Wauw, wauw, wauw. Het is geen woord teveel in de titel van deze maandelijkse wrap-up, want wat wás november me een maand! Er waren zoveel hoogtepunten en lichtpuntjes, zoveel ontwikkelingen, zoveel onwijs toffe gebeurtenissen, zoveel bijzondere twists en turns… november was een maand van doodenge maar geweldige nieuwe ervaringen, een dans met drukte, heel veel glimlachmomenten, belangrijke leerpunten… het was een maand waarin mijn leven – zonder overdrijven en zonder gekheid – veranderd is en ik heel veel nieuwe dingen over mezelf heb ontdekt die ik heel erg tof vind. Let’s dive right in!

Highs en lows

De maand begon al heel erg tof: ik was uitgenodigd voor een persconferentie met mijn liefste lievelingsauteur als het om feelgoodboeken gaat: Jojo Moyes! Het was supergezellig georganiseerd, we mochten vragen stellen en een boek laten signeren en natuurlijk op de foto en er werd echt heel gezellig en gemoedelijk gepraat. Het was zó tof om haar te mogen ontmoeten en ik kijk er echt met een grote glunderglimlach op terug! Een paar dagen hierna hadden we een hele lekkere en gezellige high wine met een groep, als bedankje voor de catsitting tijdens de vakantie van mijn zus en zwager. Hapjes en wijntjes = altijd genieten!

Helaas werd ik daarna ziek: ik heb een aantal dagen op bed moeten liggen met vermoeidheid annex griep annex verkoudheid… ik was echt even niet veel waard en dat was stom. Maar het was ook wel weer een reminder aan mezelf om even wat rustiger aan te doen, mijn dagen minder vol te plannen en wat liever voor mezelf te zijn. Ik ben er de laatste tijd namelijk achter gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel kan hebben qua vermoeidheid en best snel overprikkeld raak na een lange dag: door alle indrukken en activiteiten ben ik dan gewoon intens moe, en dan is het des te belangrijker om ook echt goed mijn rust te pakken. Met andere woorden: mezelf af en toe eens vrij geven, momenten en dagen plannen dat ik niks hoef en lekker mag doen wat ik wil, ben ik des te meer gaan waarderen.

Om mezelf van lichtpuntjes te voorzien tijdens mijn chillweek (die ik grotendeels doorbracht in een nieuwe huistrui mét kattensnoet) kocht ik wat nieuwe lifestyleboeken: deels omdat ik die wil gebruiken ter inspiratie voor mijn roman, en deels omdat ze me gewoon tof lijken. En oh ja: begin november kwam natuurlijk ook reputation uit! En nee, ik schaam me niet om te zeggen dat dat een hoogtepunt van de maand was, want het is zó tof om nieuwe Taylor Swift-muziek te kunnen luisteren en van de era te kunnen genieten.

Spoken Word en school

November was ook de maand waarin mijn spoken word-avontuur begon! Of nou ja, eigenlijk begon dat al in september, toen ik de keuzevaklessen van Derek Otte ging volgen, maar mijn spoken word-loopbaan (als je het al zo kunt noemen) werd in november wel écht gelanceerd. Ik mocht namelijk optreden op Paginagroots, een Rotterdams spoken word-event, en daardoor heb ik des te meer ontdekt dat ik dit echt een geweldige manier vind om mijn verhalen te vertellen en de taalschilderingen die in me zitten, ook naar buiten te brengen. Ik ben er verliefd op en het geeft zo’n kick om te doen, want het gevoel van daar staan en de zenuwen laten lopen en gewoon vertellen wat in mijn hart leeft en vervolgens mooie reacties te krijgen… dat is zo bijzonder.

En intussen moest er ook nog gewoon gestudeerd worden… want mán, het is deze maand – en nog steeds – echt enorm druk geweest op school. Ik ben nu bezig met de mentoraatspecialisatie van de passend onderwijs-minor en dat is superinteressant, maar daarnaast doe ik ook een keuzevak over positieve psychologie (past helemaal in mijn straatje, gaat over geluk en persoonlijke groei en YES) én ben ik bezig met een onderzoek op stage dat ook voor de minor is. De studielast is zwaar en dan scheelt het wel echt dat ik het allemaal op eigen tempo mag doen, maar ik worstel af en toe echt met alles goed plannen. Ik ben dan ook aan het overwegen om het afstudeertraject nog iets langer te maken: ik wil juist nu goed op mijn energie blijven letten en het dan maar wat meer op mijn manier doen, want dat is gewoon zó belangrijk, merk ik.

