Waar mijn hart vol van is3

Wow. Het is JULI. Gewoon echt juli. Ik weet dat ik me elke maand weer schuldig maak aan het immense cliché, maar jongens… waar is die eerste helft van 2016 in hemelsnaam gebleven? Afgelopen maand was waanzinnig – zo waanzinnig dat ik echt even niet goed wist hoe ik de maand moest samenvatten, maar gelukkig heb ik een overzichtje bijgehouden van hoogtepunten, dingen die me bezighielden en kleine fijne dingen… want er is zó veel gebeurd, zó veel ontwikkelingen en toffe dingen!

Moe en verkouden

Afgelopen maand is nogal bewogen geweest, met veel bijzondere dingen maar ook met nieuwigheden. Het ging eigenlijk best wel goed, maar doordat het op een gegeven moment bizár druk werd met allerlei dingen, voelde ik me wat minder optimaal: meer moe, minder lekker in mijn vel: gelukkig heb ik de drukteperiodes overleefd, maar mijn energiepeil is wel flink gezakt helaas. Tel daar een vrij heftige verkoudheid bij op en het was allemaal wel een beetje stommig.

Zorg en ziekenhuisdingen

Positief is wel dat we na lang zoeken eindelijk een zorghulp hebben gevonden die mij zo nu en dan kan ondersteunen bij van alles en nog wat, zoals gewoon gezelschap of ergens naartoe gaan: vind ik erg fijn! Ik ben ook naar mijn ‘’stofwisselingsarts’’ geweest en daar hebben we vooral besproken dat ik door moet blijven gaan met de B12-injecties omdat die toch wel belangrijk zijn – ook al merk ik niets meer van de energieboost die ik in het begin kreeg, en dat is wel jammer. Mijn gewicht is gelukkig goed – de laatste tijd dreigde ik een beetje te zwaar te worden – dus dat is positief. Minder leuk was de ontdekking dat mijn andere arts, de internist die echt over mijn darmproblemen gaat, zonder aankondiging naar een ander ziekenhuis is verkast… waardoor ik nu dus naar een andere arts moet, terwijl ik me juist prettig was gaan voelen bij hem. Ik bedoel… wat?! Ik weet dat het soms gewoon zo gaat, maar dan had ik een telefoontje toch wel even prettig gevonden.

Stage en studie

Afgelopen maand is het op stage ook een beetje raar geweest: het blijkt dat mijn beperkingen qua zien en horen toch wat meer problemen opleveren bij het (zelfstandig) lesgeven dan ik steeds heb gedacht. Ik kan wel voor de klas staan en sommige van de docentencompetenties beheers ik goed en kan ik ook gewoon verbeteren, maar anderen zijn gewoon problematisch. Dat betekent dat ik eigenlijk niet kan lesgeven zonder een ondersteunend persoon in de klas (assistente of tweede docent) en dat het de vraag is, zo blijkt uit het gesprek dat ik hierover op school heb gehad, of ik wel kan afstuderen als die competenties lastig zullen blijven. Dat is wel echt even slikken, vooral omdat het nu eigenlijk best onzeker is of ik mijn bevoegdheid zal kunnen halen. Ik ga me er echter niet door uit het veld laten slaan: ik wil gewoon proberen zover mogelijk te komen in de opleiding en ga in mijn stage van komend schooljaar (ik ben druk bezig met het regelen van een nieuwe plek) gewoon onderzoeken in hoeverre ik een weg kan vinden in het gebruiken én compenseren van die beperkingen, iets wat ik nog niet eerder echt bewust heb gedaan. Afwachten maar! Daarnaast ben ik de afgelopen maand ook druk bezig geweest met opdrachten afronden en dat is gelukkig goed gegaan.

Hoogtepunten van juni

 • Een supergezellige spelletjesavond met zus L en vrienden van haar: het was gewoon zo ontzettend leuk en relaxed!
 • Het vrijgezellenfeest van L: daar heb ik echt eindeloos van genoten. Van dwarsfluit spelen op Rotterdam CS tot een serenade in ons favoriete Italiaanse restaurant, van over een drempel gedragen worden tot huwelijkstips verzamelen: het was echt geweldig leuk en ook gewoon ontzettend gezellig met alle meiden die erbij waren!
 • Het concert van Adele! Dat was zo ongelofelijk WAUW, gewoon puur magisch. Pure magie.
 • Twee docenten van school kwamen op stagebezoek en dat ging gelukkig helemaal goed!
 • De eerste verjaardag van achterneefje T: gezelligheid met familie en hij is ZO LIEF <3 Hij vond het alleen zelf allemaal niet zo geweldig, maar hij is ook nog zo’n kleintje…
 • Ik had weer een blogdate! Dit keer met boekenvriendin Joelle. We gingen naar Me Before You en het was gewoon heel gezellig!
 • Ik vierde maar liefst 3 keer mijn verjaardag! Eerst op zaterdag, toen kwam Joelle weer en hebben we video’s gemaakt voor mijn BookTube-kanaal en ’s avonds gebarbecued met mijn ouders en L en J. Daarna op zondag, toen ging ik met mijn ouders naar The Bodyguard in Utrecht als echt verjaardagscadeau: van tevoren aten we ergens en daarna gingen we naar de show (inclusief ‘’eventjes’’ een trap van 19 treden af naar de eerste rij…) – waar ik enorm van genoten heb. En maandag was ik écht jarig: toen kreeg ik nog wat cadeautjes van mama (onder andere een leuke mand om bewaarspulletjes in te doen) en ging ik ’s middags naar De Parade, het theaterfestival. We kwamen er daar pas achter dat we eigenlijk ’s avonds moesten gaan, want er was gewoon maar heel weinig open én heel weinig was toegankelijk… we hebben uiteindelijk 3 voorstellingen gezien en ik vond het wel leuk, maar echt zo’n ‘’eens maar nooit weer’’-ding, haha. Beetje erg apart allemaal.

