Deze week was best wel druk en vermoeiend, maar ook eigenlijk wel heel fijn! Ik las twee boeken uit en begon in twee nieuwe exemplaren, helemaal volgens mijn leesplanning. Daarnaast had ik redelijk veel tijd om lekker te relaxen en ging ik eindelijk naar de bioscoop om Mockingjay Part 2 te kijken!

Maandag 7 december

Het grootste gedeelte van de maandag besteedde ik aan het voorbereiden van mijn lessen voor dinsdag en ’s middags moest ik met mama mee naar het ziekenhuis, waar zij wat controleafspraken had. Helaas moesten we nogal lang wachten, maar dat was niet zo erg voor mij: ik kon namelijk lekker veel bladzijdes lezen in Het onmogelijke leven van Kate Scelsa! In de AKO bij het ziekenhuis kocht ik bovendien nog het momenteel in de media populaire boek Op een ochtend van Virginia Baily, een oorlogsroman in het sfeertje van Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay – een van mijn absolute lievelingsboeken. Thuis aangekomen hield ik me lekker rustig, schreef wat blogjes en las ’s avonds het laatste verhaal van Winter in New York (en andere verhalen) van Chantal van Gastel uit: ik was eigenlijk bij het vóórlaatste verhaal, maar had geen puf meer om het best wel grote aantal bladzijden daarvan te lezen, dus koos ik ervoor te skippen naar het laatste kórte verhaal.

Dinsdag 8 december

’s Morgens deed ik niet veel anders dan een beetje blogjes lezen en ’s middags had ik uiteraard weer stage. Ik ging met de leerlingen aan de slag om de theorie over het zetten van zinsdeelstreepjes nog eens te herhalen, waarna ze de eerder gemaakte toets mochten herkansen. Vervolgens werkte ik met een aantal leerlingen aan het nakijken van wat gemaakte oefeningen en daarna mocht ik alweer naar huis, met het vooruitzicht dat de volgende week in het teken zou staan van een kerstlunch – wat betekent dat ik lekker niets voor hoef te bereiden, en dat vind ik best wel chill. In de taxi en eenmaal thuis las ik de laatste negentig bladzijden van Het onmogelijke leven uit, yay! Na nog een paar uurtjes bloggen hield ik het opnieuw voor gezien, keek een beetje televisie en las daarna het (voor)laatste (lange) verhaal in de Winter in New York-bundel. Twee boeken uitgelezen!

Woensdag 9 december

Mijn dag begon met een vrij uitputtend uurtje fysiotherapie, en daarna was ik eigenlijk zo moe dat er niet echt veel meer uit mijn handen kwam. Ik werkte een les uit voor Nederlands in het MBO en maakte een opzetje voor een les samenwerkend leren en daarna hield ik het wel weer voor gezien: ik had niet echt zin om te bloggen aangezien er genoeg stukjes stonden ingepland voor de komende dagen en zin om in een nieuw boek te beginnen had ik ook niet echt. Ik wist echter wel dat ik vóór vrijdag Bint van Ferdinand Bordewijk gelezen moest hebben voor het college literatuurgeschiedenis, en dus kroop ik eind van de middag met een dekentje en een kop thee op de bank om daar eens in te beginnen. Het boek telt maar iets van 70 bladzijden in de ebook-vorm die ik bij de bibliotheek geleend heb, dus de eerste twintig had ik zo gelezen. Het verhaal boeit me niet heel erg, maar het is wel vlot geschreven.

Na het eten besloot ik in een opwelling eventjes een uurtje te gaan schrijven aan de roman waar ik min of meer stand-by aan werk, en daarna keek ik Catching Fire, deel twee van de Hunger Games-films. Ik ben er inmiddels uit dat ik deze de mooiste van de vier vind, tenminste tot aan Part 2… aangezien ik die nog niet gezien heb, wat voor komend weekend gepland staat!

Week 50

Donderdag 10 december

Ik hoefde vandaag maar een paar uurtjes naar school voor een gesprekje met mijn stagebegeleider en een college praktische vakdidactiek. Tijdens het stagegesprek hebben we even gekeken naar het LIO-assessment en hoe we de rest van de stage van dit schooljaar precies gaan inkleden. Ik was zoals meestal vroeg, dus kon ik tijdens het wachten op mijn begeleider alvast beginnen in Water en Vuur van Victoria Scott: een goed besluit, want na een paar pagina’s kon ik al niet meer stoppen met lezen, het is zo fijn vlot geschreven! Na het gesprek kon ik meteen door naar college, waar het vooral ging over toetsing en hoe dat moet draaien om feedback en begeleiding in plaats van cijfers en beoordeling. Daarnaast bespraken we elkaars vakdidactische problemen die centraal moeten komen te staan in de lessenserie ter afronding van het vak. Normaal heb ik op donderdag ook nog een gapend gat van twee tussenuren, maar omdat het college dat daarna plaatsvond deze week facultatief was, kon ik lekker vroeg naar huis.

