Waar mijn hart vol van is1

Wauw, wat was maart een onwijs mooie en bijzondere maand! Een maand vol toffe dingen en mooie belevenissen waar ik maar al te graag even een overzichtje van maak. Ik merk wel dat ik dat overzicht beter moet bijhouden, want ik weet nu al heel veel niet meer en dat is natuurlijk een beetje zonde! In ieder geval kijk ik graag in dit artikel even terug op de fijne dingen van maart en alles wat de maand me gebracht heeft!

Hoe gaat het met mij?

Eigenlijk gaat het qua gezondheid nog steeds gewoon goed, hoewel iets minder dan vorige maand. Wat ik heel erg merk, is dat ik de B12-injecties met minder regelmaat krijg: die zorgen voor meer energie en meer algemeen welbevinden, en dat mis ik nu een beetje. Ik ben veel meer en ook sneller moe, heb vaker last van mijn darmen en heb meer dagen dat ik me gewoon niet zo lekker voel. Dat is jammer, dus ik ga dat ook zeker aankaarten bij de arts als ik daar over een poosje weer naartoe moet: voor nu heb ik in ieder geval volgende week weer een afspraak bij de huisarts voor de injectie en ik ben heel benieuwd hoe ik me dan ga voelen! Het is allemaal niet heel erg, het zijn vooral kleine dingetjes die ervoor zorgen dat ik me wat minder top voel. Vooral jammer, dus.

Wat ik verder wel even wil zeggen, aangezien deze rubriek gaat over waar mijn hart vol van is, is dit: ik ben gelukkig. Gewoon gelukkig. Van dat gevoel ben ik me de afgelopen tijd steeds meer en scherper bewust geworden en ook van het feit dat het in twee vormen komt: het gevoel van tevredenheid als niet alles helemaal super gaat maar ik daar wel prima mee kan omgaan en het echte ik ben gelukkig-besef als ik doe wat me blij maakt en waar ik van geniet. Beide versies heb ik de afgelopen maand meermalen gehad en dat is zo fijn! Om gewoon te kunnen zeggen dat ik gelukkig ben en lekker in mijn vel zit: dat is gewoon fijn.

School en stage

Het derde blok is inmiddels bijna voorbij en het is een beetje een rare periode geweest met veel uitval door lesvrije weken en rare dagen, waardoor het een beetje stuurloos voelt: ik vind het heerlijk dat ik geen tentamens heb, maar het is wel een beetje apart dat we twee essays moeten schrijven, maar nauwelijks colleges hebben gehad om ons te ondersteunen bij het proces van opiniëring en bronnenonderzoek. Gaat allemaal wel lukken, maar het is een beetje gek. Overigens wacht ik nog steeds op een cijfer van de vorige periode: ik had het dossier ingeleverd, maar er ontbrak een stukje informatie dat ik eerst moest aanvullen voordat het goed nagekeken kon worden, dus ik ben ook wel erg benieuwd hoe ik dat heb gedaan – aangezien er nu een O staat in het cijferoverzicht, want er moest iets staan vanwege de verstrijkperiode of zo. Beetje vaag.

Op stage gaat het ook goed, druk vooral: ik ben nu allerlei dingen aan het doen die veel tijd opslokken, maar ook erg leuk zijn. Zo geef ik in principe elke klas om de week les zodat ik ook steeds tijd heb voor individuele begeleiding en wat rust kan creëren voor mezelf. Maar nu is het zo dat ik, eigenlijk heel spontaan, een leesclub ben gestart met één van die klassen: we lezen gezamenlijk Inwijding (van Veronica Roth) en daar wil ik natuurlijk wel elke week aandacht aan besteden, anders heeft het niet zoveel zin. Met als gevolg dat ik vooral aan het lesgeven ben, ook omdat ik met de andere groep een lessenreeks leesvaardigheid doe, en dat is best wel vermoeiend. Leuk, maar ook vermoeiend. Maar ik leer er onwijs veel van! En het is zo leuk als het goed gaat =D

