Leven

Waar mijn hart vol van is | Juli: een nieuw soort vrijheid

Ik keek zo ontzettend uit naar de maand juli: eindelijk geen schoolstress meer, geen deadlines meer, geen verslagen en tentamens meer, alleen maar heerlijke rust en ontspanning en vrijheid en volop tijd voor mijn blog en leesmarathons! Mijn eerste echte vakantiemaand en oohh, ik was er wel echt aan toe. Maar ik was eerlijk gezegd ook een beetje huiverig voor hoe ik me zou voelen in de vakantie: het gebeurt bijna altijd wel dat ik er moeite mee heb om zo vrij te zijn, veel thuis te zitten en niet echt meer een structuur te hebben in mijn dagen. Dat ik daar deze maand totaal geen last van zou hebben, had ik dan ook niet verwacht!

Klaar met school

Begin van de maand leverde ik mijn laatste verslagen in, wat al heel goed voelde: ik had de deadlines ruim gehaald en was niet echt bang voor onvoldoendes, al is het zo rond de zomerperiode wel altijd een beetje spannend – je zal maar nog iets moeten aanpassen terwijl je al vrolijk vakantie aan het vieren bent. Maar gelukkig kreeg ik in de week ná het inleveren al de resultaten terug en ik had gewoon alles weer netjes gehaald, ook het essay dat ik opnieuw moest doen omdat het vorige periode niet aan de eisen voldeed. Voelt toch wel heel erg goed dan, zeker als de feedback lekker complimenteus positief is! Op naar het nieuwe schooljaar dus.

Freelancewerk

Vlak na het inleveren van het laatste verslag kreeg ik een leuke verrassing: het freelance onderwijsproject waar ik al een tijdje mee bezig was, werd uitgebreid én ik kreeg er nog twee andere projecten bij. Ik vind het ontzettend leuk om met dit soort werk bezig te zijn – het gaat dan om het ontwikkelen van lesmateriaal voor bijvoorbeeld woordenschat of examentraining – omdat het heel goed past bij mijn expertise én omdat ik er veel over leer: in feite is dit ook wat ik later graag wil gaan doen en wat een onderdeel gaat zijn van de onderneming die ik misschien wil gaan opzetten, dus het is echt heel fijn dat dat nu al kan: het is een soort manier om te oefenen voor mijn toekomstige werk, misschien! Met deze projecten ben ik dus eigenlijk de hele maand bezig geweest en ik moet zeggen dat het best wel even wennen was.

Even wennen

Mijn plan van ‘’alleen maar bloggen en lezen’’ liep namelijk een beetje anders en het was nogal puzzelen hoe ik mijn tijd goed kon verdelen, maar het heeft me wel veel geleerd. Ik heb hierdoor eigenlijk een nieuw soort vrijheid ontdekt: doordat ik dit soort opdrachten thuis kan doen, kan ik zelf structuur aanbrengen in mijn dag en week. In het begin werkte ik echt te lang en te intensief, maar uiteindelijk ging ik naar drie uurtjes werken per dag zodat ik daarnaast nog genoeg tijd zou hebben om lekker rustig aan te doen en te bloggen. En oh, wat voelt het goed om na een paar dagen zo werken ook gewoon een dagje vrij te ‘’nemen’’! Dat is het mooie ervan: zolang het vóór de deadline af komt, kan ik zelf het hoe en wat bepalen en dat past eigenlijk wel heel goed bij mij en mijn capaciteiten.

Diagnose

Iets anders dat deze maand speelde, was natuurlijk het feit dat ik eindelijk een diagnose heb gekregen! Het gekke is dat dat eigenlijk alweer heel gewoon voelt: ik ben het niet vergeten, maar ik was wel vrij snel aan het idee gewend, ook omdat het allemaal verder gewoon hetzelfde blijft. Ik heb nu af en toe een moment dat ik besef ‘’oh ja, ik heb een diagnose’’ en dat is dan echt even een beetje een wauw-moment waarop het toch best bijzonder voelt. En ik moet toegeven dat het ook wel fijn is om te beseffen dat ik dit nu heel nonchalant en zelfverzekerd kan zeggen als ik me aan iemand voorstel: hoi, ik ben Vivian en ik heb TE, oftewel tufting enteropathy. Toch best cool. Maar verder is het gewoon heel normaal: ik heb de diagnose geadopteerd, het hoort bij mij, het klopt, en dat is ook fijn.