Thuis heb ik eigenlijk niet heel veel meer gedaan: ik maakte wat foto’s en schreef een paar stukjes voor mijn blog en na het eten ging ik op bed liggen. Ik las Bint uit voor het college canon van de volgende dag en speelde wat spelletjes. Zin om te beginnen in Let it snow had ik nog steeds niet… te hoge verwachtingen misschien?

Vrijdag 11 december

Mijn college activerende didactiek viel onverwachts uit: aanvankelijk dacht ik die tweeënhalf uur wel lezend of studerend te kunnen doorbrengen, maar uiteindelijk heb ik de tijd gewoon weg gekletst met een medestudent die ook niet op de hoogte was van het tussenuur. Daarna had ik het college canon 3 waarbij we Bint bespraken en kon ik, na een beetje lezen in Water en Vuur, weer lekker naar huis. Ik maakte een paar kerstkaartjes voor eenzame ouderen – goede daad van de feestdagen van dit jaar, aanrader! – schreef een stukje aan mijn roman en keek Mockingjay Part 1 ter voorbereiding op het zien van de film dit weekend!

Zaterdag 12 december

Zaterdag ben ik eigenlijk alleen maar met boeken bezig geweest. ’s Ochtends ging ik een paar uurtjes naar de manege en daarna lag ik, nadat ik een warm bad had genomen, lekker het grootste gedeelte van de middag op bed en las zo’n 70 bladzijden van Water en Vuur van Victoria Scott: het is een behoorlijke pageturner, maar ik merk wel dat ze zich erg heeft laten inspireren door de Hunger Games-franchise. Over die franchise gesproken: eind van de middag ging ik dan eindelijk naar de bioscoop om Mockingjay Part 2 te zien! Ik vond hem niet bijzonder goed of slecht: het was eigenlijk precies wat ik ervan verwacht had. Er komt nog een uitgebreid artikel over de boeken versus de films, maar ik kan al wel zeggen dat ze het boek heel trouw (een beetje té trouw misschien) gevolgd hebben. Het is verder wel weer heel mooi uit de verf gekomen!

Terug van de bioscoop kroop ik linea recta mijn bed in, keek een paar afleveringen van Downton Abbey (heerlijke serie voor de zaterdagavond) en begon daarna eindelijk in Let it snow van onder andere John Green en Maureen Johnson. Ik weet niet wat het is waardoor ik zo laat begon, want ik las de eerste helft van het eerste verhaal en vond het meteen ontzettend leuk. Het is gewoon echt een fijne Young Adult, niet te zwaar maar lekker luchtig en een beetje magisch, perfect voor deze tijd van het jaar. Ik ben verliefd!

Zondag 13 december

Zondag was ik, om de een of andere reden, brak. Echt brak: ik sliep tot halverwege de ochtend en had daarna echt maar heel weinig energie. Het is wel gelukt om voor school te doen wat ik wilde doen, dus dat gaf me echt wel een fijn gevoel, maar verder heb ik niet heel veel boeiends gedaan. Ik werkte een beetje aan mijn blog en ging na het eten – erwtensoep, yum! – lekker in bed liggen om verder te lezen in Let it snow en weer een minimarathon te houden van Downton. Zulke zondagen zijn eigenlijk gewoon heel fijn. Water en Vuur heb ik even laten liggen omdat ik meer zin had in een ebook en omdat ik er de vorige dag zoveel in had gelezen: ik hoefde nog maar 200 bladzijden en zou dat makkelijk redden op maandag en dinsdag.

Wat hebben jullie deze week zoal gedaan?

You may also like...

1 Comment

  1. Ik had vrijdag met mijn nichtje afgesproken, maar nadien gingen we ook nog ’s avonds met mijn andere nicht én schoonzusje een gezelschapspel eten. We bestelden pizza en speelden het Dorp. Op zich niet intensief maar blijkbaar was de dag toch wat te zwaar voor me waardoor ik dit weekend (en dan vooral zondag) amper iets gedaan kreeg. Ook nu voel ik me niet zo denderend maar gelukkig kan ik het vandaag rustig aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]