Ik vind het zo gek eigenlijk, dat je je aan het begin van een maand compleet anders kunt voelen dan aan het eind. Of andersom eigenlijk: zo begon januari voor mij eigenlijk heel hoopvol en positief, want je wilt het nieuwe jaar goed inluiden… maar het eind van januari is, zoals jullie inmiddels vast wel door hebben, heel raar gelopen – waardoor februari ook op een lastige manier begint. Het was geen slechte maand, maar wel een maand die niet zo heel erg leuk was.

Ziek en winterdip

Ik voorspel het nooit echt zo, maar januari is voor mijn lijf vaak een beetje een moeilijke maand. Elk jaar kun je er de klok zo’n beetje op gelijk zetten: in januari begint de winter vaak pas écht en dan kom ik spontaan in een winterdip terecht. Zo ook dit jaar: ik werd geveld door de griep en moest echt een week lang in bed blijven. Koorts, pijntjes, ongelofelijk moe en futloos en gewoon echt totaal niet lekker. Vond ik niet leuk, want ik ben eigenlijk nooit ziek en als het dan wel gebeurt is dat gewoon frustrerend.

Stress

Gelukkig was ik na een weekje wel weer beter, maar… die winterdip heb ik nog steeds. Ik ben eigenlijk de hele tijd ontzettend moe, heb dagen dat ik me echt slap voel en ik slaap slecht. Voor een deel is het echt mijn lijf dat niet genoeg zonlicht krijgt, maar het is denk ik ook wel een stukje stress. Als er iets speelt waar ik veel mee bezig ben, ook al maak ik me niet eens echt druk, dan put dat mijn lijf gewoon echt uit. En tja… dat is gewoon vervelend. Ik geniet dan ook enorm van de dagen dat het minder koud en wat zonniger is, haha.

School en stage

In de periode dat ik ziek was, moest ik ook nog eens flink leren voor een tentamen. Gelukkig maar eentje en gelukkig niet heel moeilijk, maar wel vrij veel om te onthouden. Als je concentratie dan nogal een zeef is doordat je je fysiek niet top voelt, tja… het leren lukte gelukkig wel en het tentamen is voor mijn gevoel ook wel goed gegaan – nog geen cijfer, helaas – maar het is gewoon niet de fijnste manier van leren. Ik moest ook nog aan een verslag werken, maar daar heb ik wat uitstel voor gekregen: dat pak ik er dus bij in het nieuwe blok dat komende week begint, aangezien ik dan maar één vak heb.

Tegenslag

Daar komt natuurlijk nog de tegenslag bij van stage en dat we nu eigenlijk niet weten of afstuderen en dus doorgaan met de opleiding wel een optie is… ik ben wel blij dat ik de afgelopen week niet ook met colleges en huiswerk zat, want dan was ik echt een beetje gek geworden, denk ik. Nu is het vooral heel erg afwachten. Maar dat is lastig, want er gaat van alles door me heen en ik heb elke dag wel een keer zo’n AHHHH-gevoel. Maar goed. Breathe in… breathe out…

Lichtpuntjes

Het was dus een beetje een rare maand. Veel moe. Veel ziek. Narigheid. Maar gelukkig waren er ook fijne dingen! Kleine lichtpuntjes, zoals een superlief poezenbeest dat eigenlijk steeds bij me is als ik me niet zo top voel – niets fijner dan een beetje poezentroost. En er waren ook andere leuke dingen! Zo begon ik met een nieuw bullet journal, vind ik altijd fijn om te doen. Nieuwjaarsnacht was fijn, want toen ben ik voor het eerst in heel wat jaartjes weer buiten naar het vuurwerk gaan kijken. Een dag vóór mijn tentamen (Klanken & Woorden) mocht ik samen met zuslief Laura komen voorlezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt, op de school waar een vriendin van ons lesgeeft. Was superleuk om te doen! En het laatste weekend van de maand ging ik naar een verjaardag van een hele goede vriendin en daar waren heel veel leuke boekenmeiden met wie het gewoon heel gezellig was.

Afleiding

Dat soort dingen zijn dan gewoon zó fijn en ook echt zó waardevol, want het helpt me enorm om mijn gedachten even te kunnen verzetten en er even uit te zijn. Gelukkig staan er ook veel van dat soort fijne dingen gepland voor februari! Januari was misschien niet zo heel leuk, maar er waren genoeg fijne dingen.

Hoe ging het met de januari-challenge?

2017 wordt voor mij het jaar van de 30 day-challenges: elke maand wil ik een uitdaging doen om op die manier meer tijd voor mezelf te nemen, meer toe te komen aan dingen die ik graag wil maar waar ik te weinig aandacht aan besteed. Mijn challenge voor januari was om elke dag een spelletje te spelen. En dan geen iPad-spelletje, maar een timemanagementspel met levels en uitdagingen, van GameHouse: ik heb een FunPass-abonnement waarmee ik elke maand voor €9,99 onbeperkt spellen mag downloaden. Vooral restaurantspellen, want die vind ik eigenlijk al heel lang leuk. Maar ik had het ook al heel lang niet gedaan, gewoon geen tijd voor, niet aan toegekomen… tot nu!

Gelukt!

Oké, het is niet helemáál gelukt. Want tja, doordat ik ziek en lamlendig was deze maand, waren er wel wat dagen dat ik niet heb gespeeld omdat ik er gewoon geen zin in had. Maar het grootste gedeelte van de maand heb ik trouw elke dag gespeeld: soms 10 levels achter elkaar, soms 2. Ik heb Heart’s Medicine in de eerste twee weken van de maand helemaal gespeeld en ben daarna verder gegaan met het uitproberen van andere spelletjes. Ik vond en vind het superfijn om te doen: het is echt een rustmomentje, even niet nadenken, even alles lekker loslaten en gewoon spelen. Dit wil ik er dus zeker in houden en dat is ook al gelukt, want ook al is het niet elke dag: ik neem nu echt vaker de tijd om even bij te tanken en een spelletje te spelen. De eerste uitdaging is dus goed geslaagd!

Hoe was januari voor jou?

You may also like...

2 Comments

  1. Ik kan me voorstellen dat je de maand op niet zo’n leuke manier afsluit. Het is ook niet niks allemaal. Maar ik vind het heel mooi dat je ondanks alles toch ook de focus weet te leggen op de mooie momenten. Wat tof dat je hebt voorgelezen op het voorleesontbijt! En ook heel gaaf dat het is gelukt met de uitdaging! Heerlijk om op die manier een beetje bij te komen en je gedachten te verzetten. Ik hoop dat je snel de uitslag van je tentamen krijgt en dat er weer een mooi cijfer uit voortkomt 🙂
    Romy onlangs geplaatst…Zo stel je haalbare doelen op voor jezelf!My Profile

    1. Die lichtpuntjes zijn absoluut heel erg fijn en ook heel waardevol om te blijven zien! En mijn tentamencijfer heb ik inmiddels terug en is helemaal top 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]