Fijne dingen in juni

 • Lekker productief bloggen: liefde voor de 5 artikelen in 1 middag-blogsessies!
 • Beste Zangers kijken: ik vind het zo leuk hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze voor elkaar zingen! Kan niet wachten tot aankomende zaterdag, dan gaat het eindelijk verder na de EK-gekte.
 • Fijne blogreacties: vooral op stukjes die ik een beetje eng vond om te publiceren.
 • Ik sta in het Best of YA-magazine met een foto van de boekenclub met Esther Walraven! Hij ligt gratis bij de meeste boekhandels, dus even scoren als je het leuk vindt =D
 • Dvd’s kopen die ik al heel lang wilde hebben.
 • Ik won via een boekenblog het invulboek Ik: notes to my future self! Ben benieuwd.
 • Lekker veel schrijven!
 • Geen colleges meer hebben: op mijn gemakje aan eindopdrachten kunnen werken.
 • Het interview met mij over mijn droombaan in het onderwijs op de blog van Saskia!
 • Ik heb mijn jurk voor de bruiloft opgehaald en hij past perfect dankzij het rijglijfje dat ze erin hebben gemaakt! En héél veel voorpret voor de bruiloft!
 • Nieuwe schoolspulletjes geshopt <3
 • VAKANTIE HEBBEN!
 • Laatst maar niet minst: lieve Anouk maakte als verjaardagverrassing mobiele thema’s voor mijn beide blogs. Heel blij mee!

Dat was juni! Wat een maand, maar volgens mij wordt juli al net zo bijzonder WANT DAT IS DE MAAND VAN DE BRUILOFT VAN MIJN ZUS. Ik word zo langzamerhand wel een beetje zenuwachtig en ben echt heel erg benieuwd naar hoe de dag gaat zijn. Daarnaast staan er ook al andere dingetjes gepland en hoop ik dat het een beetje zomer gaat worden zodat ik van mijn welverdiende vakantie kan genieten in de tuin… met een goed boek en een koud drankje. En eigenlijk ga ik gewoon van alles genieten!

Hoe was jullie maand?

You may also like...

8 Comments

 1. Aaaahhh nog maar een paar dagen!

 2. Vervelend dat het qua gezondheid niet helemaal lekker ging. Hopelijk gaat dat beter nu je lekker vakantie hebt. Je hebt wel echt heel veel fijne hoogtepunten gehad!
  Ik denk trouwens dat de poli-assistenten overspannen raken als ze alle patiënten die bij de arts die weggaat onder behandeling zijn hierover moeten gaan bellen. 😉
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #32My Profile

  1. Haha, goed punt!

 3. Wat gebeurt er dan toch veel in een maand! Ik hoop dat er een soort creatieve oplossingen gevonden zal worden om toch je graad te kunnen behalen.
  Elaintje onlangs geplaatst…TroetelWEEK#2: yoga en Keti kotiMy Profile

  1. Dankjewel, daar gaan we wel voor!

 4. Mislukt. Lieve Vief bedankt voor je mooie blog. Ja je had het druk he, overal mee, met de Bruiloft en, met school, maar ik vind goed dat je zo positief reageerde op minder goede resultaten en toch weer met goede en frisse moed er tegen aan gaat. Ik hoop dat het weer beter gaat. Liefs oma en tot Donderdag !!

 5. Wat jammer van je arts. Ik heb het ook een paar keer meegemaakt en jammer genoeg moet je je als patiënt steeds maar aanpassen. Van de kinderafdeling naar de volwassenen waar de dokter een jaar later besluit om op te stappen. Een nieuwe specialist dus die 1,5 jaar later besluit dat ze zich gaat specialiseren, de dokter daarna kreeg enkele jaren later de kans om zelf een afdeling op te starten in een ander ziekenhuis, … Ik heb echter het meeste lastgehad met de overgang van darmspecialist op de kinderafdeling naar die bij de volwassenen. Die laatste besloot immers dat het allemaal tussen mijn oren zat. Toen ben ik eerst enorm aan mezelf beginnen twijfelen vooraleer ik besloot om naar een ander ziekenhuis over te stappen waar ze die twijfel gelukkig meteen konden ontkrachten.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Vriendinnenzomer – Meg DonohueMy Profile

  1. Wat een narigheid inderdaad zeg! :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]