Twee weken geleden kwam het eerste Why I Love This Blog-artikel online en de reacties erop waren zó leuk! Ik was zelf ook enorm tevreden met het artikel en de sfeerfoto’s erbij en ik heb meteen ontdekt dat de rubriek wel echt een blijvertje is. Bloggen over andere blogs vind ik namelijk gewoon onwijs leuk, niet alleen om jullie te helpen nieuwe blogs te ontdekken die het ontdekken waard zijn, maar ook om de blogger in kwestie in het zonnetje te zetten. Daarnaast is het ook voor mijzelf een manier om op ontdekkingsreis te gaan binnen een blog en erachter te komen wat ik er nu precies zo leuk aan vind. Met de blog van deze tweede editie wist ik dat namelijk niet zo goed: soms heeft een blog iets waardoor je blijft terugkomen, maar wat precies? Daarom vandaag: Another Chapter!

Life & fun

Twintiger Natasja begon in 2015 met Another Chapter, een life & fun-blog over allerlei lifestyle- en persoonlijke onderwerpen. Zo schrijft ze over films, beautyproducten, televisieprogramma’s en bloggen, maar krijg je als bezoeker ook een kijkje in haar dagelijks leven met video’s, dagboekjes en echt eerlijke verhalen over wie ze is en wat er in haar leven peelt. Zo nu en dan komt ook haar werk op een innovatieve basisschool voorbij. Als je door de fleurige pagina’s van Another Chapter bladert, wordt één ding heel erg duidelijk – of twee eigenlijk: dat Natasja het bloggen heel leuk vindt én de lol van het leven zelf graag als uitgangspunt neemt. Tegelijkertijd zijn haar artikelen totaal niet oppervlakkig of overdreven, maar juist een fijne combinatie van luchtig en serieus. Zo’n blog die lekker down-to-earth en real is.

Persoonlijk en eerlijk

Die eerlijkheid is ook wat ik zo leuk vind aan Natasja’s blog: ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken en heel vaak schrijft ze op zo’n manier dat ze eigenlijk zegt wat heel veel mensen denken en zouden willen schrijven. Met een combinatie van zelfspot en gevoel tovert ze hele mooie artikelen tevoorschijn die echt fijn en verfrissend zijn om te lezen. Dat zie je bijvoorbeeld in haar open brief aan beautyblogger Mascha, maar ook in haar andere stukjes is ze niet bang om te vertellen wat ze ergens van vindt. Dat soort bloggers zouden er eigenlijk meer moeten zijn, want juist met haar down-to-earth eerlijkheid en haar let’s get real-mening heeft ze iets heel authentieks.

Stoere chick

Maar tegelijkertijd is Natasja ook een enorm leuk persoon: ze heeft een supervlotte en spontane schrijfstijl die ervoor zorgt dat je haar eigenlijk echt wilt kennen: ze is één van de weinige bloggers bij wie ik me echt persoonlijk betrokken voel omdat ze zo open is. Haar stukjes lezen bijna alsof ze een soort mailtjes aan jou persoonlijk zijn, en ik vind het superleuk om te lezen over wat ze allemaal doet. Ze is eigenlijk een stoere chick, zo iemand die dingen doet die je stiekem ook best zou willen doen: een tattoo nemen, naar toffe events gaan, werken aan haar killerbody… en ondertussen is ze ook een beetje dorky, met haar grappige video’s en haar liefde voor games en (soms wat) foute films. Zo’n blogger die gewoon heel duidelijk precies is zoals wij allemaal zijn!

Lekker lezen

Another Chapter is een blog die leest als een tijdschrift dat je oppakt voor wat verstrooiing én verdieping. Natasja blogt vrij onregelmatig, maar daarom vind ik het des te leuker als ik een artikel van haar hand zie opduiken in mijn Bloglovin’-feed: het is gewoon altijd lekker lezen wat ze schrijft en de herkenbaarheid en persoonlijkheid die ze erin stopt vind ik echt heel tof. Ik vind het leuk dat Natasja over zoveel verschillende onderwerpen schrijft dat ik bijna altijd weer verrast word door wat er online staat en ik hou echt van haar nuchtere maar ook gevoelige schrijfstijl. Ze laat met haar blog eigenlijk gewoon zien dat je echt niet per se over girlboss-zijn, self improvement of mindstyle hoeft te bloggen om een leuke website te hebben. Juist het natuurlijke gevoel van haar blog werkt goed, en dat zorgt dat ik er steeds weer wil blijven terugkomen.

Waarom je Another Chapter zou moeten volgen

♥ Natasja’s schrijfstijl is superleuk: lekker down-to-earth, eerlijk, spontaan en vrolijk;

♥ De afwisseling tussen life- en lifestyleonderwerpen maakt haar blog superinteressant;

♥ Natasja heeft een leuke persoonlijkheid, waardoor je haar graag wilt blijven volgen;

♥ De vrolijke en dan weer gevoelige manier waarop Natasja kan schrijven is heel bijzonder.

Volg jij Another Chapter al?

You may also like...

5 Comments

 1. Wauw!!!! Wat super lief!!! Ik word er helemaal verlegen van! Dankjewel voor je mooie woorden! <3
  Natasja onlangs geplaatst…MOVIE REVIEW | Power RangersMy Profile

  1. Graag gedaan, superfijn dat je er zo blij mee bent!

 2. Je maakt me helemaal enthousiast over haar blog! Ik kende Another Chapter nog niet, maar ga nu meteen een kijkje nemen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Met volle angst vooruit | rijangst overwinnenMy Profile

 3. Ik kende haar niet, maar je weet het zo goed te brengen, dat ik toch even een kijkje ga nemen!
  Jacqueline onlangs geplaatst…Ifuse operatie: wel of niet doen?My Profile

 4. Leuk om te lezen! Ik ga eens een kijkje nemen op haar blog…
  Anouk onlangs geplaatst…Leuchtturm1917: bullet journal notebookMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]