Hallo, herfst! Het lijkt er nu toch echt op dat het najaar is aangebroken: de klok is een uur teruggedraaid, de bomen hebben prachtige kleuren, de najaarscollecties hangen in de winkels en we kunnen er nu niet meer omheen dat het kouder wordt. En dat is niet gek, want het is november! Zo langzamerhand kunnen we ons alweer gaan verheugen op de feestdagen, de kerstvakantie en (hopelijk) sneeuwfestijnen, maar ho – de tijd gaat al snel genoeg, dus laten we niet té ver vooruit denken. Want hoe was oktober eigenlijk? Nadat ik in september vooral mijn draai heb moeten vinden in het nieuwe schooljaar en ik geveld werd door de griep, was oktober eigenlijk een hele fijne maand!

School, school, school

Het wordt misschien wel een beetje eentonig, maar ja… school is eigenlijk toch wat me nu vooral bezighoudt. Ik kan wel zeggen dat ik héél blij ben dat ik er niet voor heb gekozen om meteen BAM aan het begin van het schooljaar met mijn scriptie te beginnen, want het is echt heel druk. De studielast is hoog: voor de minor Passend Onderwijs moet ik veel literatuur bestuderen, opdrachten maken en een onderzoekje doen dat nauw verbonden is met mijn stage, en ik heb nauwelijks tijd om alles evenveel aandacht te geven. Ik vind het wel allemaal heel tof gelukkig, maar het is wel veel en soms voelt het echt alsof ik aan het jongleren ben met alles. Maar goed, het lukt vooralsnog wel om het te balanceren en genoeg rust te nemen, dus lang leve de Vivian-manier zullen we maar zeggen!

Spoken Word

Daarnaast ben ik bijna door mijn keuzevakken heen: deze periode heb ik het vak Spoken Word afgerond, waarbij we elke week een tekst schreven en die in de les voordroegen. Enorm leuk en bijzonder: de docent was heel tof en er hing echt een fijne sfeer in de groep, dus ik ben heel blij dat ik dat vak gekozen heb. Het heeft ook echt geholpen om een beetje een nieuw soort schrijfstem in mezelf te ontdekken, want er kwamen steeds best persoonlijke teksten uit mijn vingers en ik heb ontdekt dat ik dat best fijn vind om te schrijven! En het voordragen ben ik ook leuker en gemakkelijker gaan vinden.

Vrije tijd

En door de drukte met school lukt het ook des te beter om de rust en vrije tijd te pakken die ik nodig blijk te hebben. Ik speel weer wat meer spelletjes, maak regelmatig de tijd om te bloggen en ben vol enthousiasme bezig met schrijven: ik blog ook weer over het schrijven en ben vooral bezig met het verzamelen van inspiratie en het bouwen van een stevige fundering voor mijn verhaal. Superleuk om ervoor te zorgen dat het zo weer écht een deel wordt van mijn systeem en mijn leven!

Logeren!

Een absoluut hoogtepunt van deze maand was dat ik maar liefst twéé keer uit logeren ben geweest! Dat is natuurlijk best een beetje bijzonder als je bedenkt dat ik aan huis gebonden ben en voor eigenlijk alle hulp afhankelijk ben van mijn ouders. Maar daar staat tegenover dat ik ook gegroeid ben in mijn zelfstandigheid én dat mijn ouders gelukkig niet de enigen zijn die weten hoe ze voor me moeten zorgen. Zo ben ik deze maand een nachtje bij mijn oma wezen logeren: dat hebben we al vaker gedaan, maar is altijd toch wel heel erg leuk en gezellig. Lekker samen opblijven en kletsen, een echte oma-maaltijd als avondeten, gierend van het lachen mens-erger-je-nieten (ik zal maar niet vertellen wat de eindstand was) samen ontbijten, in oma’s logeerbed slapen… ook een beetje nostalgisch. Was heel erg leuk in ieder geval!

Bij zus

En… de week erop ging ik zelfs bij mijn zus logeren! Dat was wel echt een hele grote en belangrijke FIRST met hoofdletters, want zuslief Laura woont al een flink aantal jaartjes op zichzelf (of nou ja, samen met zwagerlief) en het leek me altijd heel erg leuk om eens een keertje bij haar te logeren. En het was zeker leuk! Wel héél erg vermoeiend, want tussendoor ging ik ook nog een paar keer naar huis en het zijn toch veel indrukken, maar ik vond het wel echt super. We gingen naar het onwijs leuke communitycafé STROOP, naar de dierentuin, hebben een spelletjesmarathon gehouden (ik zal maar niet vertellen wat de eindstand was) samen gekookt, gekletst, op de bank gehangen, piano gespeeld…  en gewoon daar zijn was zo leuk en gezellig! Sistas for evaahh!

