We zitten intussen al in de eerste week van januari en de flow van het nieuwe jaar begint er – in ieder geval voor mij – alweer aardig in te komen. Eigenlijk verandert er natuurlijk ook niet zoveel, behalve dan dat cijfertje achter de één en misschien je focus nu de twaalf maanden tellende cyclus weer opnieuw begint. Maar, hoe fris en fijn de jaarwisseling voor mij altijd ook voelt, ik vind het des te fijner om nog even stil te staan bij hoe mooi de decemberperiode was! Want net als november was het een maand vol hoogtepunten, maar ook de maand waarin ik me realiseerde wat mijn focus voor 2018 moest zijn.

♥ De maand begon al heel leuk met een bioscoopuitje met zus- en zwagerlief én twee mutual friends: we gingen naar Murder on the Orient Express, gebaseerd op de befaamde thriller van Agatha Christie – die ik een paar jaar geleden heb gelezen en erg goed vond. En ook de film vond ik erg tof: echt eentje waar je je absoluut niet mee hoeft te vervelen omdat het verhaal en de ijzersterke cast je blijven boeien. En het was ook gewoon heel erg gezellig, zeker omdat we na afloop nog even iets gingen drinken bij Café Hollywood. En, persoonlijke overwinning-alert: we gingen naar een Pathé-bioscoop en dat betekende een trap, en dat heb ik maar gewoon even gedaan! Ging goed, en dat voelt dan toch wel erg lekker!

♥ Sinterklaas vieren we thuis niet echt meer: met z’n drietjes is het toch minder leuk om cadeautjes te kopen en het gevoel is er gewoon niet zo meer. Wat we tegenwoordig wel leuk vinden, is om uit eten te gaan of bijvoorbeeld een high tea te doen en elkaar dan te verrassen met kleine, maar goed gekozen cadeautjes! Zo ook dit jaar, en dat is toch altijd wel erg geslaagd en het levert leuke herinneringen op!

♥ We gingen ook rond Sinterklaas nog even naar oma, waar mijn tante en nichtje ook waren en er ook nog wat presentjes volgden (want tja, oma’s). Maar het was vooral heel gezellig omdat wat qualitytime door mijn nichtje en mij altijd wel goed besteed wordt, zeker nu voor haar een hbo-opleiding in zicht komt en ik haar daar maar wat graag een beetje in help!

♥ Ik kletste ook eindelijk weer eens bij met allerliefste boekenvriendinnetje Joëlle: we zien elkaar niet zo vaak meer omdat we het allebei heel druk hebben, maar dan is het des te leuker om er weer eens tijd voor te maken en van elkaar te horen wat er allemaal veranderd is in onze woelige levens. Was fijn!

♥ Deze maand ontdekte ik ook een nieuw geboren liefde voor het kopen van fysieke cd’s: ik luister eigenlijk al mijn muziek via Apple Music of ik koop het via iTunes, maar sinds het nieuwe album van Taylor Swift heb ik ontdekt dat het toch ook wel een soort magie heeft om fysieke albums in de post te ontvangen, het hoesje te bewonderen, het boekje erbij door te bladeren en een album ook echt bewust en specifiek te luisteren in plaats van zomaar wat aan te klikken in de muziekbibliotheek. Vind ik wel voor herhaling vatbaar!

♥ Een absoluut hoogtepunt – of misschien zelfs wel hét hoogtepunt – van de maand was het clubconcert van zangeres Teske waar ik samen met zus- en zwagerlief naartoe ging. Ik vind haar liedjes enorm leuk en ze is zo ongeveer de enige Nederlandstalige artiest waar ik naar luister: haar teksten komen een beetje in de buurt van woordkunst en de melodietjes hebben iets vlots en origineels, dus toen ze aankondigde dat ze naar Rotown zou komen, was ik meteen enthousiast. En het was leuk! Oké, in een rolstoel een clubconcert bijwonen is níet ideaal, maar ik heb alles uiteindelijk goed kunnen zien en horen en echt genoten van hoe goed ze was. Lekker meezingen en –swingen, drankje doen, genieten van de sfeer… ik vond het top!

♥ Ik kocht nieuwe bullet journal-waardige stationery, want ik heb het bullet journallen weer helemaal opnieuw ontdekt en van leuke notitieboekjes kun je gewoon nooit genoeg hebben. Ook niet als je bureau al uitpuilt van diezelfde leuke notitieboekjes.

♥ Ik kwam in de kerstsfeer! Die zat er superlekker in dit jaar: ik maakte kerststukjes en had een leuk kerstboompje met bijpassend kerstdorpje op mijn kamer staan – inclusief Efteling-miniaturen.

♥ December was ook een maand waarin ik besefte dat ik eigenlijk in een hele fijne en productieve flow zat (en nog steeds zit). Ik volgde colleges, werkte aan studieopdrachten en toen het eenmaal kerstvakantie was, besloot ik daar gewoon eens echt lekker van te genieten omdat ik aan mezelf merkte dat ik best wel even een rustperiode kon gebruiken. Ik bracht veel tijd bloggend en schrijvend door. Ik vatte het plan op om alvast lekker vooruit te bloggen voor januari, zodat ik daar in de maand zelf veel minder omkijken naar zou hebben én meer tijd zou hebben om te schrijven aan mijn nieuwe roman. Goed ritme, goeie flow, vind ik echt heel fijn! En dat is ook precies wat ik graag wil doorzetten dit jaar.

