Februari is al halverwege achter de rug: het lijkt wel vorige week dat het nieuwe jaar begon, en nu zitten we er alweer volop in. Gelukkig valt het mee met het koude en donkere winterweer, al zou je dat niet zeggen met al het nieuws over de griepepidemie. Terwijl het op Twitter momenteel nergens anders over gaat dan onze winst op de Olympische Winterspelen (go Nederland!) zit ik onder het genot van een grote bak popcorn en het debuutalbum van Taylor Swift de eerste maandupdate van het jaar te tikken. De maandelijkse blogbreak zit erop, tijd om terug te blikken op het begin van dit jaar!

Blogbreak

Een maandelijkse blogbreak: het was één van mijn voornemens voor 2018. Het idee? Geen blogs online op mijn persoonlijke blog (wel op mijn boekenblog) in de eerste volle week van elke maand, om mezelf op die manier alle ruimte kan gunnen om vooruit te werken én om tijd te maken voor andere projecten, zoals het schrijven aan mijn roman. Het is even slikken, die leegte en de Facebook-notificatie dat al mijn like-personen al een tijdje niets van me hebben gehoord, maar fijn is het ook wel. Zeker omdat ik in die blogbreakweek echt een ding maak van vooruit bloggen en het geweldig is om op de vierde al content in te kunnen plannen voor de vierentwintigste. En in januari loonde het al: de tweede kerstvakantieweek besteedde ik volop aan vooruit bloggen én aan het stevig in de steigers zetten van de plot voor mijn nieuwe roman! En dat voelt FIJN.

Schrijven

Schrijven was sowieso een belangrijk thema deze maand: hoewel het me niet lukt om er écht regelmatig aan te werken zoals ik graag zou willen – daarvoor is mijn energielevel gewoon te veranderlijk – lukt het wél om er regelmatig tijd voor te maken en dat vind ik ook al een flinke stap vooruit, zeker omdat het betekent dat ik steeds een stukje verder kan komen met de outline (de beschrijving van zaken als plot, ontwikkelingen, setting, tijd enzovoorts) en dat de basis waar ik zo hard aan werk ook echt steeds sterker wordt. Kleine stappen, grote sprongen! Maar het beste eraan is dat ik het heerlijk vind om echt weer aan het schrijven te zijn en dat het ook weer echt in mijn systeem zit, dus daar doe ik het ook al voor.

Toffe dingen

Verder was januari eigenlijk een verzameling van toffe dingen en leuke momenten die er samen voor hebben gezorgd dat het jaar dankzij een goeie maand ook goed is begonnen. Zo was ik een dagje gezellig bij papa op kantoor om aan mijn blog te werken, kocht ik toffe nieuwe stationery waar ik nog steeds blij mee ben (ik ben gestart met een self care journal: volgt zeker nog een blog over!) en wat zelfhulpboeken die nu lekker motiverend en inspirerend staan te shinen in de boekenkast en op mijn TBR-lijst en pakte ik een nieuwe passie op, namelijk het lezen van poëzie. Dat laatste staat nog in de kinderschoenen – het aantal gelezen poëziebundels staat op 3 – maar ik heb een aardige stapel titels verzameld die me al dingen laten VOELEN als ik er alleen maar naar kijk, dus het lijkt me onwijs bijzonder om daar echt in te duiken.

Gezelligheid

En januari was ook een vet gezellige maand: ik ging naar een nieuwjaarsborrel met de mensen van Profielen (het hogeschoolmagazine waar ik voor blog), ging naar de verjaardag van liefste Joëlle en ging de stad in met andere boekenvriendin Astrid: we bezochten een Young Adult-marktje in de bieb – heb ik al gezegd dat ik weer een bibliotheekabonnement heb? Zo ideaal! – en shopten vet veel boeken (of nou ja, ik shopte te veel boeken, laat ik maar eerlijk blijven) en dat was gewoon vet gezellig. Samen met papa en mama ging ik ook weer naar Paginagroots, het spoken word-event waar ik in november optrad en waar ik nu gewoon lekker als toeschouwer was, inclusief lunch bij een heerlijk Turks restaurant vooraf. Ik hou echt van die middagen in de stad: gezellig, relaxed, lekker eten en genieten van woordkunst… was heerlijk!

Afscheid van school

Januari stond echter ook in het teken van voor het laatst naar school gaan. Ik schreef daar al een uitgebreide blog over, en gelukkig is het gevoel van heimwee naar school wel een beetje geluwd. Binnenkort komt er een uitgebreider stuk online over hoe ik mijn dagen nu precies doorbreng, maar in januari had ik in ieder geval mijn laatste colleges. Al mijn vakken zijn afgerond, en het laatste waar ik nog voor naar school moest, was de minor (de afstudeerrichting, in mijn geval Passend Onderwijs en Leerlingenzorg met als specialisatie Mentoraat en Leerlingenbegeleiding). Daarvan had ik in januari nog een paar inhoudelijke lessen en de presentatie van het onderzoek waar ik aan werk in het kader van afstandsonderwijs en het vak Nederlands.

Het was héél raar om tijdens die presentaties te beseffen dat ik daar voor het laatst zat, in een lokaal, achter een tafeltje… ik ben na de les ook nog even door het gebouw gereden, gewoon om nog even alles te zien, herinneringen op te halen aan alle vakken en lessen in die lokalen, het uitzicht te bewonderen vanaf de elfde etage…  tuurlijk, ik kom er nog vaak genoeg voor gesprekken en dergelijke, maar het echte ‘’naar school gaan’’ is voorbij. Ik vind het fijn om dat te zien als symbool voor wat ik allemaal bereikt heb en hoe ver ik ben gekomen in de opleiding, maar het is ook jammer omdat het afstuderen nog wel even doorgaat. En het is raar, want ineens ben je thuis aan het studeren zonder contacturen… dat is wel een andere manier van je tijd indelen. Maar wel positief, want het bevalt best goed.

Januari was een mooie maand met fijne lichtpuntjes en hoogtepunten: gezelligheid, lekker veel vooruitgang met de dingen die ik graag doe en een mooie nieuwe basis voor de rest van het jaar. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen!

Hoe gaat het met jullie allemaal?

You may also like...

3 Comments

  1. Helemaal leuk dat je zoveel gezellige dingen hebt gedaan. Wel gek hè, om dan ineens niet meer naar school te hoeven.
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Genieten van de Olympische SpelenMy Profile

  2. Altijd een succes wanneer je het nieuwe jaar op zo’n gezellig manier kan starten. Dat zet meteen de toon voor de rest van het jaar. 😉
    isabel onlangs geplaatst…kwaadMy Profile

    1. Ja, zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]