Waar mijn hart vol van is4

Steeds als ik tegen het einde van de maand het datumblokje van mijn bureaubak omdraai, verbaas ik me erover dat we alwéér bijna aan het eind van een maand zijn, dat 2016 alwéér dertig dagen is opgeschoten, dat we alwéér een stuk verder zijn. Zo raar! Vorige maand praatte ik nog honderduit over de bruiloft van mijn zus en het heerlijke vakantiegevoel en nu sta ik alweer aan de vooravond van een nieuw studiejaar. Het is wat. Tijd voor een terugblik op augustus!

Blogdate met Melle

Een blogger die ik al heel lang heel erg leuk vind is natuurlijk de megafantastische Melle van de megafantastische blog Thank God It Is Monday! Op de eerste (maan)dag van augustus moest zij voor een afspraak in Rotterdam zijn en voor we het wisten, zaten we samen in mijn kamer te kletsen over bloggen, persoonlijke groei, mindstyle en eigenlijk nog heel veel andere alles en niets-onderwerpen. En het was supergezellig en verrijkend! Zoveel liefde voor blogdates!

Melle

Het vakantiegevoel

Hoewel ik er ook altijd wel een beetje moeite mee heb, die Grote Vrijheid in de vakantie, vind ik het al heel snel ook weer heel erg heerlijk. Zo ben ik héél veel aan het bloggen geweest om artikelen in te plannen voor mijn vakantieperiode, en uit die onwijs productieve blogsessies kwamen ook echt hele goeie artikelen, wat me dan weer een enorme boost geeft om verder te gaan! Maar ook gewoon lekker muziek luisteren, spelletjes spelen, boekjes lezen… doen waar ik zin in heb!

Vakantie in Italië

Ik zeg er nooit iets over op mijn blog, maar het is ook nu weer gebeurd: ik vertoefde twee heerlijke weken in het net zo heerlijke Italië! Mijn ouders en ik zijn dol op het roadtripgedeelte van de vakantie: lekker rijden, mooie routes ontdekken en bijtijds een overnachtingscamping zoeken zodat we nog even de stad in kunnen. Zo gingen we op de heenweg voor de tweede keer naar Luzern, een stad met veel mooie straten, bruggen en leuke plekjes, en naar Parma, waar je heerlijk kunt eten (het is de stad van de parmaham en de Parmezaanse kaas) in bruisende achterafstraatjes. Ook op de terugweg maakten we er een avontuur van: het mooie en zo levenslustige Milaan, het oude, bijna sprookjesachtige Bazel en het gezellige, echt Europese Luxemburg.

Maar hoe was het dan in Italië? Superfijn! We zaten in Umbrië, eigenlijk vlakbij Toscane maar toch een ander gebied. We hadden een prachtige, grote en vooral schaduwrijke campingplek en dat was enorm fijn met temperaturen van rond de 35 graden (hallo warmteblaasjes en muggenbeten!). Ik heb 4 boeken gelezen en vond het heerlijk om alles lekker relaxed te doen, op een traag, lekker lui tempo: geen haast, geen stress, gewoon lekker vakantie vieren. Het eten was keer op keer onvoorstelbaar lekker én leuk, van zeevruchtenrisotto tot buffelmozzarella, en de zonsondergang op het meer maakte het meerdere keren helemaal af. Maar natuurlijk waren de uitstapjes het leukste!

Vakantie

We hebben ons volop vermaakt met de oude stadjes in de omgeving. Alles is oud en heuvelachtig, met heel veel straatjes en steegjes en doorkijkjes en binnenplaatsjes en pleintjes en zoveel leuke plekjes! Assisi bijvoorbeeld, de stad van de heilige Franciscus, heeft héél veel kerken die héél mooi zijn en ook héél veel mooie oude straatjes en gebouwen. Perugia, de stad waar die rare studentenmoord plaatsvond, heeft een prachtig plein met fontein en kerk en palazzo en steegjes waar de allerleukste eettentjes zitten. Cortona, een stad die in de middeleeuwen hét centrum van Toscane was, stikt van de supersmalle steegjes en doorkijkjes en heeft een keileuk plein met een geweldig palazzo met fantastische trap. Montepulciano, waar je verrukkelijke wijn kunt kopen, is heel mooi sfeerrijk op een echt middeleeuwse manier. Casteliogne del Lago heeft een tof kasteel én leuke winkelstraatjes en pleintjes… en al die steden hebben zulke leuke boetiekjes en zulke mooie uitzichtpunten waardoor je je zo heerlijk vrij en onoverwinnelijk voelt en ik denk dat ik daardoor zo gek ben op Italië. Het verandert iets aan hoe je je voelt, over jezelf en je leven, en dat is gewoon magisch.

