Dames en heren, jongens en meiden, boekenbloggers uit alle uithoeken… welkom op The Book Review! Vanaf vandaag, 1 augustus 2015, is dit online literaire magazine geopend voor het bibliofiele leespubliek. Klik snel verder voor meer informatie over wat deze fijne website je te bieden zal hebben!

Wat is The Book Review?

Het idee om een boekenblog te starten kwam toen ik mijn eigen website, Vivians Vocabulaire, een nieuwe start gaf met een nieuwe lay-out en een nieuwe stijl van schrijven. Boekrecensies had ik voorheen daar altijd wel geplaatst, maar dat voelde nooit helemaal lekker: ik vond namelijk dat mijn blog vooral een podium moest zijn voor persoonlijke artikelen over wat er echt bij mij leeft en dat mijn liefde voor boeken een ander plekje moest krijgen. Ik ben namelijk gek op lezen en heb het ook altijd al heerlijk gevonden om stukjes te schrijven over waarom ik van bepaalde boeken vind wat ik ervan vind, dat is – zoals het motto van de site al zegt – gewoon onderdeel van mijn passie voor lezen. Daarnaast vind ik het zelf altijd heel interessant om recensies te lezen die net wat objectiever en kritischer zijn en minder persoonlijk, iets wat ook heel goed bij mijn eigen schrijfstijl past… en zo was dus The Book Review geboren!

Wat kun je verwachten?

Elke maandag vind je hier een artikel over iets wat te maken heeft met leven als een boekenwurm: lifestyle op boekengebied dus. Op dinsdag, woensdag en donderdag verschijnt er elke dag een recensie online, en dat kan van alles zijn: een young adult-roman, een thriller, een historisch epos, noem maar op. Vervolgens bespreek ik op vrijdag iets uit de media of de actualiteit in de boekenwereld.

De recensies kenmerken zich vooral door de stijl die ik graag journalistiek-kritisch noem: een mengelmoesje van objectief en subjectief kijken naar wat ik van een boek vind en de literaire waarde ervan. Lekker kritisch dus, maar met één uitgangspunt voor ogen: het recenseren moet me net zo intrigeren en amuseren als het lezen van het boek!

Heb je vragen, ideeën of ben je geïnteresseerd in een eventuele samenwerking? Mail dan naar contact@thebookreview.nl!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]