Shopaholic-hoofdpersoon Becky Bloomwood droomt ervan dat ze de jackpot wint in de loterij zodat al haar shopschulden in één klap verdwenen zijn, terwijl de mensen in de real life-serie Lottery Changed My Life bakken met geld uitgeven aan verbouwingen, liefdadigheid en huwelijksaanzoeken. Het kan zomaar gebeuren: je koopt een loterijticket, zonder ergens op te rekenen, en dan ineens BAM, je hebt de jackpot van vijf miljoen te pakken. Wat dan?

Wie fantaseert er niet over, dat je in één klap stinkend rijk bent zonder er eigenlijk iets voor te hoeven doen? Dat je ineens alles kunt doen en kopen wat je wilt – niet voor altijd, maar wel voor een flinke periode? Er zijn heel veel mensen bij wie zoiets gewoon naar het hoofd stijgt, wat ook wel logisch is – ineens zoveel geld, dat kan niemand geloven. Maar wat zouden wij nou doen? Als wij ineens, op een avond voor de televisie zitten en dat dan óns loterijticketnummer wordt geselecteerd? Als wij dan op zo’n avond zouden beseffen… we hebben – laten we even zeggen – EEN MILJOEN gewonnen! Wat zou er dan met ons leven gebeuren? In gezinsverband zouden we in ieder geval een flinke duit investeren in papa’s onderneming zodat die kan blijven groeien en we eventuele problemen kunnen voorkomen. We zouden wellicht een leuk vakantiehuisje kopen, een deel van het geld opzij zetten voor later en met de rest voornamelijk veel leuke dingen doen, zoals luxe vakanties en andere tripjes. Waarschijnlijk ook een deel besteden aan liefdadigheid, want helping yourself is helping one another!

Maar, stel nou dat het mij zou overkomen, mij persoonlijk. Niet zozeer via de loterij, maar dat ik gewoon een flinke duit money zou krijgen. Stel nou dat ik bestsellerauteur zou worden, dat mijn boeken met dozen vol over de toonbanken en digitale betaalpagina’s vliegen. Stel nou dat ik een superberoemd journalist word, misschien zelfs wel een model voor gehandicapten. Dan zou het geld vast wel binnenstromen. Wat zou ik – als de zelfstandige, zelfbewuste volwassene die ik tegen die tijd hoop te zijn – dan met dat geld doen?

Stel dat ik op een gegeven moment iets van vijf tot tien miljoen op mijn bankrekening heb staan. Dan zou ik in ieder gval een paar mooie huizen kopen: een penthouse in New York, een Victoriaanse villa in Londen en een luxe appartement in Parijs. Oh, en ook nog een mooie vakantievilla in Toscane, waar ik kan schrijven en lezen en reizen en alles. Ik zou alleen nog maar designerkleding kopen, van Chanel en Burberry en Miss Selfridge en Prada en Louis Vuitton en alle merken… Oh, en in alle huizen zou ik een bibliotheek à la Beauty and the Beast laten inrichten, plus een sprookjesachtige tuin en een zwembad, half overdekt en half buiten.  En ik zou ook regelmatig wat geld aan liefdadigheid doneren, want ik wil natuurlijk niet egoïstisch zijn.

Wat zou jij doen met een (paar) miljoen?

You may also like...

3 Comments

  1. Als ik geld zou winnen, zou ik het er gewoon eerst eens een weekje van nemen. Miljoenen maak je niet zomaar op, dus gewoon eens een week lang alles doen en kopen waar je zin in hebt. Lekker naar NYC vliegen en daar winkelen tot ik erbij neerval. Dan zou ik (we) een prachtig appartement in hartje Rotterdam (of misschien op de Kop van Zuid) kopen. Ik zou ook wat aan een aantal goede doelen geven (Cliniclowns, Doe een Wens, War Child, Orange Babies) en verder lekker alles op de bank laten staan, en daar ieder jaar een verre reis van gaan maken. O en ik wil dan een trouwjurk van Oscar de la Renta. Met Louboutins. 😛

  2. Oei, dat is een moeilijke. Ik denk dat ik gelijk mijn hele nieuwe ideeën qua papierwaar collectie voor Hollandsche Daemes zou gaan ontwerpen en laten drukken. Daarbij zal ik dan iets meer discipline hebben om een boek te schrijven en te laten drukken. Over mijn studie zou ik me geen zorgen meer maken. Op vakantie gaan samen met vriendlief natuurlijk ook! Maar echt hele grote aankopen zou ik eigenlijk niet eens doen. Sparen en het uitgeven op de goede momenten.

  3. Ik koop een huis en zet mijn bedrijfje op… Kan ik eindelijk wat risico’s nemen daarin… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]