Onze school is een rookvrij gebouw. Logisch ook, want het is een openbare gelegenheid, zo’n school. Ik zit er dan ook absoluut niet mee, want ik rook niet. Ook voor de ingangen mag je niet roken, ook heel logisch. Voor degenen die de verleiding van een sigaret toch niet kunnen weerstaan, is er op het terrein een heel mooi rookhoekje ingericht, gemarkeerd met blauwe lijnen en met een afdakje voor als het regent. Allemaal heel netjes en prettig, toch? Maar nu komt het: ze staan voor de ingangen te roken. Elke dag weer. En laat dat nou net de plek zijn waar ik tweemaal per dag in en uit moet, waar ik op mijn taxi wacht als het weer zich er een beetje voor leent en waar heel veel mensen moeten zijn als ze naar binnen of naar buiten moeten. Daar staan ze dus te roken. En nu komt het nog een keer: er staat voor die ingang een prachtig bord. Met daarop: GELIEVE NIET VOOR DE INGANG TE ROKEN. Het staat er echt, heel duidelijk en netjes. En toch staan ze daar te roken. Er zijn een hoop dingen die ik dan tegen deze mensen zou willen zeggen. Maar ik zeg ze niet, want daarvoor ben ik te verlegen en te braaf. Dus zeg ik ze maar hier. Want daar is een blog immers voor.”Hebben jullie dat ook gelezen, op internet? Dat wetenschappelijk is aangetoond hoe slecht meeroken is?”

”Er staat hier een bord.”

”Kunnen jullie lezen? Ja? Kijk dan eens even naar dit bord, alsjeblieft…”

”Pardon, maar ik ben er vrij zeker van dat er hier ook mensen met astma en zo studeren.”

”Kijk eens daar zo, hier vlakbij… een prachtige rookplek helemaal voor jullie!”

”Heb je dat bord niet gezien? Nee? Nou, hier staat het.”

”Gelieve niet te roken voor de ingang!”

”Dit is een ingang. Dat is een sigaret. Sigaret + ingang = fout.”

”Ik heb last van jullie rook. Als je daar op die rookplek zou gaan staan, zou dat heel fijn zijn.”

”Ik snap heus wel dat roken gezellig is, maar niet voor niet-rokers…”

”Sorry, hebben jullie misschien dit bord gezien? Er is daar een rookplek. Daar. Niet hier.”

You may also like...

3 Comments

  1. Ik ben een roker, en vind het belachelijk om ergens te roken waar het zo duidelijk aangegeven word dat het niet mag. Vandaag moest ik naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar mag je op de gewone stoep voor het ziekenhuis ook niet roken, je hebt er twee plekken met overkapping voor. Prima geregeld vind ik, toch zag ik dat veel mensen het toch doen. De keus om te roken is mijn keus, ( ik ben ook 2 jaar gestopt geweest) maar ik rook op bepaalde plekken dus helemaal niet en loop er gerust een eindje voor om.

  2. je hebt gelijk Vivian, wat dat roken betrefd.
    er is niks erger dan dat je ergens zit waar gerookt word.
    Voor jou is het dubbel vervelend als je daar op het busje zit te wachten,
    Ik hoop dat ze dit lezen!!

  3. Argh, ik snap je frustratie zoooo goed! Ik heb daar ook echt een hekel aan. Roken is goed, moeten mensen zelf weten, heb ik geen probleem mee. Ik krijg het echter snel op m’n longen als ik in de rook van andere mensen staan en dan moet je iedere keer voordat je de school ingaat door zo’n rookgordijn heen. BAH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]