Eten eten eten

Als je me op Instagram volgt, heb je deze maand aardig wat foto’s voorbij zien komen van mij aan een tafel vol eten, met een big smile of een heel geconcentreerd eetgezicht. Zo ging ik met mijn ouders en zus en zwager naar een overheerlijke Chinees om mama’s verjaardag te vieren en daar krijg je zó ontzettend veel lekkers dat je er echt met z’n tienen van kunt eten als je wilt. Ook deden we een brunch bij een heel gezellige en sfeervolle Italiaan in hartje Rotterdam (en kwamen we een hele toepasselijke stadsposter tegen). Ik kan steeds vaker gewoon ook lekker mee-eten zonder er last van te krijgen en dat is dan zó fijn, zeker in een restaurant! Natuurlijk is het maar heel weinig en moet ik oppassen met wát ik eet, maar zoals zwagerlief zei, ik ben nu ook ‘’een persoon.’’ Een persoon die eet. Dat is cool!

Katten! Katten! Katten!

Ook ging ik éindelijk naar het kattencafé in Rotterdam: dat stond al zo lang op mijn verlanglijstje en het kwam er alsmaar niet van, maar nu is het gelukt. Het is heel gezellig en de thee en scones smaakten prima, maar het duurde allemaal een beetje lang en op een gegeven moment is het nieuwtje van ‘’omringd zijn door katten’’ er ook wel een beetje af, zeker omdat sommige katten echt uit je buurt blijven. Ik hoef er dus niet echt snel nog een keer heen, maar het was wél leuk! Datzelfde geldt voor de kattententoonstelling in de Kunsthal: daarin zie je hoe katten vertegenwoordigd zijn in de kunst en wat ze voor ons betekenen. Leuk gedaan, maar een béétje karig verder.

En paardjes!

Ook iets leuks aan deze maand: ik ga nog steeds trouw iedere week paardrijden en hoewel ik merk dat het me niet meer zo enthousiast maakt als een aantal jaar geleden, vind ik het wel tof dat het tegenwoordig wat meer uitdaging heeft. Ik wissel vaker van rijdier en dat voorkomt een sleur, omdat ik steeds opnieuw dingen kan ontdekken en een pony kan leren kennen en aanvoelen, en de afwisseling tussen buitenritten en binnen rijden vind ik tegenwoordig ook leuker. Heel tof dus!

En verder…

Wat ik verder nog deed deze maand? Ik ging een dagje naar Amsterdam omdat we een rondvaart over de grachten gingen doen – heel leuk om de stad eens vanuit die hoek te bekijken! – ik ging met papa en mama naar mijn tante en nichtje toe en heb een hele tijd lekker met nichtjelief zitten kletsen en ik ging met de minorgroep op excursie naar een cluster 4-school. Dat laatste vond ik bijzonder interessant en heeft me veel stof tot nadenken gegeven over de doelgroep van zo’n school en of ik daar misschien niet tóch zou willen werken later. Ik dacht altijd van niet, maar nu ben ik daar niet zo zeker meer van. Juist die kinderen, die het zwaar hebben in hun thuissituatie en een moeilijke start hebben in het leven, hebben namelijk goede begeleiding nodig en misschien voel ik me daar wel toe geroepen. Heel prikkelend in ieder geval!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

8 Comments

 1. Een gezellige blog Vivian, je bent erg druk geweest hoor deze maand.Ik vond het ook zo fijn dat je bij mij was een weekend. Dat gaan we een keertje over doen.. liefs oma.😄😄

 2. Altijd zo fijn wanneer ik deze posts van je kan lezen. Echt zo’n heerlijk warm ‘zonnige middag met een kopje thee gevoel’, als je snapt wat ik bedoel haha.

  1. Ah wat een fijn compliment! Twijfel altijd of mensen deze updates echt op prijs stellen maar de reacties vertellen me dat dat toch echt zo is 🙂

 3. Fijn dat je het zo naar je zin gehad hebt!
  EmilyLotus onlangs geplaatst…Help Marjolein aan een levenMy Profile

 4. Wat heerlijk om jouw maandoverzicht vol met mooie en bijzondere momenten te lezen! Zo te horen heb je een heerlijke maand oktober gehad. Heel fijn om te horen dat je van twee keer logeren en van het uit eten gaan hebt kunnen genieten, juist omdat dat voor jou niet vanzelfsprekend is. Ik wist trouwens niet dat er ook een kattencafé in Rotterdam zit. Zelf ben ik een paar keer bij Kopjes in Amsterdam geweest. Op zich erg leuk, maar ik ervoer wel een beetje hetzelfde als jij. Na twee uurtjes ben je wel uitgekeken 😉
  Romy onlangs geplaatst…Hoe is het écht om vegetariër te zijn (al 10 jaar!)?My Profile

  1. Ja het concept zit op verschillende plekken in Nederland inmiddels! Goed om te horen dat ik dus blijkbaar niets mis aan de locatie in Amsterdam 🙂

 5. Klinkt alsof je echt een super leuke maand hebt gehad!
  Annemieke onlangs geplaatst…Book Haul #25 – September and OctoberMy Profile

 6. Ik had ook een heerlijke maand (te zien in een overzichtje op mijn blog) Jou maand ziet er ook echt super fijn uit. Ik kan echt blij worden van alle toffe foto’s en verhalen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]