Waar mijn hart vol van is juli

Wauw, juli, wat was je bijzonder en mooi! Dat viel natuurlijk ook wel te verwachten, aangezien het de maand was van DE BRUILOFT, maar er zijn ook nog heel veel andere prachtige dingen geweest waar mijn hoofd af en toe nog een beetje van duizelt. Van die momenten dat je gewoon heel erg gelukkig en ook eigenlijk heel erg trots op jezelf bent, van die momenten om te koesteren en je te blijven herinneren, momenten die gewoon superfijn zijn. Bereid je voor op veel enthousiasme!

Wennen aan vakantie

Het was voor mij absoluut geen verrassing dat ik het begin van de maand een beetje moeilijk had met het vakantie hebben: geen ritme meer, geen vaste dagindeling meer, geen verplichtingen meer… Enerzijds vind ik dat héérlijk en kon ik volop genieten van de gedachte dat ik gewoon kon doen wat ik wilde, maar het daadwerkelijk dóen… dat ging wat lastiger. Het heeft echt even geduurd voor ik er helemaal van doordrongen was dat ik écht gewoon mocht doen wat ik wilde, dat ik écht gewoon de hele dag mocht bloggen of schrijven als ik daar zin in had, of wat dan ook. En toen kwam het gevoel van ‘’ja maar ik wil zoveel doen en ik moet wel een beetje nuttig bezig zijn.’’ Poeh. Je merkt het wel: ik kan me er nooit zo goed aan overgeven. Maar dat doen wat ik wil en wat ik fijn vind, dat bevalt wel héél goed en dat lukt inmiddels ook wel, gelukkig!

Nieuwe arts!

In mijn vorige maandupdate schreef ik dat mijn arts, de EMC-arts bij wie ik me net écht goed begon te voelen, plotsklaps weg is gegaan. Niet echt leuk, een beetje frustrerend zelfs, want tja… waar kom ik nu dan weer terecht? De afspraak met de nieuwe arts stond, werd verzet, werd nog een keer verzet… en uiteindelijk ging het door, maar bleek het tóch een ander te zijn. Ik doe maar gewoon geen moeite meer om het te snappen, want dat heeft geen zin. MAAR de arts die ik nu heb is fantastisch! Ze is nog superjong en echt gewoon heel aardig, ontzettend betrokken en begripvol, met vleugjes humor en ja, eigenlijk gewoon zoals ik mijn artsen graag heb (haha). Er was ook een diëtist bij en het feit dat zij tweeën het allemaal wat gestructureerder willen aanpakken met mijn controles geeft me heel veel vertrouwen. Ben ik ontzettend blij mee!

Verder oefenen met fysio

Na het Bruiloft Loopproject waar ik ruim een half jaar mee bezig ben geweest met de fysiotherapie, was het tijd om te kijken hoe we verder zouden kunnen gaan. Aangezien we tegelijkertijd ook een pracht van een nieuwe auto op de oprit hadden staan (iets met een auto van mijn moeder die écht aan zijn pensioen toe was), besloten we te beginnen met instappen, aangezien ik nooit verder ben gekomen dan mezelf laten neerploffen. Resultaat? Ik kan nu dus helemaal zoals het hoort in een auto stappen, en ook al is dat maar iets heel kleins, het voelt GOED! En het voelt ook ontzettend goed dat ik nu flink aan het oefenen ben met traplopen, nog zoiets wat ik graag wilde verbeteren. Ik kan nu gewoon dingen die ik vroeger kon en die supernormaal zijn en dat is zo gek en zo bijzonder!

Lezen en schrijven

De afgelopen maanden heb ik echt een sociaal leven opgebouwd en ik vind het heerlijk. Met één iemand ben ik zelfs echt close geworden en daar ben ik zo ontzettend blij mee! Het is zelfs zo tof dat zij en ik samen besloten hebben om een boekenclub op te gaan richten: er zijn er best veel, maar niet echt voor de regio Rotterdam. We zijn druk bezig met de plannen en voorbereidingen en het is zó leuk! Onze stambasis is de bibliotheek hier in onze woonplaats (zij woont echt bijna om de hoek bij mij) en de eerste bijeenkomst is eind september: zo onwijs leuk! Daarnaast ben ik ook weer lekker aan het schrijven: ik ben volop bezig met het uitwerken van een nieuwe contemporary roman en hoop daar komende maand aan te beginnen. Gek, maar nu ik De Roman af heb, gaat mijn hart veel meer uit naar het contemporary genre dan naar de historische roman die ik ook nog heb liggen. Alles op zijn tijd!

