Waar mijn hart vol van is 2

Februari was eigenlijk best een rustige en relaxte maand, met een aantal leuke en vooral fijne hoogtepunten en verder gewoon een rustig voortkabbelend lijntje. Ik ontmoette voor de allereerste (!!) keer een mede-blogger, zag mijn achterneefje weer, begon met een nieuw blok op school en had het eigenlijk gewoon heel erg naar mijn zin. Lees gauw verder voor een persoonlijke update, en vergeet die lekkere kop thee niet! O ja, en natúúrlijk blik ik ook vast even vooruit op komende maand!

Hoe gaat het met je?

Eind januari schreef ik al dat het qua gezondheid best wel (heel erg) goed ging, en het gaat nog steeds goed! Eigenlijk is er niets veranderd: ik voel me goed, heb geen rare klachten – al heb ik wel het idee dat ik een griepje onder de leden heb, maar het zet niet door – en zit lekker in mijn vel. Ik heb nog steeds redelijk veel energie en hoewel ik de afgelopen weken een beetje te veel heb gegeten en mijn darmen daarmee een beetje boos heb gemaakt – waarvoor ik nu dus nog word gestraft – gaat het gewoon goed!

Ik denk nog steeds dat de B12-injecties, die ik nu nog maar één keer in de twee maanden krijg, hiervoor verantwoordelijk zijn: wat ze precies doen weet ik niet, maar het feit dat ik al een tijdje geen echte klachten meer heb, heeft er vast wel mee te maken. Ook de fysiotherapie gaat nog steeds goed: het gaat nu wat langzamer omdat het ook steeds stukjes angst en onzekerheid zijn die ik moet overwinnen, maar ik merk wel dat ik ook steeds een stukje sterker word wat betreft staan, evenwicht en lopen – ik kan nu stukjes aan de arm of hand lopen en dat is toch wel heel fijn!

Ik merk wel dat ik een beetje last heb van rusteloosheid. Ik heb de afgelopen weken veel vrij gehad – tentamenweken waarin ik niets hoefde te doen, vakantie – en als ik niets voor school kan/hoef te doen, word ik een beetje, ik weet niet… lamlendig is niet het juiste woord, het is meer dat ik zoekende ben naar iets nuttigs om te doen. Bloggen is dan natuurlijk leuk en doe ik ook graag, maar na één of twee dagen alleen maar bloggen word ik daar ook een beetje moe ben omdat het me de deur niet uit helpt en omdat het vrij eentonig wordt. Ik probeer het daarom op die dagen wat meer gestructureerd aan te pakken, zodat het echt voelt als een dagje lekker werken aan mijn blog in plaats van ‘’maar wat aanmodderen met mijn blog.’’ Op die manier kan ik ook veel vooruit werken en dat voelt dan wel weer fijn omdat het een hoop werk scheelt in de weken dat ik wél naar school moet. Daarnaast ben ik ook gewoon geen persoon die de hele dag alleen maar gaat lezen of tv kijken, dus dat werkt ook niet. Gelukkig raak ik er wel aan gewend om af en toe gewoon vrij te hebben, dus kan ik er ook wat makkelijker mee omgaan, maar lastig is het wel.

Studie en stage

Het nieuwe blok is inmiddels begonnen en dit is de derde week. Het begon allemaal een beetje moeilijk en omslachtig: er was gedoe over een docente die een tijd ziek thuis heeft gezeten en van wie het niet duidelijk was of ze er nu wel weer was en vervolgens had ik op de vrijdag in de eerste week alweer vrij omdat de docente van die vakken (stagebegeleiding en vakdidactiek grammatica/spelling) op afwezig stond. Long story short: het is altijd heel onduidelijk hoe laat de online lichtkrant met afwezigen bijgewerkt wordt en omdat ik afhankelijk ben van vervoer is het dubbel zo lastig. Zucht.

