Leven

Waar mijn hart vol van is | Mei en juni: GROTE update!

HOI! Ik ben er weer! Ik leef nog! Ik ben niet gestopt met bloggen! Ik ben niet onder een steen terecht gekomen! Ik ben niet in een gezondheidsdip beland! Alles is goed! Ik ben er weer! Ja, echt! Jeetje, ik kan me eerlijk gezegd niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst zó lang niet heb geblogd. In de hele maand juni schreef ik zelfs maar één artikel, over mijn bezoek aan het Anne Frank Huis. Zeker vijf keer had ik het plan opgevat om weer te gaan bloggen, had ik zelfs al foto’s gemaakt en bewerkt en onderwerpen uitgedacht, maar het lukte gewoon niet. En toen dacht ik… laat ik het dan maar even helemaal stilzetten tot ik er weer de aandacht en tijd aan kan geven die het verdient. En dat is nu, want ik heb eindelijk zomervakantie. Dus tijd voor een bijkletsblog!

Hoe het met mij gaat

De afgelopen weken zijn eigenlijk vooral heel erg druk geweest. Ik moest veel doen voor school, zeker toen de tentamens en deadlines in zicht kwamen en dat leren en verslagen typen best wel weer veel werk bleek te zijn. Intussen was ik ook veel bezig voor stage, had ik nog gewoon colleges en werkte ik aan een freelance onderwijsproject, had ik veel afspraken… Mijn energie was door al die drukte wat verder te zoeken en ik moest veel rustmomenten pakken, maar heb ook veel leuke dingen gedaan die af en toe echt voor de nodige afleiding en ontspanning zorgden te midden van alle hectiek. Eigenlijk gewoon een beetje de typische eindejaarsstress: héél intens, maar het gaat voorbij. Kwestie van bikkelen tot het klaar is. En nu is het klaar!

Klaar

Het voelde ook echt wel heerlijk euforisch toen ik afgelopen weekend mijn laatste verslag inleverde en me realiseerde dat zich een wonderlijke periode van rust en vrijheid voor me uitstrekte. Normaal vind ik de vakantie altijd best lastig, want thuis zitten en geen ritme en zo, maar nu ben ik vooral heel blij dat ik overal vanaf ben. Geen debatten meer, geen duizelingwekkende ethische theorieën meer, geen krakende hersenen over grammaticaonderwijs meer, geen grote hoeveelheden kennis over dyslexie meer… ook mijn stage is nagenoeg klaar voor dit jaar omdat de leerlingen ook vakantie hebben. Het project voor examentraining waar ik bij betrokken ben, maak ik deze week af en dan hoef ik me anderhalve maand lang alleen nog maar bezig te houden met lezen, bloggen en schrijven. Oh, de heerlijkheid!

Rust pakken

En daar ben ik ook echt aan toe. Begrijp me niet verkeerd, de vakken en opdrachten waren leuk, ik heb het nog steeds supergoed naar mijn zin met stage en ook het freelanceproject vind ik tof. Maar de afgelopen weken ben ik zó moe gewest en had ik zó weinig tijd voor leuke dingen dat ik er nu echt wel klaar mee ben en vooral de behoefte voel aan rust en ontspanning en verstrooiing. En volgens mij heb ik dat ook best verdiend, want ik heb echt hard zitten werken aan de verslagen. Ik ben nog in afwachting van twee cijfers, maar me echt zorgen maken doe ik niet. En hoe dan ook heb ik nu toch echt vakantie! En dat betekent dat ik het bloggen weer ga oppakken! Te beginnen met een update over de afgelopen twee maanden…

Mei: veel mooie momenten

Mei begon met de start van een nieuwe periode: ik kreeg wat cijfers van de verslagen van het vorige blok, onder andere van mijn betoog over docentenprofessionalisering en een video over mijn pedagogische onderwijsvisie. Ik kreeg ook te horen dat ik een tweede versie moest schrijven van een ander verslag omdat de eerste versie niet helemaal goed was (niet zo goed voor mijn perfectionistische piekerbrein, aahh) en ik startte met nieuwe vakken: debatteren, ethiek en dyslexie. Alle drie heel interessant en leuk, maar ook wel erg intensief: veel nadenken, veel opdrachten en werkvormen… na de collegedagen was ik echt wel kapot bij het thuiskomen. Zeker omdat het niet zo soepel liep met het taxivervoer en het schoolterrein verbouwd werd, wat voor nogal wat logistiek trammelant zorgde. Maar goed. Overmacht, overmacht, overmacht… en ik maakte ook de Landelijke Kennistoets (kennisbasis over onderwijs en het vak Nederlands) en ik haalde een 7!

Maar er waren veel leuke dingen! Zo deed ik een fotoshoot voor het nieuwe project van Hoezo Anders (een site voor jongeren met een beperking waar ik voor schrijf) en hadden we een vergadering met de jongerenraad daarvan. Beide waren echt supergezellig en leuk, vooral omdat het gewoon allemaal leuke mensen zijn met toffe ideeën en in combinatie met mooi weer en een beetje meligheid zorgt dat echt voor leuke momenten. Daarnaast sprak ik af met een nieuwe boekenvriendin, was ik een dagje bij oma en ging ik met mama naar The Zookeeper’s Wife (absoluut prachtige film!). En het was lekker weer. Lekker weer scoort altijd goed bij mij!

