3-waar-mijn-hart-vol-van-is

Wauw… september! Wat een maand. Ik wist van tevoren wel dat er flink wat dingen gepland stonden, maar dat er zó veel mooie momenten en herinneringen zouden ontstaan, had ik niet voorzien. Het is een enorm enerverende maand geweest, met hoogtepunten en een paar dingen die wat minder mooi waren, maar vooral een hele memorabele maand!

Back to school blues

September was vooral de maand waarin school en stage weer begonnen. Was wel eventjes wennen, want na tweeënhalve maand alleen maar bloggen en leuke dingen doen ineens moeten omschakelen naar een week met 20 uur aan activiteiten buitenshuis is wel even een verandering. Het vinden van een nieuwe balans tussen rust nemen en doen wat ik moet doen was ook echt lastig, maar inmiddels is dat gelukkig gelukt!  Op school volg ik nu drie vakken: Effectief leren (een tweedejaarsvak), Taalgericht Vakonderwijs en Klanken & Woorden. Vooral die laatste vind ik leuk: dat gaat over dingen als synoniemen, woordopbouw, samenstellingen en andere taalkundige onderwerpen. Ik dacht altijd dat dat niet zo aan mij besteed was, maar ik vind het echt leuk! Alle vakken eigenlijk wel, gelukkig: ondanks dat er best wel veel is wat ik moet doen, zijn dat ook wel echt leuke dingen!

Nieuwe stage

Ook mijn stage is inmiddels volop bezig! Ik geef dit schooljaar les op een VSO-school voor kinderen met een visuele beperking, wat goed klikt vanwege mijn eigen slechtziendheid. Natuurlijk was het in het begin wel heel spannend (want nieuw en zo) maar ik voelde me eigenlijk al heel snel op mijn plek. Alles is supergoed georganiseerd, de school ziet er mooi uit, er heerst een hele prettige en rustige sfeer onder de leerlingen en de groepen zijn echt leuk. Ik geef inmiddels ook echt actief les en ik vind het heel leuk om een band op te bouwen met deze leerlingen en te ontdekken wat wel en niet voor hen werkt. Daarnaast geef ik NT2-begeleiding en ook dat is een mooie uitdaging. Wel is het behoorlijk pittig: de lessen duren 30 minuten, dus je hebt 7 lesuren op een ochtend en dan ben ik wel heel moe als ik thuiskom.

Heel veel hoogtepunten!

Naast het weer vinden van mijn draai op school en stage – altijd fijn als dat eenmaal gelukt is en alles weer lekker normaal en stabiel voelt, haha – waren er een hele hoop mooie hoogtepunten deze maand! Vooral op het sociale vlak heb ik veel dingen gedaan en dat voelt nog steeds heel erg goed. Ik ben af en toe echt wel een beetje trots op mezelf als ik denk aan hoe ik twee jaar geleden nauwelijks het huis uit kwam voor echt sociale dingen, en nu wil ik niets anders meer. Het maakt me echt heel gelukkig en hoewel ik af en toe flinke keuzes moet maken, heb ik het altijd naar mijn zin.

