De laatste weken van het jaar breken aan: nog maar eventjes tot de kerstvakantie, nog maar eventjes tot de feestdagen, nog maar eventjes tot het nieuwe jaar! Wauw, wat gaat dat eigenlijk snel en wauw, wat is dat een cliché maar het is zó waar. Deze eerste week van december maakte ik een fijne nieuwe afspraak met mezelf op het gebied van school en deed ik lekker een beetje rustig aan.

Maandag 30 november

Ik wilde vandaag eigenlijk nog twee boeken uitlezen, maar dat bleek een ietsjes te groot doel te zijn. Ik was nog behoorlijk moe van het weekend: zaterdag was vrij relaxed, maar zondag was ik zowat de hele dag in Amsterdam. Mijn nicht woont daar en een half jaar geleden zijn we er ook geweest omdat ze toen een kindje heeft gekregen en nu waren we er weer aangezien we kaartjes hadden voor het Van Gogh Museum. Mijn achterneefje is echt het schattigste wezentje dat ik ooit heb gezien en ik vond het dan ook ontzettend fijn om bij hem te zijn: lekker knuffelen, flesje geven en gewoon gezelligheid. Maar ja, we waren pas begin van de avond terug dus toen was ik de volgende dag ook best nog wel heel erg moe. Ik bereidde mijn les voor de volgende dag voor en heb verder niet echt veel kunnen doen. ’s Avonds moest ik namelijk weer de deur uit: op school werd een lezing gehouden over terrorisme en hoe je daarmee omgaat in het onderwijs: erg interessant en zeker leerzaam. Door wat gedoe met de taxi was ik wel pas laat thuis, dus dat droeg ook niet echt bij aan mijn toch al beperkte energievoorraad.

De boeken die ik wilde uitlezen waren Dwaaleiland van Melissa de la Cruz en Geek Girl van Holly Smale: Dwaaleiland bleek nog wat teveel bladzijden te bevatten, dus dat lukte niet helemaal. Geek Girl stond echter op mijn iPad, dus die kon ik in de bus naar en van school lezen en tijdens het wachten tot de lezing begon. In de uurtjes voor het slapengaan las ik die ook daadwerkelijk uit: wat een fijn boek! Ik heb ‘m gekocht vanwege de positieve recensies op talloze boekenblogs en ik ben er ook echt enthousiast over.

Dinsdag 1 december

Dinsdag was ik ook nog erg moe, dus heb ik lekker rustig aan gedaan. Ik hoefde pas ’s middags op weg naar stage en ’s ochtends was mijn zus er, dus hebben we samen wat sinterklaasgedichtjes geschreven – ik vind altijd dat ik er slecht in ben, maar als het gaat om kleine gedichtjes is het eigenlijk best leuk! – en las ik een stukje in Dwaaleiland. Onderweg naar stage begon ik in Kleermakerszit van Layla Alizadah, een recensie-exemplaar dat ik snel verwachtte uit te hebben omdat het maar iets meer dan 100 bladzijden telt. Op stage had ik tussendoor geen tijd om te lezen: ik gaf een les over de voltooid deelwoorden en heb leerlingen geholpen bij een oefening daarover en bij het nakijken van hun werk.

Weer op weg naar huis las ik verder in het boek, maar ik ben nog niet helemaal enthousiast: de schrijfstijl pakt me niet echt en het verhaal lijkt een beetje stuurloos. Vandaar dat ik ervoor koos om thuis lekker een paar uurtjes op bed te gaan liggen om Dwaaleiland uit te lezen, de laatste 70 bladzijden. Dat is gelukt, en daarmee is het dus meteen mijn eerste boek van december. Later op de avond schreef ik nog wat stukjes voor mijn blog en lag ik lekker op bed te relaxen: ik wilde eigenlijk beginnen in Winter in New York, maar had daar toch niet echt zin in dus deed ik dat niet. Rustig aan! O ja, en toen ik thuiskwam van stage lag Water & Vuur van Victoria Scott op me te wachten, ook zo fijn!

Woensdag 2 december

Mijn dag begon zoals inmiddels elke woensdag met een klein uurtje fysiotherapie om aan mijn conditie te werken. Dat gaat best wel goed, maar daarna ben ik echt wel brak, dus heb ik even een poosje gewoon gerelaxt met een kop thee en mijn uitpuilende Bloglovin’-feed. Ik heb een apart mapje voor de boekenblogs die ik volg en dat zijn er best veel, dus als ik een dag geen tijd of zin heb om te kijken, loopt het aantal aardig op. Maar ik vind het ook heel fijn om ze te lezen, dus dat zie ik echt als een stukje ontspanning! Ook de rest van de dag ben ik lekker blogjes blijven lezen, tussen het studeren door. Ik wilde eigenlijk de opgegeven hoofdstukken voor activerende didactiek samenvatten, maar ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk meer van mezelf vraag dan ik zou moeten doen. Vandaar dat ik de samenvatting van de hoofdstukken in het boek gewoon doorgenomen heb, want dat werkt voor mij ook altijd prima. Daarna ging ik aan de slag met The Book Review: de recensie van Dwaaleiland moest nog een foto hebben – in deze tijd van het jaar moet ik de foto’s echt vroeg op de dag maken, anders heb ik geen natuurlijk licht meer – en ik schreef twee artikelen plus het beginnetje van dit weekoverzicht. Daarna kroop ik lekker in bed om Kleermakerszit uit te lezen en ik ben blij dat me dat is gelukt, want ik kan niet zeggen dat ik erg enthousiast ben over het boek…

