Leven

Worth a thousand words | Een echte Vivian-fotoshoot

Hoewel ik altijd beter ben geweest met woorden dan met beelden, vind ik het wel heel leuk om op de foto te gaan. Op foto’s van vroeger sta ik altijd met een grote glimlach en soms zelfs met een stoere pose en tegenwoordig vind ik het keileuk om selfies te maken, vooral met vriendinnen. Maar ik vind het ook superleuk om fotoshoots te doen: niet alleen omdat het stiekem best cool is om voor fotomodel te spelen, maar ook omdat ik het bijzonder vind om foto’s van mezelf te hebben waarop je echt kunt zien hoe ik ben. Toen blogvriendinnetje Maaike op zoek bleek te zijn naar modellen om haar portretfotografieskills op los te laten, was ik dan ook super-enthousiast. Ik was wel weer toe aan wat nieuwe blogfoto’s en het leek me ook gewoon keigezellig. Het hoe en waarom en de mooiste foto’s wil ik graag met jullie delen!

De magie van foto’s

Ik ben ervan overtuigd dat je met woorden vaak een completer verhaal kunt vertellen, maar foto’s kunnen ook heel veel waard zijn. Foto’s kunnen een bepaald gevoel vastleggen en weer oproepen, foto’s kunnen voorkomen dat herinneringen tussen je vingers door glippen, maar foto’s kunnen ook laten zien wie je bent. Ik zie mezelf later eerder fotoalbums doorbladeren dan oude blogposts of dagboeken lezen, want foto’s hebben iets heel echts. Met woorden kun je tot in het oneindige knutselen, maar de essentie van een foto blijft altijd hetzelfde. Een foto is als een spiegel: ook al is er nog zoveel mogelijk met Photosohp, foto’s  laten altijd de essentie van de waarheid zien.

Memorabel

Op mijn computer heb ik een map met heel veel foto’s. Veel ervan zijn echt van vroeger, uit mijn kindertijd en uit het middelbareschooltijdperk. Foto’s van schoolfeesten, gekke selfies met vrienden, maar ook foto’s van ziekenhuisopnames en slechte perioden. En dan zijn er de foto’s van nu: van vakanties, bijzondere momenten met familie, uitstapjes, van de kat en van het paardrijden, van onze verhuizing en ook ‘’gewoon’’ foto’s van mezelf of van eerdere fotoshoots in huiselijke kring. Foto’s die zeggen ‘’kijk, dit is mijn leven en ik vind het prachtig en bijzonder’’ en foto’s van memorabele momenten.

Fotoshoots

En die fotoshoots, met als resultaat foto’s van mij, gewoon zoals ik ben, vind ik superleuk om te doen. Foto’s die me helpen te laten zien wie ik ben, gewoon door mezelf te zijn. Door te bloggen doe ik dat ook al, maar met foto’s kan ik echt zeggen: hey, ik zit in een rolstoel en ik ben ziek maar het is helemaal cool want het is wie ik ben en daar ben ik hartstikke blij mee. Dat vind ik zo onwijs belangrijk! En juist door dan zo’n shoot te doen en jezelf even in de schijnwerpers te zetten, gebeurt er ook iets moois: dan groeit ook je zelfvertrouwen, leer je ook met meer liefde naar jezelf te kijken en zien hoe bijzonder je bent. En soms mag dat. Soms mag je best op die manier lekker in het middelpunt staan. Dat is alleen maar gezond!

Foto’s met Maaike

Ik ben heel erg blij met de foto’s die Maaike heeft gemaakt: het was vet leuk om ze te maken, maar ze zijn ook precies wat ik wilde. Misschien komt het doordat Maaike me inmiddels redelijk goed kent en veel kan vastleggen van wat ik (onbewust?) uitstraal en omdat ze ook begrijpt wat ik graag wil. Maar ze heeft me ook echt op beeld weten te krijgen zoals ik ben: de foto’s laten zien wat ik graag doe en hoe ik naar mezelf kijk, dat ik trots ben op mezelf en gelukkig ben met mijn leven. Ik heb van mensen gehoord dat de foto’s echt wijsheid en trots en levenslust uitstralen en daar ben ik heel erg blij mee. Want juist door het zien van de foto’s voel ik me nog trotser op wie ik ben en op hoe ik ben gegroeid in mijn leven en nog zal groeien. Bijzonder!

Heb jij wel eens een fotoshoot gedaan?

You may also like...

9 Comments

 1. Wauw, wauw, wauw! Wat een supermooie foto’s zijn het geworden. Je bent een prachtig mens, van binnen en van buiten 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #8: schommelen en “Oh ja”-momentenMy Profile

  1. Ahh zo lief, dankjewel! <3

 2. Prachtige foto,s Vief. Ik wil zo graag n.r 12 hebben. De twaalfde van boven. Zou dat gaan denkje.???

 3. Zo tof dat je erover geschreven hebt! Ik vond het superleuk om je op de foto te zetten. <3 Overigens ook heel herkenbaar: ik was ook altijd meer van de woorden, maar de laatste tijd kom ik er toch achter dat beelden misschien toch echt meer kunnen uitdrukken. Ik houd zelf alleen niet zo van op de foto gaan vrees ik, haha.
  Maaike onlangs geplaatst…Ik leef nog (en wilde even wat foto’s dumpen)My Profile

  1. Ik ben nog steeds superblij met de foto’s! <3 en inderdaad, soms zijn foto's/beelden net wat waardevoller dan woorden...

 4. Ik had al enkele van deze foto’s op Facebook zien verschijnen maar vind ze ook de tweede keer nog steeds super mooi. Niet te geposeerd maar heel naturel. Ze zijn echt heel mooi geworden. In het verleden heb ik ooit ook model gestaan voor een vriendin die toen fotografie studeerde. Toen voelde ik me vooral heel onwennig al hebben we ons wel geamuseerd die dag. Iets meer als een jaar geleden heb ik ook eens model gespeeld als vriendendienst voor een goede vriendin van me. Ze was fotografe op onze trouwdag en was nu last-minute op zoek naar fotomodellen voor haar werk. Ik voel me heel onwennig voor de lens maar wilde haar wel helpen en één van de foto’s die toen getrokken werd vond ik zelf heel leuk. Die heb ik ondertussen een paar keer zien opduiken in de toeristische folders die ze toen moest samenstellen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Een gestolen kus – Bella AndreMy Profile

  1. Grappig is dat hè, dat het vaak wel een beeetje gek voelt maar ook mooie resultaten oplevert!

 5. Wat een prachtige foto’s!
  Ik ben echt geen held met poseren, voel me er vreselijk ongemakkelijk bij. Spontane foto’s die toevallig ook nog goed gelukt zijn, vind ik het leukst.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Hoe is het nu met… Daniëlle?My Profile

 6. Wat zijn de foto’s gaaf! 🙂
  Kim onlangs geplaatst…VLOG: Naar Clip ’n Climb in Amsterdam!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]