 • Om de vakantie nog even goed af te sluiten, ging ik met mama naar de film Café Society (aanrader als je van filmhuisfilms en Woody Allen houdt!) en vlak daarna met allebei mijn ouders de stad in: lunchen bij de Markthal en een beetje winkelen. Altijd leuk!
 • Een dagje Brussel en naar de Harry Potter Expo met papa en mijn zus en zwager, inclusief lekker uit eten daarna: was onwijs leuk! De tentoonstelling is geweldig als je nog steeds dol bent op de Harry Potter-magie en ik ben absoluut blij dat ik er geweest ben.
 • Lekker thuis barbecueën met leuke mensen: vrienden van zus Laura die inmiddels vrienden van de familie zijn geworden!
 • Naar boekhandel Donner voor het event met auteurs Laure Eve (De Graces) en Kass Morgan (De 100): superleuke auteurs en alleen al het daar zijn met twee vriendinnen én nieuwe vriendinnen maken vond ik zo fijn!
 • Ik mocht weer een college darmfalen geven: de afgelopen twee jaar werd mij dat ook gevraagd en ik vind het steeds best wel bijzonder om dan gewoon te mogen vertellen over mijzelf, mijn ziekte, mijn leven en alles wat er eigenlijk maar bij hoort aan een grote groep aspirant-artsen in een heuse collegezaal. Ik kan het niet goed omschrijven, maar het heeft echt iets heel gaafs en het ging weer heel goed!
 • Alweer een heel tof boekenevent: Jenny Han (Aan alle jongens van wie ik hield) kwam naar Donner! Van tevoren ging ik voor het allereerst uit eten zonder mijn ouders erbij: met twee kersverse boekenvriendinnen gingen we naar Happy Italy (bij de Markthal) en dat was zo onwijs leuk! Het eten was heerlijk, het gezelschap net zo fijn en ik heb gewoon enorm genoten. O, en het event zelf was natuurlijk ook geweldig! Jenny is echt een schrijfster die ik al heel lang wilde ontmoeten en dat was dus echt heel tof!
 • Dagje strand met papa en mama: op één van de laatste mooie dagen nog even uitwaaien op de boulevard, drankje doen, kibbeling eten… genieten!
 • Vrij onverwachts ben ik op de manege op een nieuw paardje gaan rijden: de pony die ‘’van mij’’ is sinds mijn oude trouwe paard met pensioen ging, is nog steeds superlief maar vormt ook eigenlijk geen uitdaging voor mij. Deze nieuwe pony (Flip!) is nog superjong en een beetje ondeugend en weer heel anders, dus het was best een beetje spannend maar ook wel heel leuk!
 • Ik ging naar de boekpresentatie van Liever met Lef van blogger Dagmar Valerie in Utrecht: ondanks de enorme file waardoor we het echte presentatiegedeelte misten, was het wel superleuk. Niet alleen om daar te zijn met superleuke mensen onder wie blogvriendinnen Melle en Maaike, ook om Dagmar te ontmoeten en met haar te praten en foto’s te maken… ze is echt zo’n superleuke en lieve meid en dit was absoluut een hoogtepunt! Ben heel erg benieuwd naar het boek…

Balans zoeken

Het is inmiddels begin oktober en ik kan nu ook vol trots en opluchting zeggen dat het me gelukt is om een écht fijne balans te vinden. Een soort lifestyle waarbij ik gewoon doe wat goed voelt, waar ik zin in heb. Geen regeltjes meer voor mezelf, maar gewoon doen wat ik kan om bij te blijven met school én genoeg tijd over te hebben voor alle leuke dingen die ik wil doen. Een lifestyle waarin ik ook heel veel kan genieten van goede boeken, fijne tv-series, rustmomentjes en alles wat maar fijn voelt! En dat geeft me heel veel rust, het feit dat ik het gewoon allemaal lekker op mijn eigen manier kan doen en blijven doen en dat het soms een beetje zoeken is naar die manier, maar dat die manier er altijd is. Want juist dat doen wat goed voelt, zorgt ervoor dat ik dingen kan doen die súpergoed voelen en dat is heel erg waardevol!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

9 Comments

 1. Alleen maar fijne en mooie dingen. JAA! Vooral de boekpresentatie natuurlijk. En zo knap dat je zo goede balans hebt gevonden. Echt heel goed!
  Melle onlangs geplaatst…Nog even over afgelopen weekend | Meet the blogger conferenceMy Profile

  1. Dankjewel! Ben er ook echt blij mee =D

 2. Wauw wat een feestje om deze heerlijke recap van jouw september maand te mogen lezen <3 Echt vol met fijne momenten en gelukspuntjes! Ik hoop dat oktober minstens zo fijn voor je zal zijn! Wat was het geweldig om je te ontmoeten en te spreken, hopelijk tot heel snel! Xx
  Dagmar onlangs geplaatst…5 X Tips om je relatie een boost te gevenMy Profile

  1. Dankjewel voor je fijne reactie, ik vond het ook zó leuk! Hopelijk snel weer inderdaad =D

 3. Wat een leuke terugblik weer. Echt een maand vol mooie momenten met zowel vrienden als familie en enkele mensen van het bloggerswereldje.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #67My Profile

 4. Wat een fijn overzicht om te lezen! Ik word er helemaal blij van!
  Leonie onlangs geplaatst…Doelen voor oktoberMy Profile

 5. Wat fijn dat je zoveel leuke dingen hebt gedaan in september. Heel erg leuk ook om te lezen dat je zo geniet van de sociale dingen.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk | VakantieMy Profile

 6. Wow, maar 30 minuten les? Blijven leerlingen dan in hun lokaal? Bij mijn vak zou 30 minuten echt killing zijn.. Als ik verkorte lesuren had (40 minuten) was het al bijna kansloos om daadwerkelijk wat te maken.
  Emmy onlangs geplaatst…Koning der Wrake (The Broken Empire #2) – Mark LawrenceMy Profile

  1. Ze hebben vaak wel een vast lokaal ja, maar niet altijd 🙂 en er zijn volgens mij maar weinig lesuren die echt 30 minuten duren, de meeste zijn aan elkaar geplakt zodat je eigenlijk een les van één klokuur krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]