Maar verder gaat het wel gewoon oké: zoals ik al eerder vertelde hoef ik maar twee dagen naar school en heb ik ook twee dagen vrij en helemaal geen tentamens dit blok. De vakken zijn leuk, vooral omdat we voor elk vak een essay mogen gaan schrijven (zijn mijn medestudenten waarschijnlijk minder blij mee, maar goed haha) en omdat het ook gewoon leuke vakken zijn. We hebben hedendaagse literatuur verdiepen, een vak dat we pas volgend blok afronden en dat vooral gaat over het hoe en waarom van de moderne Nederlandse literatuur: geen stromingen meer, maar pure interpretatie. Dan is er ICT bij Nederlands, een vak dat me heel erg mee is gevallen omdat het eigenlijk alleen maar draait om stukjes schrijven over onze visie op het gebruik van (bepaalde) ICT-tools bij Nederlands en het leren gebruiken van die tools. En tot slot is er vakdidactiek grammatica en spelling, waarbij ook weer onze visie centraal staat: we bestuderen verschillende andere visies op grammatica- en spellingonderwijs en leren hoe het in elkaar zit. Allemaal niet erg moeilijk, maar het is wel veel zelfstudie en ik weet niet of het me gaat lukken om dat allemaal bij te houden. Die twee vrije dagen zijn fijn, maar ik wil ook één van die dagen gebruiken om een beetje te rusten. Ach, des te prettiger dat er geen tentamens zijn!

Wat stage betreft gaat het ook allemaal goed: ik wacht nog op een afspraak met mijn stagebegeleider om te kijken hoe we voort kunnen borduren op het oefenen met de competenties die de basis vormen voor het assessment van deze stage (dat ik pas volgend jaar ga doen). Ik ben de afgelopen weken bezig geweest met een lessenserie schrijfvaardigheid die jammer genoeg een beetje is mislukt, maar daar heb ik wel veel van geleerd en ik denk de leerlingen ook wel. De komende weken wil ik aan de slag met wat lesonderwerpen waar de leerlingen moeite mee hebben, om te kijken of ik ze daar een beetje mee kan helpen. Allemaal positief dus!

Februari in happenings en hoogtepunten

 • De maand begon heel erg gaaf met de publicatie van een artikel van mijn hand in Support Magazine! Dit is een tijdschrift gericht op jongeren met een beperking en ze hadden mij gevraagd om een artikel te schrijven over onzichtbaar ziek zijn, wat ik natuurlijk graag wilde doen. Onwijs cool om daadwerkelijk dat exemplaar te krijgen en mijn foto, mijn tekst te zien schitteren!
 • Ik ging naar de bioscoopfilm The Danish Girl en die was heel erg mooi. Mooiste film van 2016 tot nu toe!
 • Ik raakte helemaal opnieuw verslingerd aan High School Musical, dankzij alle buzz eromheen vanwege het tienjarig jubileum. Nu luister ik nog steeds geregeld de soundtracks van de films. Ik vind ze zó leuk!
 • Ik ontmoette voor de allereerste keer een mede-blogger, namelijk Maaike! We hebben het onwijs gezellig gehad, heel veel gekletst over boeken en bloggen en van alles en nog wat en ik heb er echt enorm van genoten. Zo erg zelfs dat ik het absoluut vaker wil doen, want de bloggercommunity is zó leuk en dat had ik veel eerder willen ontdekken! Absoluut een hoogtepunt <3
 • Ik mestte mijn bureau en boekenkasten eens grondig uit. Het is nog niet helemaal tijd voor de voorjaarsschoonmaak, maar ik werd gék van alle rommeltjes en het gebrek aan overzicht, dus… ja, ik ben zo iemand die dat echt als hoogtepunt beschouwt. Gewoon leuk.
 • Ik mailde met een hoop leuke bloggers over de Blog Gespot-rubriek en schreef dus een hele hoop leuke artikelen voor die rubriek, die echt al maanden vooruit ingepland staan!
 • Ik ging weer eens op een stedentrip! Ditmaal naar Stockholm: de eerste dagen van de voorjaarsvakantie bracht ik daar door en het was léuk!
 • In de vakantie was ik lekker veel aan het bloggen. Ook een hoogtepunt!
 • Het laatste weekend van de maand was helemaal top. Zaterdags ging ik naar Laura en Jouke toe: eerst naar de Kunsthal voor de tentoonstelling over breimode (was leuk, maar had er wel ietsjes meer van verwacht) en daarna lekker koken, eten en relaxen bij hen thuis, inclusief de finale van Wie is de Mol? en bankhangen met de ontzettend flauwe maar ook heel leuke film Life As We Know It (ik moet ‘m nog afkijken, oeps). En zondag was helemaal leuk, want toen kwam mijn nicht langs, uiteraard mét het allerschattigste kereltje op deze aarde dat ik mijn achterneefje mag noemen <3 dat was natuurlijk heel erg gezellig en heel erg leuk en heel veel knuffelen en kroelen en lachen en babbelen!