Maar gelukkig gaat het wel allemaal goed en word ik er heel blij van, en ach… dan maar wat extra tijd, als het daardoor lukt om mezelf niet voorbij te lopen. En er zijn natuurlijk altijd vrije dagen! Inclusief popcorn, want waarom niet? Perfecte blogsnack als je het mij vraagt!

Schrijven, spreken, luisteren

En er waren nog meer leuke dingen deze maand! Zo ging ik naar de boekpresentatie van Derek Otte, want ik vind het zó tof wat hij voor me gedaan heeft dat ik dat eigenlijk wel heel graag wilde. En het was ook echt leuk: er waren wat spoken word-acts en er was echt zo’n gezellig artistiek sfeertje waar ik me echt wel bij thuis voelde. Heel leuk om mee te maken! Daarnaast ben ik deze maand ook voor het eerst, bij wijze van experiment, gaan schrijven in een café: er werd een meet-up (of eigenlijk write-up) georganiseerd door mensen van Writerscommunity.nl en daar ben ik een paar uurtjes gewest: het was heel tof om lekker met elkaar te praten over het schrijven, maar ik heb ook echt ontdekt dat het mijn productiviteit en focus verbetert en dat ik me eigenlijk best in mijn element voel in zo’n setting!

Daarnaast kreeg ik keileuke nieuwe stationery binnen – die ik ga gebruiken om in het nieuwe jaar het bullet journallen en plannen weer wat meer op te pakken – en heb ik het Stories-gedeelte van Instagram helemaal ontdekt! Ik dacht nooit dat het wat voor mij zou zijn, maar ik vind het toch eigenlijk we leen leuke manier om te delen hoe mijn dag is. Ik moet het nog een beetje in mijn systeem krijgen, maar leuk is het wel!

Hoogtepunten

Maar de twee grootste hoogtepunten… die heb ik voor het laatst bewaard. Ik heb niet voor niets gezegd dat dit een maand was vol intens bijzondere ervaringen, waarvan sommigen echt mijn leven hebben veranderd. Enerzijds was er natuurlijk het uitgaan: dat was zo’n gave ervaring waar ik zo intens van heb genoten en die absoluut heel hoog thuishoort in het lijstje hoogtepunten van dit jaar. Het was zo’n tof gevoel van vrijheid en jong zijn en nieuwe dingen ontdekken aan het volwassen leven… het was alles en het was zó tof!

En daarnaast was de allerlaatste dag van de maand ook intens bijzonder: toen mocht ik namelijk naar Hilversum, naar het Mediapark, voor de opnames van het scholierenprogramma Club HUB om een spoken word/poetry slam te doen, oftewel: ik mocht een gedicht voordragen dat LIVE op internet en op een thema-televisiekanaal zou worden uitgezonden. Ik was blóednerveus, maar er hing een hele fijne luchtige sfeer en het was zó tof om te doen en de reacties zijn zó leuk! Het was voorbij voor ik het wist, maar echt jongens… dit is het helemaal. Ik kan hier zo goed mijn ei in kwijt en het geeft me zoveel zelfvertrouwen om daar te staan en het te dóen! Elke keer ga ik het weer toffer vinden en elke keer word ik er beter in en elke keer voel ik die vlinderkriebels van ‘’wanneer mag ik weer?’’ Topafsluiting van een topmaand!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

7 Comments

 1. Wat fijn dat je zo’n topmaand had! You go girl!
  Emmy onlangs geplaatst…Cover reveal Vleugels trilogie deel 3My Profile

 2. Wat een mooie, bijzondere maand! Heel erg tof dat je live een gedicht mocht voordragen, dat was vast super spannend.
  Loes onlangs geplaatst…New In – Sieraad van Happiness BoutiqueMy Profile

  1. Het was zeker ontzettend spannend, maar wel echt heel erg de moeite waard!

 3. Het was wel eeen mooie gezellige maand Vief, maar wel een beetje druk denk ik. Deze maaand maar lekker genieten van de Kerst vacantie.liefs.💞

 4. Wat mooi om te horen dat het een maand van bijzondere momenten en geweldige hoogtepunten was! Zo gaaf dat je voor een livekanaal én televisie een gedicht mocht voordragen. Iets waar je supertrots op mag zijn! Geniet nog even na van november en hopelijk wordt december minstens zo mooi! ♥
  Romy onlangs geplaatst…9 ‘First World Problems’ die zo erg nog niet zijnMy Profile

 5. Oh dit is echt genieten<3
  Hopelijk is December ook zo'n fijne maand voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]