Hoogtepunten van maart

 • Ik begon met een nieuw bullet journal! Ongeveer een jaar geleden startte ik met de methode en dat vond ik een mooie gelegenheid om in een fris boekje te beginnen.
 • Ik ging naar een inspiratiemiddag voor startende leraren: voor het eerst dat ik zo’n sociaal iets deed op het gebied van onderwijs en ik vond het superleuk en –leerzaam!
 • Ik ging naar het auteursbezoek van Esther Walraven bij de Donner en dat was zó leuk! Ik ontmoette andere boekbloggers, we hebben enorm veel gelachen en gepraat over het boek en de schrijfster zelf was ook zó leuk en gezellig!
 • Ik gebruikte bij beide evenementen een schrijftolk: dat was ook een primeur maar ik vind het zo fijn! Het is ideaal, ik hoef niets te missen en heb geen gedoe met een microfoontje dat doorgegeven moet worden. Ben er heel blij mee dat ik dit heb ontdekt!
 • Ik ging VLOGGEN! Jazeker, of beter gezegd: BookTuben! Ik heb nu een YouTubekanaal voor mijn boekenblog en neem regelmatig video’s op waarin ik over boeken of lezen praat en ik vind het ook zo verrassend leuk!
 • Ik ging naar een masterclass columns schrijven met Japke Bouma: ook alweer zo’n tof sociaal evenement dat hartstikke leuk en helemaal mij was!
 • Ik vierde Pasen bij oma: lekker eten, gezelligheid, spelletjes…
 • Ik ontmoette alweer een blogger, namelijk Deisy van Visionary Life: en het was zo supergezellig, we hebben onwijs veel gepraat over van alles en nog wat, heel veel gelachen en het gewoon echt heel erg leuk gehad!
 • Ik ben gaan schrijven voor twee nieuwe sites en een samenwerking aangegaan voor nog meer schrijfsels: de samenwerking houd ik nog even geheim en één van de sites ook, maar ik kan al wel zeggen dat ik vanaf nu ongeveer vijf keer per maand schrijf voor Young Critics: elke week komt één van mijn boekrecensies daar ook online en één keer per maand schrijf ik een opiniestuk over wat me dan ook maar bezighoudt. Superleuk dus!

Gekeken en gelezen

 • The Passion | In de aanloop naar The Passion van 2016 haalde ik het in mijn hoofd om alle edities van de afgelopen jaren opnieuw te kijken en dat was fijn! Heerlijk meezingen en elke keer weer kippenvel bij de geweldige performances. En uiteraard was die van dit jaar ook weer fantastisch mooi!
 • Fuller House | O mijn god, dit is zo leuk! Ondanks dat ik het origineel – Full House dus – nooit helemaal heb gezien (dvd’s die niet meer worden uitgebracht en zo) is deze serie echt geniaal. Ik heb er reikhalzend naar uitgekeken en zo ontzettend genoten! Al die fijne grapjes en verwijzingen naar de originele serie, de humor, het sentiment, de gastrollen van de oude hoofdrolspelers, de verhaallijnen, de nostalgie… echt geweldig!
 • Pretty Little Liars & Shadowhunters | Op Netflix verscheen de afgelopen weken steeds elke week een aflevering van deze twee series. Nu weet ik met Pretty Little Liars eindelijk een beetje hoe het zit, hoewel er nog steeds zó veel vragen onbeantwoord zijn… ik vind het wel even oké zo, eigenlijk. Shadowhunters is ook een serie die ik heel tof ben gaan vinden: ik heb de boeken van Cassandra Clare niet gelezen, maar juist daarom vind ik de serie leuk denk ik. Vooral de ships, hihi. Malec en Clace <3 O ja, en waarom zijn al die mannen zo ontiegelijk knap? Jeetje.
 • Gelezen | Volg je me ook op mijn boekenblog, dan heb je waarschijnlijk wel een beetje een idee van wat ik allemaal heb gelezen in maart. Veel Jojo Moyes, want zij schrijft zo ontzettend fijn! En dan vooral in Vier plus één. Ook De jongen op de berg van John Boyne vond ik heel erg mooi. En ik kreeg een hoop toffe recensie-exemplaren binnen!

Maart: je was top! Ik ben heel benieuwd wat april me allemaal gaat brengen!

Wat waren jullie hoogtepunten van de afgelopen maand?

You may also like...

6 Comments

 1. Weer een heleboel mooie hoogtepunten. 🙂
  Emmy onlangs geplaatst…De ondergrondse orde (De Paledijnse Voorspelling #2) – Mark FrostMy Profile

 2. Fijn dat je zo’n positieve flow hebt! En leuk dat je zoveel aan het schrijven kan. Leuk om te lezen.
  Elaintje onlangs geplaatst…Een jaar naar Suriname: regelzaken#2My Profile

 3. Super leuk om te lezen! Jojo Moyes is echt een hele fijne schrijfster. 🙂
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Online daten. Vind ik de ware liefde?My Profile

  1. Ja ik vind haar boeken echt heerlijk!

 4. Het belangrijkste dat me bijblijft na het lezen van deze blogpost is dat je gelukkig bent. Daar ben ik heel blij om. Super ook dat je opnieuw een mede-blogger kon ontmoeten.
  zwartraafje onlangs geplaatst…De Ijzerstrijder – Julie KagawaMy Profile

  1. Ah dankjewel voor je mooie reactie, dat vind ik ook het fijnste deel van de blogpost haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]