IMG_5262

Dit blok deed zich voor het eerst een fantastisch verschijnsel voor: ik had helemaal geen tentamens. Helemaal nul. Oké, ik moest een essay schrijven over het gebruik van ICT bij het schoolvak Nederlands, maar dat was het dan ook. En dat betekende dat ik gewoon twee weken achter elkaar vrij had (de tentamenweek en de hertentamenvrije hertentamenweek), daarna een week waarin ik alleen op maandag een symposium over passend onderwijs had en vervolgens nóg een week totale vrijheid. Geweldig toch? Maar vandaag begint voor mij alweer het nieuwe blok: de meivakantie is afgelopen, de weken van vrijheid zijn voorbij. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg, want hoe ik ook heb genoten van bijna drie weken doen waar ik zin in had, ik vond het ook wel weer eens hoog tijd voor een ritme, voor schoolwerk, voor stage, voor een vaste dagindeling. Maar ik wilde toch eerst nog even iets vertellen over die vakantie en hoe fijn die eigenlijk was, want nou ja. Die was gewoon heel fijn!

Een weekje Friesland

Mijn vrije hertentamenweek besloten we te gebruiken voor een kleine vakantie, aangezien het dan minder druk zou zijn. En waar ging de reis heen? Naar Friesland. Waarom naar Friesland? Omdat ik daar nog nooit écht was geweest en omdat de families van mijn ouders ervandaan komen. We zijn er maar een klein weekje geweest, maar dat was genoeg om het gewoon lekker naar ons zin te hebben. We kampeerden in het Gaasterland en we zijn eigenlijk zo’n beetje overal geweest, van de ‘’grote’’ steden zoals Sneek en Leeuwarden tot kleinere gehuchtjes als Hindeloopen en Sloten. En dat was allemaal gewoon hartstikke fijn: we hadden het weer grotendeels mee en ik ben erachter dat ik Friesland wel een hele leuke provincie vind, lekker pittoresk en een beetje schilderachtig (ik ben helemaal verliefd geworden op de Waterpoort in Sneek) maar toch ook wel lekker levend en stads. Naast de uitstapjes hebben we ons prima vermaakt met boswandelingen en vooral veel lezen en ontspannen op de camping: dat is ook een beetje het doel van de vakantie!

Blog 1

Blog 2

Blog 3

Blog 4

Blog 5

Lekker niks

Eenmaal weer thuis heb ik vooral heel erg genoten van het feit dat ik eigenlijk gewoon niks hoefde. Lekker veel lezen en schrijven, dat is wat mijn studiebegeleider me toewenste – ze weet maar al te goed hoeveel druk ik op mezelf kan leggen met school – en dat is ook precies wat ik heb gedaan: ik ben veel met mijn blog bezig geweest, maar ook veel met mijn roman bezig geweest, korte verhalen en gedichten geschreven en heb gewoon lekker gelezen en gedaan waar ik zin in had. Ontzettend fijn!

Bevrijdingsfestival

Even een flash-foward: Bevrijdingsdag! Nee, met Koningsdag heb ik niets gedaan behalve met veel oohs en aahs naar de koninklijke familie gekeken en verder hadden we wat kleine afspraken in de vakantie, maar met Bevrijdingsdag besloten we om eens naar het festival in het Park bij de Euromast te gaan, om de sfeer een beetje te proeven. En die sfeer was er: het was fijn druk, heerlijk weer en het was gewoon tof om er te zijn: met de drukte en de rolstoel kom je nergens echt door, dus van de muziek heb ik weinig meegekregen, maar het is gewoon echt sfeerproeven en dat vind ik toch wel heel mooi: het gevoel dat je daar gewoon met z’n allen bent, het leven viert, doet waar je zin in hebt, en dat je dan bij dat alles beseft dat je dat kúnt en dat je precies dát viert op zo’n dag. Vind ik heel mooi!

Bevrijdingsfestival 2016

Dagje dierentuin

De dag na Bevrijdingsdag gingen mijn moeder en zus een dagje naar Amsterdam en daarom bracht ik de dag door met Jouke, mijn aanstaande zwager (ook leuk om dat even te zeggen). Aangezien het zulk ontzettend fijn weer was gingen we lekker naar Blijdorp en dat was heel erg leuk. Gewoon lekker rondlopen in de gezellige drukte, een ijsje eten, ons vermaken met de dieren en gewoon heel fijn even geen andere dingen, maar alleen het fijne weer, de dierentuin en een goed humeur. Dat is voor mij ook echt vakantie: heerlijk naar buiten, genieten van het mooie weer dat alles fijner en lichter maakt, genieten van de vrijheid en van hoe leuk het is om dingen te ondernemen. Daar kan ik zo blij van worden!

Blijdorp 20161

Ik heb genoten van deze fijne vakantieweekjes en ik hoop dat het weer en mijn vrije gevoel lekker een beetje doorzetten, want ik hoef komend blok maar twee dagen per week de deur uit – genoeg tijd om dat ‘’doen waar ik zin in heb’’ voort te zetten dus!

Heb jij nog iets leuks gedaan in de meivakantie?

You may also like...

9 Comments

 1. Mooie foto’s! Wat heerlijk dat je vrij was en optimaal kon genieten!
  Darina onlangs geplaatst…Spring FeelingMy Profile

 2. Wat zie je er blij en gelukkig uit 🙂 Het klinkt alsof je een heerlijke vakantie hebt gehad.
  Desi onlangs geplaatst…5x inspirerende artikelenMy Profile

  1. Dankjewel voor het mooie compliment, dat was ik zeker!

 3. Het ziet eruit alsof je een heerlijke meivakantie hebt gehad. 🙂
  Mooie foto’s allemaal.
  Kim onlangs geplaatst…Dagtrip: naar de KeukenhofMy Profile

 4. Wat heb je een fijne dingen gedaan! En lekker een kort weekje Friesland. Mooie foto’s heb je gemaakt. 🙂
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…De invloed van een chronische ziekteMy Profile

 5. Heerlijk he, zulke vakanties!
  Ik was ook bij het bevrijdingsfestival in Rotterdam, vooral bij het kleine podium, want daar kon ik wel dichtbij genoeg komen om ook wat te kunnen horen. ?
  Jacqueline onlangs geplaatst…Gastblog AngelaMy Profile

  1. Ah grappig dat je er ook was! Ja dat kleine podium was ik ook inderdaad 🙂

 6. Wat leuk dat je een week vol leuke ervaringen (én ongetwijfeld voer voor mooie herinneringen) achter de rug hebt. Ik vind het vooral ook tof omdat je op de foto’s echt kan zien dat je ervan aan het genieten bent.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Anderen in de spotlight zettenMy Profile

  1. Ah dankjewel! Daarom maak ik ook zo graag foto’s van dat soort dingen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]