Netflix en dvds

Ik ben dol op Netflix. Echt, ik vind het superfijn dat ik tal van series en films kan kijken voor de prijs van één goedkope dvd per maand: ik vind het heerlijk dat ik geen last heb van reclames of advertenties en dat er zo onwijs veel leuks is, inclusief de Netflix Original-pareltjes. Maar de laatste tijd merk ik dat ik wat minder Netflix kijk en wat meer gewoon televisie, én weer wat meer dvd’s. Hoe komt dat? Simpel: doordat ik me heb gerealiseerd dat Netflix ook niet altijd alles is.

Tv-programma’s zijn óók tof

Ik deed het altijd al wel: ook gewoon nog televisie kijken naast de Netflix-series. Maar tegenwoordig doe ik dat nog wat meer. Ik hou wat beter in de gaten welke films en series, welke documentaires en shows er op tv komen. Ik vind het iets magisch hebben om gewoon ‘’live’’ een serie te kijken, zonder de luxe van reclameloos kijken. Ik vind het wel wat hebben om een beetje te zappen. En er zijn eigenlijk zoveel fijne tv-programma’s die je echt niet op Netflix kunt zien: de programma’s van de publieke omroep hebben nog steeds iets wat ik heel mooi vind, iets warms en prettigs, een soort thuisgevoel. En de series van Net5 en TLC hebben iets nostalgisch, van vroeger toen ik nog bijna elke avond én ochtend lekker mijn series keek. Zoveel series. Ik neem ze op, soms kijk ik ze live. Want ja, tv kijken, écht tv kijken, is gewoon fijn. Ontspannend.

Ik koop weer dvd’s

Een hele tijd heb ik geen dvd’s gekocht. Waarom zou ik, als de meeste films en series a) uiteindelijk wel op Netflix of MyPrime komen en er b) nog zoveel mooi materiaal al op Netflix én MyPrime staat? Maar in een opwelling besloot ik onlangs om het toch weer eens te doen: een paar dvd’s kopen. En eigenlijk is het ook wel heel lekker om die dvd’s dan te kopen. Het heeft ook een soort nostalgie: het mooi gemaakte menu, de anticipatie op de eventueel toffe extra’s, kunnen kijken wanneer je wilt (ook als Netflix of de wifi eruit ligt)… plus, sommige films wil je gewoon hebben. Misschien omdat ze waarschijnlijk niet meer op Netflix gaan komen als ze er nu nog niet op staan, maar ook omdat je ze nog wel tien keer wilt kijken terwijl je misschien toch een keer genoeg krijgt van Netflix. En dan nog iets: niets staat voor eeuwig op Netflix. Dus dan moet je een back-up hebben. Zeker series hebben vaak maar een korte Netflix-duur, en er is gewoon iets aan het verzamelen van dvd-boxen van Grey’s Anatomy en Glee en Once Upon A Time dat altijd fijn blijft.

Netflix is ook niet alles

Dus. Nee, Netflix is ook niet alles. Soms heb ik er echt gewoon even een poosje genoeg van. Jazeker, er staan supertoffe dingen op waar ik ook echt graag naar kijk. Maar ik krijg ook vrij snel last van een soort rusteloosheid: er staat zó veel op wat ik graag wil kijken, het liefst alles tegelijk maar met 3 series tegelijk merk ik soms al dat ik uit de flow raak en niet weet welke ik wil kijken. En terwijl je de ene serie of film aan het kijken bent, kun je eigenlijk al niet wachten om aan de volgende te beginnen, vooral ‘’omdat het er elk moment af zou kunnen zijn.’’ Nee. Soms is de televisie fijner. En soms de dvd-speler.

Koop jij nog wel eens dvd’s?

You may also like...

7 Comments

 1. We hebben nog zoveel dvd’s staan, dat ik ze al jaren niet meer koop, en televisie hebben we de deur uitgedaan. Ik geef toe: soms mis ik inderdaad tlc, 24Kitchen en de BBC, maar zeker bij de eerste twee daarvan waren zoveel herhalingen van herhalingen dat ze nu waarschijnlijk nog hetzelfde uitzenden als een jaar geleden. En alleen die herhalingen en BBC waren voor mij geen 9 euro per maand waard. Netflix mogen we trouwens gratis kijken, op het ’tweede scherm’ van mijn broertje <3

  Er is inderdaad veel wat ik nog zou willen zien, maar ik laat me vooral niet gek maken. Hooguit drie series 'tegelijk', de rest wacht wel – of niet, en dan is er wel weer wat anders.
  Jantine onlangs geplaatst…Niemand kan alles doenMy Profile

  1. Wat je zegt herken ik ook wel weer, dat er soms gewoon niets zinnigs op tv is (bij TLC ook die eeuwige flutprogramma’s) en dan is Netflix wél heel fijn!

 2. Ik heb eigenlijk nooit heel veel DVD’s gekocht, máár ik wil nog wel de laatste Mockingjay! En ik verzamel wel gewoon films die ik enorm mooi vind, maar series niet.
  Anouk onlangs geplaatst…DIY agenda #backtoschool (+ WIN!)My Profile

 3. Ik moet dus eerlijk bekennen dat wij netflix niet hebben. I know. Maar al klinkt het af en toe fijn dat ik alles zou kunnen kijken wat er op staat, wil ik die verslaving niet hebben, haha. Mijn man en ik kopen dus nog redelijk wat dvd boxen. 😉
  Annemieke onlangs geplaatst…Bookshelf Tour 2016 – Part 4My Profile

  1. Ook heel begrijpelijk!

 4. Yep, wij kopen nog regelmatig dvd’s/blurays. Het idee dat je midden in een serie bent en dat het ineens niet beschikbaar is vind ik zelf vervelend. Daar komt bij dat de series die wij graag willen zien niet beschikbaar zijn via MyPrime of Netflix.
  Maar … volgend jaar 🙂 Volgend jaar ga ik aan Netflix. Want dan gaan ze de nieuwe serie Star Trek uitzenden. Dan moet je ook wel weer een week wachten op de volgende uitzending, want het wordt er niet in 1x op gezet. En zo wordt Netflix een normale zender.
  Daenelia onlangs geplaatst…Way back: onze platenspelerMy Profile

  1. Ja, op veel vlakken is het precies een reguliere tv-zender inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]