Hoe het verder gaat

Ja… eigenlijk gaat het wel goed. Ik slaap niet zo best en heb overdag niet heel veel energie doordat mijn ritme dus naar de maan is, en doordat het vakantie is ben ik meer aan het eten dan goed voor me is dus daar heb ik ook af en toe last van. Maar verder voel ik me eigenlijk gewoon goed! En gelukkig =D

Hoogtepunten van juli

 • Ik liet mijn haar weer kort knippen! Laura wilde dat graag voor de bruiloft, en ik vond het vorig jaar ook erg leuk staan – plus het is fijn met het warme weer. Short hair, don’t care!
 • Ik had proefjes op de manege: elk jaar aan het eind van het seizoen rijden we dan een klein parcours en krijgen allemaal een medaille en een beker. Heel kort en na 8 jaar is het niet meer zo leuk, maar het is ook niet stom. Deze keer was het ook de laatste keer van mijn instructrice: ik heb haar vanaf het begin gehad en nu is ze weggegaan. Begrijpelijk (ze deed het al heel lang) maar ook echt wel jammer!
 • Ik ging naar de verjaardag van boekenvriendin Emmy, ontmoette daar een aantal andere superleuke boekenmensen en het was eigenlijk gewoon heel gezellig! Goede gesprekken over boeken en zo. Meer heb je niet echt nodig!
 • Ik ging op sollicitatiegesprek bij een nieuwe stageschool! De puntjes moeten nog op de i gezet worden qua begeleiding, maar als het goed is ga ik komend schooljaar stagelopen bij een Visio-school voor blinde en slechtziende kinderen. Ik ben heel erg benieuwd en hoop dat ik daar mijn mogelijkheden zal kunnen ontwikkelen, ook wat het horen en zien betreft. Spannend!
 • DE BRUILOFT. Ja, dat was natuurlijk hét hoogtepunt van de maand! Heel raar, het voelt alsof het alweer superlang geleden is en tegelijkertijd denk ik er nog heel veel aan. Het was allemaal zo mooi en bijzonder: de hele aankleding van de dag, het lopen, de sfeer, mijn cadeau aan het bruidspaar (De Roman), het feest… het was gewoon magisch. Het was ook heel raar om daarna thuis te zijn, want de eerste dagen moesten we echt enorm afkicken!
 • Ik richtte een Facebookgroep op voor bloggers die chronisch ziek zijn en daarover schrijven. Zo’n groep was er nog niet en ik vind het echt leuk om te zien hoe mensen hun linkjes delen én dat er echt gepraat wordt over lastige dingen en dat we elkaar advies geven!
 • Ik ging voor het allereerst alleen met een vriendin weg! Samen met Joelle (die hier vlakbij woont en met wie ik ook de boekenclub ga doen) ging ik naar de bioscoop (The BFG: mooi gemaakt maar een beetje saai) en we gingen ook nog eens in stijl: in haar cabrio! Voelde eigenlijk heel normaal én heel goed haha. Mijlpaal!
 • Het pasgetrouwde stel kwam na een huwelijksreis van twee weken weer naar huis en dat vierden we met de traditionele welkom thuis-barbecue bij ons. Was gewoon fijn!
 • Ik ging helemaal naar Rijssen in Overijssel voor een boekenevent: er waren auteurs en workshops en het was echt leuk. Alle meegebrachte boeken werden gesigneerd, ik ging op de foto met alle auteurs en het waren gewoon zulke toffe mensen! Yay voor toffe mensen!
 • Met datzelfde pasgetrouwde stel deed ik een high wine, nog als verjaardagscadeautje voor mij: heel veel lekkere wijn, heel veel lekkere hapjes en heel veel gezelligheid!

Fijne dingen van juli

 • Nagenieten van de bruiloft!
 • Lekker buiten zijn en het weer: als het niet te warm is maar wel zonnig, ben ik blij!
 • Met mama naar de stad: rondje markt, rondje Markthal, rondje Koopgoot… gezellie!
 • Met mama naar het Zomercarnaval. We zijn er nu drie keer geweest en het is elke keer leuk, maar dan heb je het ook wel gezien.
 • Ik ging met papa naar Finding Dory en die is zó leuk! Binnenkort mijn recensie online, maar mensen, GA HEM ZIEN!
 • Vakantie hebben. Gewoon dat heerlijke kunnen doen wat je wilt!
 • Grease Live! Het was op tv en ik heb er ademloos naar zitten kijken, zo onwijs leuk gedaan en ik heb echt genoten van de performances en de extra liedjes!
 • Spelletjes spelen!
 • Lekker veel boeken lezen…
 • Voorpret voor alle toffe dingen die er binnenkort nog gaan komen!

En nu op naar augustus! Nog een hele maand vakantie, nog een hele maand mooi weer en toffe dingen doen en bloggen en lezen en schrijven!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

5 Comments

 1. Heerlijke om te lezen, wat een fijne dingen! Ik heb Grease Live ook gezien en er ook zo van genoten.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #33My Profile

 2. Gezellig Vief, deze blog, alles nog een keer op een rijtje. Lekker na genieten.??

 3. Wat een mooi gevulde maand weer Vivian. Eigenlijk ben ik vooral heel erg blij voor je dat je nieuwe arts zo betrokken is. Het is uiteraard veel aangenamer wanneer je merkt dat er echt naar je geluisterd wordt.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Hart tegen hart – Cara ConnellyMy Profile

  1. Ja absoluut! Ik ben me er ook van bewust dat je echt geluk moet hebben en ik prijs mezelf dan ook gelukkig 🙂

 4. Oh wauw, wat een prachtige maand was het voor jou. Mooi dat je dit zo uitgebreid deelt. Kan me voorstellen dat je hier allemaal met een glimlach op terug kijkt<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]