♥ Nog meer voorpret en kerstkriebels: ik maakte een zes uur durende playlist van kerstliedjes, waaronder de kerstalbums van Ariana Grande, Taylor Swift, Kelly Clarkson en Christina Perri en keek maar liefst vijf kerstfilms, namelijk de twee Netflix Originals A Christmas Prince (ZO LEUK!) en Christmas Inheritance (ook leuk, maar iets minder dan A Christmas Prince) en The Holiday, Love Actually (mijn twee favoriete kerstfilms OOIT) en Every Christmas Has A Story (mijn eerste Hallmark-kerstfilm en ik vond ‘m heerlijk, maar niet het einde). Aan kerstsfeer geen gebrek dus!

♥ Twee dagen voor kerst (happy Christmas Eve Eve!) ging ik met mama en zuslief naar de musical over Annie M.G. Schmidt, met Simone Kleinsma en William Spaaij. Mijn zus en ik zijn allebei opgegroeid met al haar boeken en liedjes en verfilmingen, en in het kader van mijn opleiding leek het me ontzettend leuk. En dat was het ook! Het is een beetje een lange zit, maar dan heb je wel een show vol leuke muziek, grappige scènes en acteurs die het verhaal van de grande dame der Nederlandse kinderliteratuur echt tot leven brengen. Zeker de moeite waard!

♥ De kerstdagen waren verder heel fijn en relaxed. Oma logeerde bij ons en kerstavond brachten we door bij de nachtmis: ik ga eigenlijk nooit meer naar de kerk – ik ben katholiek en ook wel gelovig, maar vind het fijner om dat op mijn eigen manier te doen – maar de nachtmis is toch iets wat ik altijd wel mooi vind, vanwege de saamhorigheid en het vieren van waar kerst van oorsprong om draait. En ik vond het ook echt fijn om te gaan, en de mis in combinatie met het nachtelijke kerstontbijt daarna is toch altijd een perfect begin van de kerstdagen!

♥ Eerste Kerstdag hadden we een heel gezellige en lekkere brunch met oma en de rest van de familie van moederskant. De rest van de middag en avond waren we lekker thuis en heb ik me prima vermaakt met de tv-specials Kerst met de Zandtovenaar (verrassend mooi, net The Passion in kerstsferen!) en het Kerstfeest op de Dam, waar ik altijd graag naar kijk omdat het een mooie show mét een mooie boodschap is. Heerlijk!

♥ Tweede Kerstdag sliepen we uit en bleven we lekker thuis: ik speelde Rummikub met mama en maakte samen met papa een eenvoudig maar wel heel erg lekker kerstdiner. ’s Avonds wist ik mijn ouders zover te krijgen dat we met z’n drieën Love Actually gingen kijken, want die hadden ze dus nog nooit gezien en dat kan natuurlijk niet. Kan gewoon echt niet. Helaas waren ze er niet echt fan van, maar goed. Ik heb me er prima mee vermaakt, haha.

♥ De dagen tussen kerst en de jaarwisseling waren eveneens gevuld met bloggen en schrijven, en de dag vóór oudjaar besloten we er nog een lekker dagje van te maken: we gingen naar Dordrecht om het Onderwijsmuseum te bezoeken en dat was zo leuk! Er is onwijs veel te zien over de geschiedenis van (vooral het basis)onderwijs, inclusief oude leermiddelen en schoolprenten en lessenaars, en de juf in mij vindt dat natuurlijk wel heel erg leuk! Daarna gingen we nog naar Huis van Gijn, dat in de negentiende eeuw het huis was van een schatrijke familie en nog steeds zo is ingericht. Heel erg leuk om doorheen te lopen en alles te ontdekken!

♥ Oudejaarsdag ten slotte waren we ’s middags eventjes bij oma en verder gewoon thuis: we gingen kaasfonduen (grotendeels door mij gemaakt, yay!) en speelden Yahtzee, en na de laatste uurtjes voor de televisie te hebben doorgebracht, luidden we het nieuwe jaar in en gingen naar bed, haha.

Kortom: een heel mooi einde van een heel mooi en goed jaar! Met tal van leuke dingen, hoogtepunten en gewoon een heel fijn consistent ‘’het gaat goed’’-gevoel. En zulke maanden zijn de beste maanden.

Hoe was jullie decembermaand?

You may also like...

7 Comments

 1. Wat mooi om te horen dat december zo veel hoogtepunten en bijzondere momenten had. Zo te horen heb je veel leuke dingen kunnen doen en ben je ook nog eens heerlijk productief geweest voor je blog 🙂 Wat gaaf trouwens dat je naar het concert van Teske bent geweest. Zij lijkt me alleen al zo’n tof mens en ik vind haar muziek ook prachtig.
  Ik wens je een heel mooi 2018 toe en hoop dat deze eerste maand van het jaar minstens zo gevuld is met mooie momenten 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Geen wintermens? 7 tips om de winter leuk(er) te maken!My Profile

  1. Dat concert was echt heel leuk inderdaad! Kijk er nog steeds met plezier op terug 🙂

 2. Heerlijk zo’n december maand en wat een fijne en bijzondere momenten heb je meegemaakt. Mijn maand was helaas best wel pittig met mijn beste vriendin in kritieke toestand op de IC en heel veel migraine. Gelukkig waren er ook wel wat fijne momenten.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Een blik op het nieuwe jaarMy Profile

  1. Oh wat naar! Hopelijk ben je er een beetje doorheen gekomen <3

 3. Een fijne en gezellige maand Vief. Nu er weer een heel jaar voor ons ligt is het belangrijk, dat we gezond mogen blijven. Dat weet niemand, dat is afwachten. 🌻🌻

 4. Wat heb je een hoop leuke dingen gedaan! Ik ben heel benieuwd naar die film, maar ik wil eigenlijk ook eerst het boek lezen.
  Djuli onlangs geplaatst…2017 in picturesMy Profile

  1. Het boek is ook wel echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]