De sneuw is weg, buiten stortregent het en ik zit ziek thuis. Al drie weken ongeveer, want het begon met een ontstoken voet waarover ik jullie al eerder vertelde, en toen die bijna beter was, kreeg ik een flinke griep te pakken. Daardoor zit ik al weken thuis en het gaat nou niet bepaald goed: de ene dag ben ik wel redelijk in staat om mijn bed uit te komen, maar op andere dagen – waarvan vandaag er eentje is – voel ik me echt te beroerd om iets te doen. Nu heb ik natuurlijk wel het een en ander meegemaakt en weet ik dat het wel weer goed komt, maar na twee weken ben ik het toch gewoon zat. Dan ga ik gewoon niet meer nadenken over wat ik zou moeten doen en probeer ik zoveel mogelijk om weer beter te worden. Omdat ik mijn blog toch graag wilde updaten, maakte ik maar eens een lijstje van wat ik dan zoal doe.

Tja, griep… hoofdpijn, buikpijn, spierpijn, ongelofelijke vermoeidheid en slapheid, huilerig, misselijk, rillerig… eigenlijk gewoon alles. Volgens mijn arts zou het wel eens een zeer hardnekkig virus kunnen zijn dat bij mij, vanwege mijn minimale weerstand, langer duurt. Lekker dan, want als het heel lang duurt voor je je ook maar een beetje beter voelt, wordt het erg lastig om de dag door te komen.

Gossip Girl is gewoonweg de meest heerlijke serie wanneer je ziek bent. Ook al sla ik de extra’s op de dvd’s over omdat ik die gewoon te vaak heb gezien en heb ik me al laten spoileren over het einde – ik kon het niet laten – toch blijft het de meest verslavende serie van al mijn favorieten. Ik kijk ’s avonds een aantal afleveringen achter elkaar omdat de avond anders zo lang is, en als ik me echt niet lekker voel, houd ik ’s middags ook nog een marathon. Sowieso kijk ik graag series als ik me niet goed voel: The Vampire Diaries, Masterchef en Once upon a time zorgen ook zomaar weer voor 40 minuten verstreken tijd.

Facebook-spelletjes zijn een zeer welkome vorm van tijdverdrijf en afleiding. Gelukkig heb ik onlangs een antal nieuwe ontdekt die écht leuk zijn en waar ik dus zomaar een paar uurtjes zoet mee kan zijn. Momenteel speel ik voornamelijk Kingdom Quest (een heel schattig spelletje waarbij je een middeleeuws koninkrijk opbouwt), Farmville 2, Suburbia (een Desperate Housewives-achtig spelletje waarin je een vrouw bent in een buitenwijk vol geheimen), Royal Story (beetje hetzelfde als Kingdom Quest) en Disney City Girl (zeer verslavend, hierin ben je een jonge meid die net naar New York is verhuisd en een droomcarrière en -reputatie opbouwt).

Lezen blijft uiteraard mijn favoriete manier om de tijd te verdrijven, maar als ik ziek ben is het eigenlijk te vermoeiend om me in te spannen voor een fysiek boek. Digitale boeken lezen op mijn iPad vind ik dan veel fijner: die zijn ook nog eens goedkoper, het lettertype kan lekker groot gemaakt worden zodat het makkelijk leest en als ik hoofdpijn heb, zet ik gewoon het licht van de iPad zachter. Op die manier lees ik gemakkelijk binnen twee dagen een boek uit.

Kleine karweitjes doe ik op dagen dat ik me toch enigszins wat beter voel, of dan probeer ik het in ieder geval in de hoop iets nuttigs voor elkaar te krijgen. Of het dan lukt is een tweede, maar ik hou het zo simpel mogelijk voor mezelf: een blog schrijven, een paar hoofdstukken lezen in een Duits boekje, informatie verzamelen voor een verslag of werkstuk, een planning maken voor wanneer ik weer beter ben, zulke dingetjes.

You may also like...

4 Comments

  1. Wat vervelend dat je je zo ziek voelt. Gelukkig heb je genoeg leuks om je heen om de tijd wat de doden. Ik ga je tips onthouden 🙂

  2. Vief ik hoop dat je weer gauw beter bent hoor!!!

  3. Beterschap! Hopelijk gaat ’t snel wat beter… en anders lekker Once upon a time nog eens kijken! (kun jij ook niet wachten om te zien hoe het verder gaat?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]