Doelen voor maart + terugblik februari

De meeste doelen voor februari heb ik wel mooi gehaald! Ik heb zeker vaker leesrust genomen, want ik merk steeds weer hoe fijn ik dat vind. Ik ben ook weer lekker sociaal geweest: meer dan eens heb ik op stage gekletst met collega’s en op school met klasgenoten, en dus met Maaike. Het slapen om 23:30 is niet echt gelukt, maar het inzicht krijgen in mijn bankrekening wel: ik weet nu zo ongeveer wat er binnenkomt en wat eruit gaat, wat ik kan sparen én dat het oké is om gewoon leuke dingen te kopen als ik er echt gelukkig van word en het weloverwogen doe. Met het mindfulnessboekje ben ik ook lekker doorgegaan en dat bevalt nog steeds goed! Voor maart wil ik dus met een aantal nieuwe dingen aan de slag:

 • Een goed slaapritme opbouwen | Ja het is gewoon echt nodig. En ik denk dat het ook wel gaat lukken, want de eerste week van maart doe ik mee met de I ♥ Sleep-Challenge van Living Comfort: op 10 maart komt het artikel daarover online!
 • Minder treuzelen en uitstellen | Ik heb vaak het idee dat ik met mijn avond- en ochtendrituelen treuzel, omdat ik gewoon geen zin heb om te gaan slapen of om met de dag te beginnen. Daar wil ik komende maand verandering in brengen omdat ik dan veel meer tijd heb om ’s avonds lekker te liggen lezen voor ik ga slapen en om overdag productief te zijn.
 • Rust nemen | Dit blijft nog een lastig puntje, omdat ik vaak heel graag wil bloggen of iets anders wil doen terwijl mijn lichaam toch echt om rust vraagt. Komende maand heb ik best wel wat drukke dingen op het programma staan en om alles te blijven balanceren denk ik dat het belangrijk is om echt aan die rust te denken. Dus: vooral die leesrust blijven pakken en ook af en toe concessies maken: even een dagje niet bloggen, maar gewoon echt rusten en lekker lezen of televisie kijken. WANT DAT MAG. En is ook eigenlijk best prima, aangezien Fuller House nu op Netflix staat.

Komende maand staan er een hoop leuke dingen op het programma: 9 maart ga ik naar een inspiratiemiddag voor startende leraren (en voor het eerst een schrijftolk inzetten, spannend!), 12 maart naar een auteursbezoek (Esther Walraven, Daan & Nadia) in de Rotterdamse Donner, 23 maart naar het ziekenhuis voor een erfelijkheidsonderzoek en 24 maart naar een workshop columns/blogs schrijven met andere bloggers van Profielen, gegeven door een NRC-columnist. O, en dan heb ik ook nog een ophanden zijnde blogdate met één van mijn favoriete bloggers (yay!) en moet ik ook nog gewoon studeren en lesgeven. Ik denk dat de volgende editie van deze rubriek bomvol leukigheden staat!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

2 Comments

 1. Dat je nog heeeeeeeel veel gezellig bloggers mag ontmoeten! 🙂
  Emmy onlangs geplaatst…Deze boeken verschijnen in maartMy Profile

 2. Ik word echt blij van dit blogje. Fijn dat het goed met je gaat! Super leuk dat jij en Maaike elkaar ontmoet hebben. Heel veel succes met je doelen voor deze maand.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Vriendschap is goud waardMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]