Oké, even serieus: wanneer is maart overgegaan in april? Ik denk nog steeds dat het gewoon nog maart is, maar het jaar gaat gewoon echt al heel hard. Komend weekend is het al Pasen, volgende week is het Koningsdag en dan is het alweer MEI! MEI! Goed, genoeg melodrama. Het komt ook wel een beetje doordat het jaar een beetje raar is begonnen en ik de afgelopen maanden al door flink wat emoties en fases en inzichten ben gegaan. Maar daarom was maart ook best een fijne maand, want er waren een heleboel mooie hoogtepunten en ook mijn persoonlijke groeiproces kwam weer een stukje verder. zoals ik in mijn boekje voor de maandoverzichten heb geschreven: March was all about the beginning of a new chapter.

Klaar voor iets nieuws

De eerste paar dagen van de maand bracht ik door in Zuid-Spanje en dat was zó ontzettend fijn! Ik heb echt intens genoten van het weer, de uitstapjes, het eten en gewoon het weg zijn het alles even op pauze kunnen zetten. Maar het terugkomen was daardoor wel wat lastiger. Eenmaal thuis hoefde ik nog niet naar school en als je dan na een vakantie weer wat meer thuis zit, ook op dagen dat je normaal gesproken naar stage zou zijn… ja, dat was wel even pittig. Confronterend. Gewoon omdat je dan op zo’n moment even extra beseft dat het allemaal anders is, en dat is dan niet leuk. Maar het was ook de aanleiding voor een nieuw gevoel: het verlangen om met iets nieuws aan de slag te gaan, om mijn passie weer in de praktijk te brengen, een nieuwe weg te gaan bewandelen. Klaar voor de volgende stap.

Goed nieuws

Ik schreef vorige week ook al dat ik me inmiddels weer best goed voel: ik heb het allemaal een beetje verwerkt, ik mis de momenten waar ik herinneringen aan heb, maar die koester ik ook. Ik voel me weer lichter en beter en frisser, en ik wil graag verder, ik wil ontdekken wat het dan wél is voor mij en hoe ik mijn talenten wél kan benutten. En dat is een heel mooi inzicht, want het geeft me weer moed en hoop en vertrouwen dat het hoe dan ook wel goed komt, dat ik ‘’gewoon’’ een manier van lesgeven en een vorm van onderwijs moet ontdekken die passen bij mij en bij wat ik waard ben. Het goede nieuws dat er toch nog mogelijkheden blijken te zijn wat mijn studie en stage betreft, kwam ook op precies het juiste moment. I’m not there yet, but I’m getting closer everyday.

Boost

Dat is vooral wat er speelde deze maand, en het voelt fijn dat ik, als ik terugkijk, echt een soort ontwikkeling heb kunnen doormaken. Van tranen en emoties naar vechtlust en positiviteit, van een dip naar een nieuw begin. Er zijn deuren gesloten en ramen opengegaan. Ik voel me weer goed. Natuurlijk is het soms nog lastig en natuurlijk zal het knokken blijven, maar ik weet ook dat het weer goed gaat komen. En daar heb ik een flinke, maar vooral fijne boost van gekregen: ik voel me weer goed en ik voel me weer mezelf.

Politiek

Maar maart was ook de maand van politiek! In tegenstelling tot de vorige verkiezingen heb ik dit jaar mijn research flink gedaan. Ik heb partijprogramma’s bestudeerd, debatten bekeken (oké, één debat, dat van het Jeugdjournaal) en ik switchte constant tussen twee partijen… maar uiteindelijk heb ik met een goed gevoel gestemd! Ik ben erachter gekomen dat ik politiek een stuk belangrijker vind dan ik zelf altijd dacht, zeker als het om onderwijs en gezondheidszorg gaat. Ik denk ook dat ik zelf maar eens een politieke partij ga oprichten, eentje die helemaal over onderwijs gaat. Of eentje speciaal voor spoonies en andere mensen met een beperking. Maar goed, ik vond het leuk om ermee bezig te zijn én om te stemmen!

