Het is bijna een beetje belachelijk dat ik deze blog nog schrijf, aangezien ik bijna heel mijn juni doorbracht in Italiaanse en Franse sferen – en dankzij de zes reisblogs die eraan komen, hoeven jullie daar niets van te missen. Maar in die blogs is het vooral tips en sfeerfoto’s wat de klok slaat, en ik wilde jullie ook graag nog een beetje vertellen hoe de vakantie nou eigenlijk geweest is. En ik ben natuurlijk ook nog jarig geweest, en ook dat is best een vermelding waard! Daarom alsnog een uitgebreide persoonlijke update over de maand juni, coming right at you.

Vakantie

Aangezien ik me inmiddels niet meer hoef te houden aan collegedata en deadlines en ik het studeren helemaal kan inrichten zoals ik wil, wilden we graag de drukte en de tropische warmte vermijden door in juni, dus buiten het seizoen, op vakantie te gaan. We vertrokken de derde en kwamen de zesentwintigste weer thuis: ruim drie weken dus! En het waren absoluut drie heerlijke weken waarin we op zes campings hebben gebivakkeerd en ontzettend veel hebben gezien en gedaan. We begonnen met een overnachting in Strassbourg, brachten een paar dagen door in Luzern en gingen daarna naar Milaan… Genua en Cinque Terre… Turijn… de Côte d’Azur… en Parijs. Van prachtige uitzichten tot de schattigste pleintjes en straatjes in de eindeloos mooie centro historico’s, van allure en ambiance tot fotogenieke plekjes en van heerlijk eten tot superfijne relaxdagen. Het is beslist een vakantie die hoog in mijn favorietenlijstje is geëindigd.

Vakantiegevoel

Toch vind ik vakantie vieren niet altijd even makkelijk. Begrijp me niet verkeerd, het was heerlijk en ik heb enorm genoten, maar in de eerste week was het nog best lastig om echt mijn draai te vinden. Deels komt dat doordat ik het lastig vond om het denken aan al mijn projecten rond studie en werk stop te zetten en los te laten: thuis studeren en werken geeft af en toe het gevoel nooit echt vrij te zijn, en op vakantie was ik heel vaak in mijn hoofd toch bezig met plannen maken en ideeën uitwerken – en het had even tijd nodig voordat dat een beetje kon zakken. Maar uiteindelijk kwam ik wel echt in die fijne vakantieroes terecht, en toen begon de tijd pas echt te vliegen…

Op reis vs. op vakantie

Bovendien voelde het af en toe meer als op reis zijn dan op vakantie zijn: we hebben wel wat rustdagen gehad, maar zijn er ook heel veel op uit geweest. Vind ik alleen maar heel tof, maar vakantie associeer ik ook vaak met eindelijk de tijd vinden om veel te schrijven en te lezen. Maar dat is ook een beetje een mindset: ik heb het enorm naar mijn zin gehad met rondtrekken, avontuurlijke autoritten maken, settelen op nieuwe campings en compleet nieuwe gebieden verkennen. Ik vind het geweldig om echt dat gevoel te hebben dat we op reis zijn, en hé… tijdens de relaxte campingdagen en de chille middagen en avonden heb ik ook genoeg kunnen doen waar ik normaal niet aan toekom: tijdschriften doorbladeren, lang lezen, blogmarathons houden…  en het vinden van een fijn ritme in het campingleven zat al heel snel wel goed.

Werelds

Eigenlijk kan ik me tegenwoordig best prima vermaken tijdens het kamperen. Tuurlijk, het is wat minder leuk dat ik in de caravan niet zo zelfstandig ben als thuis en de manier waarop mijn lijf reageert op de warmte – weinig energie, jeukblaasjes en pijnlijke voeten – is ook niet zo fijn. Maar het relaxte van het kamperen, het alles op je eigen ritme doen, samen quality time doorbrengen, het weg zijn terwijl je toch thuis bent… dat vind ik echt fijn. En in combinatie met het zien van geweldige plekken en het maken van nieuwe herinneringen is dat echt werelds. Bovendien ben ik dit jaar voor het eerst met een elektrische rolstoel op reis geweest en dat nieuwe stukje zelfstandigheid en vrijheid was al even gaaf! Best spannend en vermoeiend af en toe, maar het bood ook zóveel uitkomst!  Kortom: een ontzettend fijne en mooie vakantie waar ik nog intens van nageniet.

