Woohoo, het is juni! De eerste echte zomermaand – al was er aan zomers weer absoluut geen gebrek de afgelopen weken – de maand waarin ik jarig ben, de maand die ik mezelf vrij heb gegeven bij wijze van vakantie… en de maand om terug te blikken op mei, want er waren onwijs veel mooie dingen en momenten en hoogtepunten en lichtpuntjes deze maand. Ik bracht de eerste weken veel tijd op de camping in Gelderland door, maar eenmaal thuis was er ook genoeg om naar uit te kijken en van te genieten. Van leuke uitstapjes en feestdagen tot een concert en een nieuwe coupe!

Voorjaarsvakantie-staartje

Van 20 april t/m 20 mei stond onze caravan op een camping in Gelderland, dus net als in april waren we daar deze maand weer veel te vinden. Het is een ontzettend fijne camping, heel rustig en relaxed, en we hadden ook echt een supergrote plaats en een mooi dijkgebied op loopafstand. Naast het gewone vakantie vieren – lekker luieren, lezen, bloggen en af en toe wat studeren – hebben we ook twee kastelen bezocht – het middeleeuwse Ammersoyen en het achttiende-eeuwse Zypendaal, beide heel tof en in een mooi gebied!

Een ander mooi hoogtepunt van deze maand was dat we begin mei naar Nijmegen moesten voor een afspraak bij het Radboud-ziekenhuis. De afgelopen jaren is het enorm moeilijk geweest om bij het ziekenhuis in Rotterdam een vaste arts te krijgen, omdat ze daar geen specialisme hebben voor darmfalen en dat is wel wat ik nodig heb. Mijn endocrinoloog – soort stofwisselingsarts – heeft ons toen geadviseerd om het in Nijmegen te proberen en ons daar vervolgens ook naar doorverwezen, en dat leidde tot een hele positieve eerste afspraak bij een hele aardige arts waar we een oprecht goed gevoel bij hebben. Hij en de diëtiste begrepen onze situatie ook echt goed: net als wij vinden ze het belangrijk om ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk met mij blijft gaan en ze willen ook graag proberen te achterhalen wat daarvoor nodig is. Superfijn dus! En ze kunnen ook nog goed prikken!

4 en 5 mei in Wageningen

Mijn ouders komen allebei uit Wageningen en ook voor mij is dat altijd een soort tweede thuis geweest, omdat mijn grootouders van beide kanten daar altijd hebben gewoond. Toen ik ouder was en erachter kwam wat de geschiedenis van de stad is geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog, kwam het op mijn verlanglijstje te staan om de middernachtelijke Bevrijdingsvuurceremonie daar eens mee te maken. Aangezien we nu vlakbij op een camping stonden, besloten we dat dit jaar te doen, en het was zo mooi! De vredesondertekening werd nagespeeld en het moment – de echte overgang van herdenken naar vieren – was zo bijzonder en beladen dat ik me heel trots voelde om daarbij te zijn. Ook het zien van de estafettelopers die met het vuur naar de verschillende gemeenten gingen, vond ik tof. Absoluut een mooie ervaring!

Ook Bevrijdingsdag brachten we door in de stad: slenteren langs de muziekpodia, lekker wat eten en drinken met ouders en zus- en zwagerlief, en naar het defilé kijken: ook dat is iets wat ik altijd heel mooi vind, omdat het zo’n bijzonder eerbetoon is aan de veteranen die toentertijd ons land hebben gered zodat mijn generatie in vrijheid kan leven, liefhebben en gelukkig kan zijn. Blijft altijd zo mooi!

Burgermeester Aboutaleb en Katy Perry

Ik moest wel lachen toen ik dit collage maakte en besloot om burgermeester Aboutaleb in hetzelfde rijtje te plaatsen als Katy Perry, maar hé… het zijn allebei toffe beroemdheden, toch? Mei was namelijk niet alleen de maand van het ontzettend gave concert van Katy Perry, waar ik echt intens van heb genoten omdat het zo spectaculair en toch zo bijzonder was… ook mocht ik deze maand op de koffie bij de Rotterdamse burgermeester Aboutaleb! In april won ik namelijk de prijs voor Beste Gedicht bij de Rotterdam Schrijft-wedstrijd, en de winnaars mochten allemaal samen op de koffie in het stadhuis.