Hoogtepunten en lichtpuntjes van deze maand

Naast het new chapter-gevoel van deze maand waren er ook een hoop andere fijne dingen!

 • Ik ging naar maar liefst 4 boekenevents! Twee keer een auteursbezoek, één keer een supergezellige boekenclub met lieve vriendinnen en één keer een lezing over lezen, door een hilarische vrouw die een expert is geworden in het boekenvak. Was echt heel erg leuk!
 • Ik ging naar een kooroptreden van mama: ze zingt bij een popkoor en hun uitvoeringen vind ik altijd onwijs leuk om te zien, zeker omdat ze vaak hele leuke (bekende) liedjes doen!
 • Ik ging met mama een dagje naar Scheveningen en naar de musical The Lion King: wat was ie mooooii! Ik heb de show één keer gezien, in New York, maar die was niet zo heel erg goed. Deze daarentegen was echt heel erg mooi gemaakt, met geweldige grapjes, kippenvelmuziek en nou ja, gewoon magisch. Ik heb er echt enorm van genoten!
 • De laatste tijd merk ik dat ik het steeds makkelijker vind worden om sociaal te zijn: het voelt veel natuurlijker en minder alsof ik erover na moet denken. Dat merk ik als ik met leeftijdsgenoten en vriendinnen optrek, maar ook bij familiefeestjes: vaak word ik dan een beetje verlegen omdat ik zo weinig versta, maar deze maand ging ik naar een verjaardagsfeestje en dat was wel heel erg gezellig. Gewoon lekker relaxed en leuk, voelt fijn! En ik ging een paar keer naar oma – daagjes bij oma zijn altijd chill.
 • Ik ging naar de film Hidden Figures: er zijn momenteel echt heel veel nieuwe films die ik tof vind en deze is er eentje van. Ik dacht eerst dat ik ‘m niks zou vinden vanwege het ruimteverhaal, maar ik vond het verhaal echt heel goed en ik hou van dit soort inspirerende vrouwen. Eentje die me nog lang zal bijblijven!

Op naar een nieuwe maand! Hoe was maart voor jou?

You may also like...

10 Comments

 1. En nu zitten we al bijna halverwege april… Phoe.. de tijd vliegt echt zo.
  Emmy onlangs geplaatst…Piper Perish – Kayla CaganMy Profile

 2. Mooie blog Vief liefs Oma. 💞

 3. Fijn dat het je het steeds beter een plek kan geven. De tijd gaat inderdaad veel te snel. Ik heb het gevoel alsof April nog maar net is begonnen.

  1. Echt hè, er gebeurt gewoon zoveel dat ik het nauwelijks kan bijhouden!

 4. Wat een fijne hoogtepuntjes en lichtpuntjes. De tijd gaat trouwens voor mijn gevoel ook echt heel erg snel!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Even bijkletsen #7 | Zon en tintelingenMy Profile

 5. Wat ontzettend fijn om te horen dat je nu iets beter in je vel zit en dat er een begin van een nieuw hoofdstuk is aangebroken. Je hebt er zo stoer doorheen gevochten en ik bewonder echt hoe positief je erin staat, hoe lastig het soms ook moet zijn. Wat een heerlijke hoogtepunten trouwens. De musical van de Lion King lijkt mij ook geweldig!
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #7: lammetjes, lenigheidstest & paaspostMy Profile

  1. Wat ontzettend lief, dankjewel Romy <3

 6. Ik vind het echt mooi om te horen dat je het een plaats hebt kunnen geven en je nu weer wat beter in je vel voelt. Je hebt trouwens gelijk hoor. Het lijkt soms allemaal zo snel te gaan dat ik er af en toe iemand van verdenk dat hij/zij op de fast forward toets aan het duwen is.
  zwartraafje onlangs geplaatst…In de sjakoshMy Profile

 7. Mooi om te horen dat je een positieve boost hebt<3 Vind dit altijd zo fijn positief om te lezen, topper<3

  Mooie maart-maand. We zijn alweer bijna april uit.

  1. Hihi, superlief, dankjewel <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]