Mei was natuurlijk ook de maand van het Songfestival: ik kan wel zeggen dat ik het flink gevolgd heb en dat ik O’G3NE helemaal fantastisch vind: ik was best een beetje teleurgesteld dat ze niet zo hoog eindigden, maar ach. Ook mocht ik een superlief snailmailpakketje ontvangen van Ingrid met heel veel leuke dingetjes: echt een cadeautje, zo leuk! En ik ging natuurlijk naar het Anne Frank Huis: dat was wel echt het hoogtepunt van de maand, zo bijzonder om te zien en te ervaren.

Juni: van alles en nog wat

Juni begon met een ontzettend fijn weekendje weg: ik ging met mijn ouders een paar dagen naar Zeeland en dat was écht heel erg lekker. Het weer was chill en de camping was superleuk: ze hadden geitjes en schaapjes en ik mocht een lammetje de fles geven. Superleuk en superschattig en ik smolt gewoon (dat het wel lammetjes waren die niet zo héél erg lang zouden leven… daar denk ik maar niet aan). We zijn naar Middelburg en naar wat kleine leuke Zeeuwse stadjes geweest en het was gewoon heerlijk om even weg te zijn, even niet aan school te hoeven denken en gewoon even niks. Heb ik echt van genoten!

Juni was verder vooral een maand van de befaamde laatste loodjes met verslagen en tentamens: de drukte en stress daarvan heb ik af en toe lekker van me af kunnen laten glijden met fijne uitjes en activiteitjes. Zo ging ik een aantal keer uit eten – voor de trouwdag van mijn ouders, voor mijn verjaardag en lekker spontaan voor wat gezelligheid met mijn zus bij een overheerlijke Chinees – en ging ik naar de tweede verjaardag van mijn achterneefje. We vierden Vaderdag in de stad met een etentje bij Happy Italy en daarna ballroomdancing en cocktails in het stadspark, ik ging tijdens een paardrijles backriden (met z’n tweeën op één paard) met paardenvriendin Nikki… zoveel leuke dingen!

En natuurlijk was ik deze maand ook JARIG! Begin van het jaar ging ik bij wijze van cadeau al naar The Lion King met mijn moeder, dus dit jaar ben ik lekker naar mijn oma geweest en heb ik genoten van lieve kaartjes en felicitaties, van wat stationery-shopping en een lekkere lunch. Het was ook nog eens mijn blogverjaardag (5 jaar! Wow!) en hoewel ik wel merk dat het opwindende verjaardaggevoel een beetje wegglipt naarmate ik ouder word, was het toch een best bijzondere dag. Altijd een beetje anders dan anders. Oh ja, en in juni begon ik ook weer met een bullet journal! Ik heb het een tijdje niet gedaan, maar vind het wel fijn om het weer op te pakken en te kijken of het lukt om er weer wat moois van te maken.

Relaxed

Ik heb er dus twee maanden met veel lichtpuntjes en hoogtepunten op zitten! Het is bizar druk geweest, maar die uitjes en gezellige hang-outs waren wel echt heerlijk om af en toe even weg te zijn van de drukte en stress en gewoon even van het hier en nu en het moois van het leven te genieten. Typisch gevalletje prioriteiten kiezen: op sommige dagen kies ik er liever voor om iets leuks te gaan doen, zodat ik daarna weer des te meer energie en discipline heb om te knallen met wat ik moet doen. Maar hoe dan ook ben ik superblij dat alles nu klaar is en ik weer wat meer rust en een relaxter ritme heb! Ik ga dan ook heel goed van de komende anderhalve maand genieten en lekker opladen voor mijn afstudeerjaar na de zomer!

En hoe gaat het met jullie?!

You may also like...

4 Comments

  1. Mooie blog Vivian. Ga maar lekker vacantie vieren hoor, als ik dat zo lees ben je nog best druk met alles xx😀😅

  2. Wauw, en of jij je vakantie meer dan verdiend hebt na al dat harde werken. Zo te horen heb je een megadrukke tijd achter de rug, maar je hebt je er maar mooi doorheen geslagen. Wat leuk om weer een uitgebreide update te lezen, alleen al omdat je zo fijn schrijft dat het een feestje is om je artikelen te lezen 🙂 Fijn dat je ook een paar mooie dingen hebt gedaan de afgelopen twee maanden en lekker hebt genoten tussen de drukte door. Nu lekker genieten van je vakantie!
    Romy onlangs geplaatst…Bucketlist-moment: dé tas van mijn eerste salarisMy Profile

    1. Dankjewel, zo lief je reactie! <3

  3. Fijn dat je weer terug bent! Geniet lekker van je vakantie.
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Geluk in het rond strooienMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]