Ik vond het superspannend, maar het was ook echt heel bijzonder en best wel eervol. Er werd gepraat over de verhalen en het boek en de kracht van poëzie en storytelling en taal, er werden grappen gemaakt, er was persoonlijke aandacht, er was tijd voor een handtekening en voor foto’s en het was echt heel ‘’gers!’’ Ik ben er absoluut trots op dat ik hem heb mogen ontmoeten en heb mogen vertellen hoe trots ik ben op mijn gedicht en op het Rotterdam Schrijft-boek en op de stad, en het is absoluut de kers op de taart van het hele avontuur!

New hair, don’t care

Waar het leusje short hair, don’t care vandaan komt… geen idee. Waarom ik er new hair, don’t care van heb gemaakt… ook geen idee. Want natuurlijk is het juist een do care als je en nieuw kapsel neemt, en dat deed ik eind deze maand! Hoewel ik mijn lange haar tof vind, heb ik het nu een paar keer kortgeknipt en dat vind ik ook altijd wel een hele leuke look, zeker in de zomer. Daarnaast vind ik het fijn om af en toe eens mijn uiterlijk een beetje te verfrissen en veranderen en iets nieuws uit te proberen. En zo ging ik niet alleen voor een bobje, maar ook opnieuw voor lichtblonde highlights én een roze gloed!

Ik wilde in eerste instantie graag roségoud haar, maar de kapper zei dat dat er vrij snel weer uit gaat en dat een kleurspoeling – die ik ook thuis kan gebruiken – dan een betere en goedkopere optie is. Vind ik wel prima, zeker omdat ik het strawebrry blonde-achtige kleurtje dat ik nu heb echt heel leuk vind! Het voelt ook een beetje als statement: ik vind het altijd fijn om met mijn kleren en haar te laten zien dat ik Vivian ben en dat wie ik als Vivian ben niets te maken heeft met dat ik in een rolstoel zit. Beetje de aandacht trekken naar mijn look in plaats van de wielen, naar mijn zelfvertrouwen en uitstraling in plaats van de beperking. Voelt goed!

En nog meer leuke dingen

En verder… verder was het best een fijne, rustige maand. Ik besloot het even iets rustiger aan te doen met studeren en dan na mijn juni-vakantiemaand weer wat meer aan de bak te gaan, maar ik werd door mijn decaan en studiecoördinator ook op het hart gedrukt om heel volgend jaar er nog bij te pakken en het dus goed rustig aan te doen, om te voorkomen dat ik mezelf ga overschatten en overwerken – ontzettend fijn, want dat geeft echt een wat rustiger gevoel. Ik ben deze maand ook veel bezig geweest met leuke freelanceklussen, met blogexperimenten (een nieuwe manier van recensies schrijven) en gewoon met lekker rustig aan doen. Ik was een middag bij oma, ging op controle bij de audioloog (alles oké) en had weer een boekenclubavondje, met daarna een cabrioritje vol gelach en geklets en ijsjes bij McDonald’s met boekenbestie Joëlle, en dat was supergezellig ♥

Ik las…

De eliminatie van Daniëlle Bakhuis
Voor mij van Jojo Moyes
Showstopper van Hayley Barker
Duw me weg, houd me vast van Vanessa Garden

Ik keek…

The Handmaid’s Tale: deze serie wilde ik al vet lang vet graag zien, en nu wordt-ie zowaar uitgezonden door Canvas. Het eerste seizoen hebben we al voor de helft gezien en het is zo’n goeie serie! Heel erg intrigerend en ook echt huiveringwekkend, maar vooral heel goed gespeeld en gemaakt. Ik wil ook absoluut het boek nog lezen.
Harry & Meghan: A Royal Romance: zo ontzettend fout en cheesy maar stiekem ook wel heel schattig en romantisch!
♥ En natuurlijk de Royal Wedding: ik vond het zo onwijs mooi om alles eromheen te volgen en ook de bruiloft zelf was prachtig. Ik ben enorm fan van de Britse (en Nederlandse) royals en ik vind Harry en Meghan ook echt perfect bij elkaar passen, en alles was gewoon zo aandoenlijk en mooi gedaan! Heb ik echt van genoten.

Hoe was jullie maand?

You may also like...

4 Comments

  1. Ik snap dat je een magische maand hebt gehad. Wat heb je een mooie en bijzondere dingen meegemaakt in mei. Geweldig!
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Lezen | Divergent trilogie van Veronicah RothMy Profile

  2. Echt dat kleurtje in je haar, staat je prachtig! Mei is zo te zien een fijne maand voor je geweest, nu nog juni en dan de rest van het jaar eh 😉

    1. Dankjewel! Tor zover is het een mooi jaar al dus de rest komt vast ook goed 🙂

  3. Wat een fijne maand heb je gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]