YES, het is tijd voor een nieuwe rubriek! Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de Blog Gespot-rubriek had, waarin ik regelmatig één van mijn favoriete bloggers in het zonnetje zette met een interview? Dat vond ik súperleuk om te doen, maar op zeker moment was de inspiratie een beetje weg voor die interviews. En dat terwijl ik nog best wel veel blogs had die ik graag wilde bespreken! En zo worden goede ideeën geboren: als opvolgers voor andere goede ideeën (geintje, beetje dan). Om de week op zondag ga ik op ontdekkingstocht binnen een bepaalde blog: wat vind ik er zo leuk aan, waarom volg ik het graag? Dat zijn allemaal blogs die nog niet eerder voorbij zijn gekomen in de Blog Gespot-rubriek. Kleine blogs, grote blogs, van alles wat. Op alfabetische Bloglovin’-volgorde, want dat is makkelijk. Vandaag de eerste editie met de blog 365 Miles to Paris!

 

De afstand tot Parijs

365 Miles to Paris is de blog van Ingrid, een 26-jarige mediafreelancer die dol is op snailmail. Ze is een groot liefhebber van de stad Parijs – deze komt zo nu en dan ook terug in haar blogposts – en haar blognaam staat voor de exacte afstand tussen haar woonplaats en de Franse hoofdstad. Een reisblog is het niet: Ingrid schrijft voornamelijk over postprojecten, maar laat ook regelmatig haar DIY-werk zien en biedt ons een kijkje in haar liefde voor vintage- en kringloopspulletjes. Daarnaast vind je op haar blog soms tips over hergebruik en milieubewust denken en leven en laat ze ook regelmatig zien hoe het met haar huisplanten gaat. Ontzettend veel leuks dus!

Lekker rondsnuffelen

Ik heb me meer dan eens afgevraagd waarom ik 365 Miles to Paris zo’n leuke blog vind: zelf doe ik namelijk helemaal niets met snailmail of DIY-projecten, ga ik nooit naar de kringloopwinkel en heb ik geen planten in mijn kamer. Toch blijf ik steeds weer de artikelen aanklikken en erdoorheen scrollen en ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat het een hele fijne snuffelblog is. Het voelt als een rondje maken door een antiekwinkel of over een rommelmarkt: ik zeg wel eens dat ik dat saai vind, maar eigenlijk geniet ik er best van. Ik heb geen vintagespullen in mijn bezit, maar vind ze wel altijd enorm intrigerend: wat voor mensen hebben die spullen gebruikt, wat voor verhalen zitten erachter? Wie heeft er op zo’n typemachine getypt, wie heeft er leren koken met zo’n oud kookboekje? Het heeft iets heel ontspannends, eigenlijk, dat rondsnuffelen!

Echte post is cool

Ook de snailmail-artikelen lees ik graag: ik vind het onwijs leuk om te zien wat voor creaties Ingrid maakt, welke thema’s ze gebruikt en hoe mooi en authentiek het eruit ziet. Ik weet nog dat ik als kind heel graag brieven schreef: soms aan vriendinnen, maar ook wel eens gewoon aan mijn moeder of op school. Op vakantie vond ik het superleuk om een paar mooie ansichtkaarten uit te kiezen in zo’n souvenirstalletje en die dan op een terrasje te beschrijven, voor mijn twee oma’s en soms nog voor wat andere familieleden. Ook nu nog vind ik het idee van brieven en kaarten schrijven, post versturen en verwachtingsvol afwachten, enorm leuk – maar ik doe het niet meer, want e-mail en social media zijn zoveel makkelijker. Ingrids blog vangt precies dat authentieke gevoel van post en dat vind ik onwijs leuk. Het is eigenlijk een soort Pinteerest-effect: je wilt blijven rondkijken!

Inspiratie

Eigenlijk geef ik mezelf een soort schop onder mijn kont, elke keer als ik Ingrids blog bezoek: ga nou ook eens zo’n DIY-project doen, ga nou ook eens een poging wagen met snailmail! Ik doe het nooit, want er zijn andere dingen die dan tóch weer belangrijker of leuker zijn. Maar dat weerhoudt me er niet van om steeds de blogposts te lezen, enthousiaste reacties achter te laten en inspiratie op te doen: oh ja, oké, als ik ooit met DIY of snailmail aan de slag ga, kan ik dit heel goed gebruiken, dan ga ik het ook zo doen, want dit is echt tof. Ze doet het altijd zo mooi en secuur, daar heb ik echt bewondering voor. Überhaupt dat ze er de tijd, het geduld en de concentratie voor kan vinden, want echt… ik heb dat niet meer. En door haar blog wou ik dat dat anders was.

Waarom zou je 365 Miles to Paris volgen?

♥ Ingrid heeft een hele leuke, toegankelijke schrijfstijl: instructief, maar ook enthousiast.

♥ Ze maakt hele mooie foto’s! Duidelijk, maar ook echt mooi en gedetailleerd. Kwijlwaardig.

♥ Je vindt er keitoffe inspiratie voor DIY-projecten, snailmail en milieubewuste zaken.

♥ Je wordt eraan herinnerd hoe leuk post en knutselen eigenlijk zijn en dat je dat ook wilt doen!

Volg jij Ingrid en haar blog al?

You may also like...

7 Comments

 1. Oh wauw, ik denk dat ik er een nieuwe blog om te volgen bij heb. Ik ben dol op DIY’s, maar ook haar andere artikelen klinken zeker leeswaardig. Ik ga een kijkje nemen 🙂 Leuk idee, deze rubriek!
  Romy onlangs geplaatst…Q&A antwoorden: wie is de persoon achter Vaker Vrolijk?My Profile

 2. Wow, wat een mooie blog! Deze ga ik zeker toevoegen aan mijn bloglovin’ feed. Dankjewel voor de tip!
  Manon onlangs geplaatst…Vijf manieren om onzekerheid de deur uit te schoppenMy Profile

  1. Yayyy superleuk, zeker doen!

 3. Ik volg Ingrid al een tijdje 🙂 Ik ben blij dat er eindelijk soortgelijke blogs aan mij zin haha.
  Anouk onlangs geplaatst…Kleuren & kletsen #6: ruimte kleurplaatMy Profile

 4. Creatieve projecten vol mooie papiertjes, inspirerende foto’s en leuke DIY’s. Helemaal in mijn straatje! Ik kende haar blog nog niet, dus dank je wel voor deze geweldige tip!
  Afina onlangs geplaatst…Decoratietrend | KeramiekMy Profile

 5. Wat leuk dat je een nieuwe manier hebt gevonden om enkele van je favoriete blogs in de aandacht te zetten. Ik leer hier steeds nieuwe bloggers kennen en dat kan ik uiteraard alleen maar toejuichen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…In de sjakoshMy Profile

 6. […] Fiction boeken dystopisch zijn – Marcia Interview met … Victor Dixen! – Jessica Why I love this blog – Vivian Throwback Thursday 16 maart – Haaike Lettuce in Leuven – Kathleen Waarom ik fan ben van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]