Waar mijn hart vol van is2

De nieuwe maand is al een poosje bezig, maar er moest natuurlijk nog wel even een overzichtje komen van al het mooie en gave en bijzondere uit de maand mei! En dat is best wel wat, want ondanks dat het met mijn gezondheid nog steeds niet super gaat, was mei wel een maand vol mooie hoogtepunten en momenten!

Hoe gaat het nu écht met je?

Hoe gaat het nou eigenlijk met mij? Ik vind het heel lastig om daar een goed en eerlijk antwoord op te geven. Eigenlijk gaat het namelijk gewoon prima: ik voel me goed, kan lekker mijn dingen doen en ik zit fijn in mijn vel. Tegelijkertijd is het wel zo dat mijn gezondheid nogal kwakkelt: ik heb minder energie, ben sneller moe en heb meer last van mijn darmen. Maar het is ook weer niet zo dat ik daar echt ziek van word, het gaat niet slecht en ik zou dit ook geen echt slechte periode willen noemen. Het gaat gewoon even net iets minder goed dan ik graag zou willen, daar moeten we het maar een beetje op houden. Helaas betekent dat ook dat school wat lastiger is: ik heb mijn keuzevak Historische Literatuur uit moeten stellen tot na de zomer omdat het gewoon niet lukte in combinatie met de gewone vakken en ik merk dat ik veel rustmomenten nodig heb. Het lukt wel om die te pakken, gelukkig, maar mijn perfectionisme is het er niet altijd mee eens. En dat is toch best lastig. Maar: eigenlijk gaat het dus gewoon goed, ook met fysio en al mijn projecten: ik merk gewoon dat ik even wat meer op mezelf moet letten. En daar is uiteindelijk ook niets mis mee.

Verder geniet ik eigenlijk gewoon enorm. Van het bloggen dat lekker gaat, van de boeiende vakken op mijn studie, van het lesgeven waarin ik mezelf steeds verder kan verbeteren – vallen en opstaan, maar dat is helemaal niet erg – van het schrijven van mijn roman en van alle fijne dingen die ik kan doen, van alle bijzondere momenten en uitstapjes en dagen en gewoon van alles eigenlijk! Zoals ik al zei: ik heb een hoop aan mijn hoofd en ik moet wat meer op mezelf letten, maar dat is niet erg – want ik kan eigenlijk gewoon alles doen en daar ben ik heel erg blij om.

Hoogtepunten van mei

 • Boekenbrainstorm | De maand begon al ontzettend goed met een heel toffe brainstorm voor boekenbloggers op het hoofdkantoor van een uitgeverij! Daar ging mijn boekenhart heel veel sneller van slaan, want het was zó gaaf om daar te zijn met andere boekenfans!
 • Bevrijdingsfestival | Ik ging voor de tweede keer – vorig jaar in Wageningen – naar een Bevrijdingsfestival, in het park in Rotterdam. Het weer was fijn, de muziek was leuk en vooral het sfeertje vond ik tof om mee te maken, ook al is het wel duidelijk dat een festival met een rolstoel niet ideaal is haha.
 • Dagje dierentuin | Samen met Jouke, mijn zwager to-be (ZOVEEL ZIN IN DE BRUILOFT) ging ik een dagje naar de dierentuin. Het was opnieuw heerlijk weer en het was gewoon heel leuk! Ik hou van dat soort dagen.
 • Blogdate! | De allerliefste en meest geweldige Maaike kwam weer voor een blogdate en dat was weer héél erg gezellig. Ik wil haar adopteren. Ze mocht niet weggaan.
 • Nieuw blok | Ik word altijd blij van het begin van een nieuw blok: dan is alles fris en spannend en interessant, met de nieuwe vakken en opdrachten en zo. Dit blok is het allemaal wel een beetje raar door veel uitval en de tentamens en zo, maar het is ook leuk!
 • Nieuwe kleren | Ik ging shoppen en gaf nogal wat geld uit aan nogal wat kleren. Hele toffe kleren!
 • De Tweeling | Samen met mama ben ik naar deze musical geweest en hij was zó mooi! Echt heel erg bijzonder, aangrijpend en intens en de muziek was fantastisch. De choreografie ook, en de kostuums ook en hij was gewoon prachtig.
 • Meeting van Hoezo Anders | Ik ben lid geworden van de jongerenraad van Hoezo Anders en afgelopen maand hadden we onze eerste bijeenkomst. Het is een ontzettend gezellige groep en we hebben het echt leuk gehad samen: ik heb ontdekt dat het echt tof is om met andere mensen met ‘’beperkingen’’ te praten over van alles en nog wat, want je zit echt heel erg op dezelfde golflengte. En de borrel met hapje en wijntje was nóg gezelliger!
 • Schrijftolk bij colleges | Dit blok heb ik voor het eerst ook een schrijftolk mee naar de colleges: het is iemand met wie het echt goed klikt en ik ben er heel blij mee, omdat ik op deze manier veel meer meekrijg van alles wat de docent zegt en ook van de input van de medestudenten. Plus: het is een hele handige back-up voor mijn aantekeningen en verslagen. Ben er echt blij mee en ik ga het zeker voortzetten, want het is ook minder vermoeiend en relaxter!
 • Freubelmiddag bij Laura | Laura is uiteraard de bruid to-be (ZOVEEL ZIN IN DE BRUILOFT) en eind mei was er bij haar een freubelmiddag met een heuse damesclub om de laatste dingen in orde te brengen, zoals geschenkzakjes, tafelschikking, decoraties enzovoorts. Was onwijs leuk en echt heel gezellig, en natuurlijk bijzonder om op die manier iets bij te dragen aan de dag! We zijn ook nogal wat dingetjes te weten gekomen over het verloop van de dag en ik kan echt niet meer wachten <3