Verjaardagscadeau: Disneyland!

In het laatste weekend zeiden mijn ouders tegen me dat ik bij wijze van verjaardagscadeau mocht kiezen tussen een dag Parijs of een dag Disney – en aangezien ik zeven jaar geleden voor het laatst in Disney ben geweest, was de keuze snel gemaakt. En dus brachten we twee dagen voor mijn verjaardag maar liefst twaalf uur door in beide parken en het was magisch. Ik kocht Minnie-oren, ging op de foto met Minnie, Mickey, Donald en Alice en de Gekke Hoedenmaker, verdwaalde in het doolhof van diezelfde Alice, heb eindeloos gelachen in de attracties – die van Ratatouille in het Studio’s-Park is echt geweldig – en mijn Disney Prinsessen-hart opgehaald bij de parade en de dansshow. Hoewel het héél erg druk was en er drie van mijn favoriete attracties dicht waren en ik niet het kinderlijke plezier meer heb, heb ik ultiem genoten. Van alles. Want het was magisch.

Verjaardag: 24 jaar!

En de dag nadat we thuis kwamen, was ik dus jarig. Voelde wel een beetje gek, zo vlak na de vakantie, maar eigenlijk was die dag in Disney meer mijn verjaardag – maar dat lekkere jarige gevoel was er wel echt. We aten taart en gingen ’s avonds naar ons favoriete Italiaanse restaurant: de kok daar heeft enorm zijn best gedaan om iets lekkers te maken en kwam op het eind ook in eigen persoon met taart aanzetten en dat was gewoon de perfecte manier om het te vieren en het hele avontuur van de vakantie ook nog een beetje af te sluiten. Een avond met een gouden randje! En nu ben ik dus 24. Slik. Ik word oud. Maar ach.

En toen was de vakantie voorbij

Ja… maar ook eigenlijk nog niet echt. Want ik had met mezelf afgesproken dat ik de hele maand juni vakantie mocht vieren en dan maandag 2 juli weer aan de slag zou gaan met alles – en daar heb ik me keurig aan gehouden. Die laatste paar dagen van de maand heb ik me lekker bezig gehouden met mijn blog, ging ik met papa naar Jurassic World: Fallen Kingdom (recensie volgt) en ging ik weer paardrijden, waarbij ik plots op een heel groot, maar ook heel lief Fries paard mocht – en dat was best eng maar ook best cool. In ieder geval was het een vet mooie maand, misschien wel de mooiste maand van 2018 tot nu toe, en ik ben nog keihard aan het nagenieten terwijl ik juli met open armen ontvang!

Hoe was jullie maand?

You may also like...

4 Comments

 1. Heerlijk zo’n maand. Ik ben heel erg benieuwd naar je vakantieblogjes!
  Zelf ben ik ook lekker een weekje vrij geweest in juni, zo fijn.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Chronisch ziek, ook de leuke dingen zijn niet altijd rooskleurigMy Profile

 2. Wat een heerlijke maand zo te zien aan de foto’s! <3
  Echt genieten… Zelf ook naar Jurassic world geweest in de bios, fijne film!

 3. Echt een maand vol mooie momenten om nog wat van na te genieten. Ik ben zelf nog nooit in Disneyland geweest maar geloof meteen dat het magisch moet aanvoelen. Fijn dat je er zo van hebt kunnen genieten.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Boekenreeksen die ik niet meer wil uitlezen én enkele waar ik nog niet 100% zeker van ben.My Profile

  1. Het was zeker heel erg tof en bijzonder <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]