… brainstormen over hoe je dat voor jezelf ziet!

Ik heb het al helemaal uitgekiend. Momenteel werk ik aan mijn historische roman over de Tudor-dynastie: ik hoop dat ik deze vóór september af kan hebben. In september begin ik alvast met het vervolg en in november start ik met het redigeren van deel één: feiten checken, overtolligheden verwijderen, onduidelijkheden wegwerken enzovoorts. Intussen werk ik al hard aan mijn tweede boek, over Marie Antoinette; daar werk ik ongeveer een jaar aan en dan weer de cyclus van redigeren terwijl ik werk aan deel drie, enzovoorts. Intussen studeer ik natuurlijk, en het zou dan de bedoeling zijn om rond 2018, als ik hopelijk afgestudeerd ben, het eerste deel in de kroniek – want zo noem ik de reeks graag – naar wat uitgevers te sturen. Inmiddels heb ik da hopelijk een toffe baan in het speciaal onderwijs die me tijd genoeg geeft om te schrijven, dus de omstandigheden zijn dan perfecto.

Het boek ontvangt natuurlijk wel wat afwijzingen, die ik gebruik om het te verbeteren. Maar dan: BAM! Een uitgever wil het hebben. Welke dat is, daar ben ik nog niet helemaal uit: misschien Boekerij of Artemis & co. In ieder geval een grote, hihi. Ze vinden het briljant en kunnen niet wachten om het uit te geven – nadat ik natuurlijk wat dingen heb veranderd. Er komt een prachtig omslagontwerp, veel promotie bij boekenwebsites, een item in het boekenpanel van De Wereld Draait Door en dan: BAM! In de winkel. Topverkoop. Mensen zijn laaiend enthousiast. Signeersessies, nog meer appearances. Deadline voor boek twee? Ja hoor, die is allang af, kan ik zo sturen! Vertaalrechten aan Amerika en Engeland? Maar natuurlijk! Ik vertaal dan wel zelf, want mijn woorden moeten op precies de juiste manier overgebracht worden en daar heb ik precies de ideeën voor. Filmrechten? Geweldig! Met in de hoofdrollen Keira Knightley, Lucy Hale, Jonathan Rhys Meyers en nog wat andere sterren wordt dat een blockbuster. Filmrechten voor de andere boeken ook meteen verkocht.

SONY DSC

Bron

Maar… het is natuurlijk wel best zwaar om in zo’n carrièreflow te zitten. Dus af en toe neem ik een sabbatical: ik werk op een schrijfacademie of trek me terug op mijn landgoed op het Engelse platteland, in mijn appartement in Parijs of in mijn bungalow in Toscane, om te schrijven. Sterallures krijg ik niet, want ik ontmoet maar al te graag lezers en blijf vooral met heel veel passie schrijven. Zelfs nadat ik de Nobelprijs heb gewonnen verandert dat niet. Ik ga samenwerkingen aan met auteurs als Philippa Gregory en Simone van der Vlugt, schrijf scripts voor historische tv-drama’s die een mix zijn van entertainment en infotainment en schrijf regelmatig columns over literatuur en het schrijverschap op websites en in magazines. En verder? Verder schrijf ik. Altijd schrijven.

Hihi. Denk dat veel hiervan me niet gaat lukken, maar is altijd leuk om over te fantaseren, nietwaar?

Oefening

Doe hetzelfde als ik: denk eens na over wat je met je schrijven wilt bereiken. Wil je een welbekende bestsellerauteur worden of liever gewoon af en toe een boek verkopen en daar gelukkig mee zijn? Wil je er iets mee bereiken? Hoe zie je het voor je als je een schrijfcarrière ambieert?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]