30 november-6 december

Donderdag 3 december

Voor ik onderweg ging naar school, maakte ik nog even foto’s voor de recensie van Kleermakerszit – ik zie er niet naar uit de recensie te schrijven aangezien die louter negatief gaat zijn. Op weg naar school begon ik in Het onmogelijke leven van Kate Scelsa en daar ben ik al meteen heel enthousiast over, hoewel ik nog helemaal niet ver ben. Het komt wat traag op gang en ik moet een beetje wennen aan de perspectiefwisselingen, maar het verhaal vind ik superleuk.

Tussen de twee colleges die ik had heb ik nog eventjes verder gelezen, want je moet toch iets in die vrije uren en ik had ook niet echt zin om aan school te werken omdat ik zo moe was. Na mijn laatste college was het inmiddels te donker om nog te lezen in het boek van Scelsa, dus begon ik op mijn iPad en in de taxi naar huis in Winter in New York van Chantal van Gastel. Ik heb nog nooit een boek van haar gelezen, maar het is een van de boeken die ik graag wil lezen vanwege de naderende kerstperiode. Ik ben nog niet zo ver, maar ik vind het wel al een leuk boek! Lekker makkelijk leesbaar en een ‘’gezellig’’ verhaal. Eenmaal thuis werkte ik nog eventjes aan een blog en schoot daarna mijn pyjama aan om lekker met een kop thee te genieten van een film: The Hunger Games! Ik wil ergens volgende week naar het laatste deel in de bioscoop en natuurlijk moeten dan nog even alle films gekeken worden. Vooral omdat ik graag een artikel wil schrijven waarin ik de boeken en films definitief met elkaar vergelijk.

Vrijdag 4 december

Ik was donderdag een béétje te laat gaan slapen, dus vrijdag was ik behoorlijk moe tijdens college. In de taxi, tussen colleges door en daarna thuis – op bed in pyjama en met een kop soep na een warm bad, goed begin van het weekend! – las ik verder in Het onmogelijke leven, maar het schiet nog niet heel erg op. Het is een superleuk boek, daar niet van, maar het leest een beetje traag… al kan dat ook liggen aan het feit dat het eigenlijk gewoon een boek is waar je lekker lang over wilt doen! ’s Avonds wilde ik eigenlijk Catching Fire kijken, deel twee van de The Hunger Games-filmreeks, maar omdat we – mijn vader en ik – besloten om pas volgend weekend naar de film te gaan in plaats van dit weekend, wilde ik liever nog even wachten met de andere films kijken en koos ik ervoor om nog eventjes aan mijn blog te werken en daarna lekker mijn bed in te duiken met wat leesvoer!

Zaterdag 5 december

Yay, zaterdag ging ik heerlijk naar de Efteling! We kregen ledenkorting van de krant waar we een abonnement op hebben en dat was echt wel de moeite waard: aangezien we toch niet echt van plan waren om Sinterklaas te vieren, besloten we voor deze datum te gaan. In de auto onderweg naar Kaatsheuvel las ik nog een stukje in Het onmogelijke leven, maar eigenlijk is het helemaal niet zo ver en ik werd al vrij snel te enthousiast om nog te lezen (ja echt waar). Uiteraard was het gewoon ontzettend leuk: meteen bij de ingang al een fotomoment met Pardoes én Pardijntje, veel leuke winterse taferelen en natuurlijk zijn de attracties altijd superfijn. Eenmaal thuis kroop ik helemaal uitgeput, maar heel voldaan mijn bed in: ik las lekker een stukje in Winter in New York en keek een beetje televisie.

Zondag 6 december

Na heel lang en fijn uitslapen – wat ik wel nodig had omdat ik zo moe was van de Efteling – ben ik zondag vooral bezig geweest met wat studieopdrachten, het in elkaar zetten van een nieuwe weekplanning en een beetje op internet rondhangen. Via de pre-sale slaagden we erin om eindelijk kaartjes te bemachtigen voor het concert van Adele op 6 juni in de Ziggo Dome, en dat vind ik echt nog steeds zo ontzettend geweldig! Rond een uurtje of vier hield ik het verder voor gezien en besloot even een leesplanning te maken voor de rest van de maand. Ik wil nog best wat boeken lezen en het leek me eigenlijk wel fijn om even een beetje te plannen welk boek ik wanneer uit wil hebben. klinkt misschien erg controlfreakerig, maar ik vind die richtlijn eigenlijk wel heel prettig. Daarna kroop ik lekker op de bank met een grote kop thee, een dekentje en Winter in New York. Na het eten schreef ik nog een aantal artikelen voor de komende week en las ik wat blogjes, voordat ik lekker mijn bed opzocht om nog wat bladzijden te lezen in Het onmogelijke leven en een serietje te kijken.

Wat heb jij zoal gelezen afgelopen week? En werk jij graag met een leesplanning?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik heb Het onmogelijke leven vorige week gekocht, en ik ben héél erg benieuwd. Eerst even mijn huidige boeken uitlezen 😉

  2. Het onmogelijke leven spreekt mij ook heel erg aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]