Lichtpuntjes

En verder deed ik een heleboel leuke dingen deze maand!

 • Het manegeseizoen liep ook weer ten einde: ik reed zoals elk jaar een proefje en ik kreeg een diploma. Het is heel repetitief, maar ik vind het wel altijd een leuke manier om te laten zien wat ik kan, omdat een normaal proefje rijden qua vaardigheden wel zou kunnen, maar dat mag niet met begeleiding, dus dat is jammer. Het gehandicaptenproefje is altijd aan het eind van het seizoen, en ik moet zeggen dat het ook wel heerlijk is om even een paar weken vakantie te hebben van het paardrijden! Halló, uitslaapzaterdagen…
 • Ik ging met papa naar Baby Driver: ik ben nooit zo van de actiefilms, maar door alle positieve reacties leek deze me wel leuk om uit te proberen. Zeker omdat gezegd werd dat de film vol zat met goede muziek, en oké, omdat ik een zwak heb voor Ansel Elgort. En ik vond ‘m zo tof! Superspannend, maar ook echt heel grappig en met een ijzersterk verhaal, toffe muziek, leuke romantiek… ik heb er dagen later nog aan lopen denken, echt één van mijn favoriete films van dit jaar tot nu toe.
 • Een dagje naar Den Haag: lekker rondslenteren, ergens lunchen en een beetje winkelen!

 • In de vakantie ben ik zelfs nog even op school geweest: ik had een gesprek met twee aardige heren van de Facilitaire Dienst: als gevolg van mijn blog over inclusiviteit voor het magazine van de hogeschool wilden ze met me praten over wat er beter kan aan de faciliteiten voor studenten met een functiebeperking. Superleuk natuurlijk, dat ik op zo’n manier echt mijn stem mag laten horen en mijn zegje mag doen, en ze gaan er ook echt mee aan de slag! Komend schooljaar wordt als het goed is mijn laatste jaar, maar als ik ze iets mee kan geven over tekomstige verbeteringen, word ik daar toch wel heel blij van!
 • Ik sprak twee keer af met boekenvriendinnetje Joëlle en ik ging naar een boekeneventt in Eindhoven: ik deed een workshop boekbloggen en Boekstagrammen, er was een boekpresentatie, ik kocht voor flink wat geld aan nieuwe boeken en ik maakte wat selfies met auteurs! Was heel gezellig en leuk <3

 • Ik was ook een middagje bij zus- en zwagerlief, inclusief spelletjesmarathon en samen Modern Family kijken, ik ging met hen een dagje naar de dierentuin en ik ging naar Rotterdam Zingt met mama: dat laatste was niet zo aan mij besteed vanwege de muziekkeuze, maar ik hou wel van sfeer proeven en gewoon lekker in de stad zijn, dus dat zat wel goed. Oh ja, en ik ging een dagje naar oma, dagjes bij oma zijn altijd fijn <3

 • Mocht je nu denken dat ik naast de uitstapjes alleen maar heel hard heb gewerkt aan die freelanceprojecten, think again: ik ben óók volop met bloggen bezig geweest en dat was zo fijn! Lekker ver vooruit schrijven, ideetjes uitwerken, blogs bijlezen… en daar lekker wat meer tijd voor uittrekken dan normaal in de vakantieloze periode, superfijn!

Hoe was jullie maand?

You may also like...

3 Comments

 1. Wat heerlijk dat je nu echt vakantie kunt vieren en daardoor meteen veel aan je blog en freelance projecten kunt zitten. Je maakt me echt heel nieuwsgierig naar de onderneming die je misschien wilt opzetten. Ik ben zo benieuwd, maar het klinkt nu al als iets heel moois waar je superenthousiast over bent 🙂 Ook verder klinkt het als een mooie maand met fijne lichtpuntjes. En die film Baby Driver ga ik onthouden! Ik ben vaak niet van de actiefilms, maar het klinkt als een film die ook ik wel kan waarderen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 4 inzichten over een goed gesprekMy Profile

  1. Hihi, die onderneming is echt nog puur een idee hoor, ik heb nog geen idee hoe het zich gaat ontwikkelen en of dat überhaupt wel gaat gebeuren. Maar het is wel iets wat borrelt! En de film is zeker weten een aanrader <3

 2. Heerlijke dingen heb je gedaan vorige maand! Mijn maand stond vooral in het teken van het herstellen van ziek zijn, haha.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #41My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]