Gisteravond werden voor de vijfentachtigste keer (mijlpaal!) de Oscars, oftewel de Academy Awards, uitgereikt. Normaal gesproken hou ik me niet zo bezig met awardshows en de prestiges ervan; ik heb altijd zoiets van: ”Het gaat er toch om wat ik van de film vind?” Ik bedoel, kijk naar The Hangover: die heeft zoveel prijzen gewonnen en is zo populair, maar ik vond hem werkelijk verschrikkelijk. En films die ik super vind, vallen soms juist niet in de prijzen. Het maakt me in feite weinig uit of een film veel awards in de wacht heeft gesleept, uiteindelijk gaat het voor mij om wat ik zelf vind van het verhaal en het acteerwerk. Toch neemt dat stiekem niet weg dat het altijd een genot is om te kijken welke jurken er uit de kast zijn getrokken voor de shows. Topontwerpers als Valentino, Dior en Chanel lijken in award season hun jurken links en rechts uit te delen aan genomineerde actrices, om zichzelf maar zoveel mogelijk te promoten. (Ligt het trouwens aan mij of wordt er na zo’n uitreiking nooit gesproken over wat de mannen droegen?) En wij vrouwen weten allemaal dat deze jurken eigenlijk de enige reden zijn dat we naar awardshows kijken. Wie won naar mijn idee de Oscar voor Best Dressed? En, omdat dit tenslotte toch wel een cultureel verantwoorde blog is, wat vond ik van de winnaars?

De mooiste jurken

Maria Menounos: ik ken haar niet, maar ze is volgens mij de vrouw/verloofde/vriendin van Mario Lopez (A.C. Slater uit jeugdnostalgie Saved by the Bell). Ik vind de kleur en het figuur van de jurk super, lekker vrolijk en vrouwelijk – zeker in combinatie met de elegante clutch en sieraden.

Louise Roe: Haar ken ik ook niet, volgens mij presenteert ze een serie van MTV. De jurk vind ik in ieder geval super, doet me denken aan de Franse barokstijl. Het tasje vind ik dan weer een beetje too much, ze had het beter in de kleuren van de jurk kunnen houden.

Amy Adams: Ik vind haar sowieso al een geweldige actrice, ze stal mijn hart in Enchanted. Met deze jurk lijkt ze net een sprookje uit gestapt te zijn, waarin ze een sneeuwkoningin was. Het volume en de vele lagen tule in de rok kan ze prima hebben!

Octavia Spencer: Ik vond haar geweldig als Minny Jackson in The Help, de verfilming van Een keukenmeidenroman. In deze jurk ziet ze er super uit, het crème staat haar geweldig en haar volle figuur lijkt er slanker door!

Kristen Stewart: Zoals altijd werd ze weer erg bekritiseerd, maar ik vind haar jurk juist mooi! Het is elegant en iets anders dan de kunstzinnige jurken die ze meestal draagt, en het staat mooi bij haar haar. En met de glimlach erbij is ze nog mooier!. Arme Krist kwam trouwens op krukken, ongelukje gehad… groot gelijk dat ze nooit hakken draagt!

Kerry Washington: Deze actrice is van de net nieuwe serie Scandal en ik ken haar verder niet, maar de jurk vind ik wel erg mooi. Prachtige kleur, niet te druk en heel zacht. Fijne zomeroutfit!

Jennifer Lawrence: Deze jurk werd door het publiek als de mooiste bevonden en toegegeven: hij is ongelofelijk mooi. Toch moet ik wel zeggen dat het vanuit een bepaalde hoek een beetje op een dekbed lijkt, er had wel wat meer versiering op gemogen. But still, trés belle!

Amanda Seyfried: Oh my god, dit vind ik absoluut de Oscar voor Best Dressed waard! Prachtige kleur (hoewel Amanda’s huid er eigenlijk een beetje te bleek voor is), het silhouet is zo elegant en het patroon is zo nauwkeurig! De make-up erbij klopt ook precies, echt onzettend mooi.

Adele: Tweede kandidate voor Best Dressed! Prachtige jurk, heel smaakvol en het past super bij haar. Jammer dat ze tijdens haar optreden vals zong… dat is wel een beetje not done bij de Oscars!

De winnaars!

De meeste films die genomineerd waren voor de Oscars, heb ik niet gezien. Maar ik ben wel blij met een aantal winnaars!

Jennifer Lawrence: Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Silver Linings Playbook). Jen is nog zo jong, maar ze is ontzettend sympathiek en grappig. Ik wil SLP nog erg graag zien en ze verdient dit zeker!

Anne Hathaway: Beste Vrouwelijke Bijrol (Les Misérables). Ook Les Mis wil ik graag nog zien, maar i kheb al wat op YouTube rondgesnuffeld en Anne is gewoonweg fenomenaal. Absoluut geweldig. Dus totaal verdiend!

Brave: Beste Animatiefilm. Totaal mee eens, deze film was echt superleuk en vooral vergeleken bij de andere, pff.

Paperman: Beste Korte Animatiefilm. Dit is echt een ontzettend lief en romantisch filmpje van Disney totaal verdiend dus!

En nu ben ik heel benieuwd… wat waren gisteren jullie favoriete jurken en met welke winnaars zijn jullie het eens of beslist niet eens?

You may also like...

4 Comments

  1. Ik vond de jurk van Anne Hathaway zo mooi!

    1. Oh, die vond ik juist een beetje saai haha, en hij scheen door 😛

  2. Ik heb zelf niet naar de oscar uitreiking gekeken, maar wat een prachtige jurken zeg!

  3. Vivian ik vond die jurk het mooist, van die actrice ,die op de trap viel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]