Nieuwe K3

|| Bron beeld: K3-Facebookpagina ||

Als klein meisje was ik echt fan van K3: ik ben naar een show geweest, was dol op Kathleen en kon veel van de liedjes vrijwel vlekkeloos meezingen. Op zeker moment groeide ik eroverheen, maar bleef ik het stiekem best een beetje leuk vinden. Toen Karen, Kristel en Josje aankondigden dat ze gingen stoppen en dat er een nieuwe formatie zou komen, was ik eerst behoorlijk sceptisch: dat gaat nooit werken, het wordt uitgemolken en verbasterd en bleh. Maar ik wist ook dat ik echt wel naar de zoektocht zou gaan kijken, en dat heb ik gedaan… en tijdens de finale was ik helemaal blij met de uiteindelijke keuze van Marthe, Hanne en Klaasje. Zo blij zelfs dat ik weer op en top fan ben van K3, ditmaal van de nieuwe formatie – en daar schaam ik me niet voor!

 1. Ze zijn fris, jong en modern

De kinderen maakt het waarschijnlijk niets uit, maar ik als opgegroeide K3-fan vind het wel ontzettend leuk om te zien hoe jong en vlot deze meiden zijn. Ze hebben iets heel natuurlijks waardoor ze de kinderen echt meteen aanspreken, maar het is ook gewoon iets in hoe ze zijn: met de oude K3 was het af en toe misschien een beetje geforceerd, waren het een soort moeders voor de kids, maar deze meiden voelen als een soort grote zussen en dat is gewoon heel leuk. Ook hoe ze zijn op sociale media, hoe ze zich kleden en het contact dat ze maken met volwassen fans is zo tof!

 1. Ze zijn van onze generatie

Sluit heel erg aan op het vorige: dit zijn meiden van 19/20 die net als ik gewoon zijn opgegroeid met de oude K3, in beide formaties waarschijnlijk, en dat maakt het zo leuk! Ze zijn zelf ook fan geweest en nu zijn zij het die onze oude favorieten – MamaSé, Oya Lélé – opnieuw op mogen nemen en er hun eigen ding van mogen maken. Ik weet niet precies wat het is, maar dat maakt het bijzonder en daardoor hebben ze iets heel moois.

 1. De muziekvideo’s zijn zo leuk!

Echt, ik hou ervan om ernaar te kijken. Ze zijn zo lekker vrolijk en leuk en flitsend, de outfits zijn tof en het zijn gewoon net minifilms. Ik geniet er echt van.

 1. De nummers hebben diepgang

Oké, niet allemaal en ik denk ook niet dat de meiden er zelf zoveel invloed op hebben, maar ik vind veel van de nieuwe nummers echt een mooie diepere laag hebben. Het verband tussen 10.000 luchtballonnen (over een oorlog die stopgezet moet worden) en Ushuaia (een land waar nooit oorlog is) fascineert me enorm en ook andere liedjes, zoals Kus van de juf en Kusjessoldaten. Daarnaast vind ik het enorm leuk dat ik nu als tweeëntwintigjarige met veel meer aandacht naar die liedjes luister, die soms best wel sexy zijn en over liefde en vriendschap en verdraagzaamheid en leukigheid gaan op een manier die je pas ziet als je ouder bent. Daarnaast zijn het gewoon onwijs leuke liedjes!

Ik vind het super dat deze meiden de nieuwe K3 zijn geworden omdat ze de meidengroep echt weer op een heel nieuwe manier populair hebben gemaakt, met meer volwassen allure, meer diepgang in de muziek en gewoon een echt fris imago. Ze hebben zichzelf en K3 op de kaart gezet als méér dan een kindergroep – zo voelt het voor mij dan toch – en dat vind ik meer dan terecht!

Wat vind jij van de nieuwe K3-formatie?

You may also like...

4 Comments

 1. Ik vind ze ook leuk. Voor de oud K3 was ik net te oud, maar ik heb toch zitten kijken naar dat programma toen ze de nieuwe formatie zochten. 😉 Ik vind dat ze echt de leukste uit hebben gezocht!
  Jantine onlangs geplaatst…Maatschappelijke druk in je eigen hoofdMy Profile

 2. Ik vind het geweldig! Tot voor kort had ik het idee dat ik me moest schamen dat ik nog naar K3 luisterde, maar nu… ik ben zelfs iets ouder dan de nieuwe dames! Ik mis de oude formatie wel, maar meer vanwege nostalgie. Hanne, Klaasje en Marthe waren mijn favorieten bij K3 zoekt K3, dus ja: ik ben fan 😉
  Anouk onlangs geplaatst…Knutsel jouw eigen geboortekaart met knopen!My Profile

 3. Ik dacht ook eerst, dat werkt nooit. Maar blijkbaar heeft ’t toch effect. Ik was niet kinds toen de ‘oude’ formatie van K3 opkwam & ben dus ook nooit fan geweest. Alhoewel ‘k ’t wel leuk vind voor de kindjes 🙂
  Evelyne onlangs geplaatst…✘The Unsuccesful Adulting Tag✘My Profile

  1. Ik dacht eerst ook dat het ging floppen, maar ze gaan supergoed so far!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]