Juni wordt een bizar drukke maand met heel veel spannende én toffe dingen waar ik in ieder geval heel erg van ga genieten… en ik hoop dat het me gaat lukken om zoveel mogelijk rustig aan te doen en goed voor mezelf te blijven zorgen! Gaat vast goed komen, want ik ga er gewoon voor!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

7 Comments

 1. Fijn om te lezen meis. Ik hoop dat je gezondheid volgende maand nog net even wat beter is, zodat je nog meer kan genieten van alle leuke dingen. Heel erg leuk trouwens dat het zo goed klikt tussen Maaike en jou!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Wat doe je als doktersassistent?My Profile

 2. De manier van redeneren, dat je nu in een periode zit dat je gewoon wat meer op jezelf moet letten en dat dat ook oké is, echt heel inspirerend. Ik ben daar zó slecht in! Op het moment dat ik al vér over mijn grens ben gegaan merk ik opeens dat het toch wel handig is om misschien – zie je, daar ga ik al – iets te veranderen. En wat een fijne dingen die je allemaal hebt ondernomen. Ik word daar echt vrolijk van om dat allemaal te lezen 🙂 Yay! OK. DOEI! 🙂 x
  Melle onlangs geplaatst…Best wel handig | Spoedcursus complimenten ontvangenMy Profile

  1. Haha het is ook niet altijd makkelijk hoor, maar het alleen al beseffen is ook fijn! OK DOEI! =D

 3. Heel inspirerend hoe jij dit doet en aanpakt! succes en ik hoop dat je jezelf de volgende maand weer wat beter voelt!
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…The comforter Lush | reviewMy Profile

 4. Heerlijk om te lezen wat je allemaal hebt ondernomen, ik kan ook zo intens genieten van dagjes naar de dierentuin en zo. Succes deze maand, maar dat komt vast goed!
  Nienke onlangs geplaatst…Zo doe je Bangkok in drie dagenMy Profile

 5. Wat heb je veel gedaan deze maand! Ik vind het hartstikke knap dat je al die dingen kunt combineren, en studeert en regelmatig blogt. Die boekenbrainstorm klinkt supergaaf! Stiekem ben ik een ietsiepietsie jaloers op je, want ik heb getwijfeld een master Nederlands te doen (na mijn studie journalistiek) maar ben gaan werken, gaan reizen en tjaaaa…. toen was het te laat. Succes de komende maand en denk om jezelf!

  1. Zeg nooit nooit! Wie weet lukt het nog wel een keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]