Het hoogtepunt van de vakantie was echter toch wel de twee dagen in Rome: de onbeschrijfelijke pracht van de Sint-Pieter, cappuccino op een pleintje bij het Pantheon, selfies maken met het gat in het dak van datzelfde Pantheon, eten op een pleintje met muziek en acrobaten, sprankeling en schoonheid op elke straathoek, de romantische gevels en balkonnetjes en straatfresco’s,  de ambiance die zo relaxed en toch zo levendig is, het geweldige uitzicht vanuit de Engelenburcht, de krankzinnige hoeveelheid toeristengroepen (zeker bij de Trevi-fontein, die er nog net zo mooi door is), de typisch Italiaanse waar op de Campo di Fiori, leuke Italiaanse jongens (met en zonder scooters) de fantastische architectuur op bijvoorbeeld Piazza Navona, de stalletjes straatkunst, de onooglijke terrasjes… in Rome is alles gewoon fantastisch. Behalve de zwervers en straatverkopers die je gewoon niet van je af kunt schudden. Maar toch is Rome fantastisch. En de hele vakantie was fantastisch!

Dagje Den Haag en nieuwe Macbook

En dan ben je weer thuis… dat is afkicken geblazen! Hoewel ik het ook wel meteen weer heel erg fijn vond, lekker je eigen dingen weer oppakken en zo. En we waren nog niet gesetteld thuis of we gingen alweer een dagje naar Den Haag! We wilden al een tijdje naar het vernieuwde Mauritshuis en dat bleek ook echt de moeite waard: het is prachtig ingericht, heel authentiek en mooi, en de kunst die er hangt is ook echt mooi om naar te kijken. Dankzij de Mauritshuis-app en een toevallig ook aanwezige gids met een groep jongeren was het gewoon enorm interessant! Daarna liepen we nog even langs het Binnenhof (hoi Jesse Klaver en minister Schippers!), lunchten bij Dudok en gingen het winkelcentrum in, waar ik samen met papa mijn slag sloeg bij de Apple Store: ik ben nu de trotse mama van een schitterend mooie MacBook in roségoud! Ik wilde al een tijdje heel graag een nieuwe notebooklaptop voor school, maar ook om lekker mee vanuit bed en de bank te kunnen werken en ik ben er heel erg blij mee. Het kost wat, maar dan heb je ook écht wat!

Voorbereidingen stage en studie

Terwijl ik de laatste vakantieweek lekker bloggend doorbracht, brak ook het moment aan dat de voorbereidingen voor stage en school toch echt moesten beginnen. Ik kreeg te horen dat mijn stageplaats bij een cluster 1-school (visuele beperking) officieel is en dat ik daar vanaf vandaag elke maandag- en dinsdagochtend mag gaan stagelopen en lesgeven, supertof! Daarna ging het heel snel met bedisselen welke vakken ik er nog naast zou gaan volgen, inschrijvingen, roosters, het regelen van vervoer en schrijftolk, agenda invullen… heerlijk! Ik ben er een hele middag mee bezig geweest en voel het nu ook echt weer kriebelen om weer te beginnen. Zo lekker!

En verder…

 • At ik taart, kletste ik over boeken en speelde ik Pokémon Go met boekenvriendinnetje Joelle;
 • Vierde ik de verjaardag van lieve zus met leuke mensen en een gezellig borreltje;
 • Ging ik eenmaal thuis mee met papa om poezelmans weer op te halen bij het pension;
 • Kwamen zus- en zwagerlief barbecueën en mij helpen met de herinrichting van mijn boekenkast;
 • Ben ik gaan oefenen met los staan en andere evenwichtsoefeningen met de fysio;
 • Begon ik met een nieuw bullet journal;
 • Gaat het eigenlijk gewoon best wel goed!

Bring it on, September, I’m so ready for you!

Wat was jouw hoogtepunt van augustus?

You may also like...

7 Comments

 1. Die foto’s van je blogdate met Melle! Ik heb er bij haar destijds ook al op gereageerd, maar ik vind ze zó leuk! 😀
  De foto’s van de vakantie in Italië zien er ook echt heel mooi en fijn uit. <3

  Dat het eigenlijk gewoon best goed gaat lijkt me heel fijn! <3
  Kim onlangs geplaatst…Ik was een gek klein kindje: gewoontes & gedachtenMy Profile

 2. Heel leuk om je maandverslag te lezen. Ik word blij van jouw enthousiasme :-). Veel plezier bij de start van je nieuwe schooljaar!

 3. Wat leuk, zo’n maandverslag! Heerlijk hè dat vakantie gevoel? En Italië vind ik ook altijd een heel fijn land om te zijn, de temperatuur, de mensen, het eten.. Alles!

 4. Nog fijn even alles doorgelezen, over de vacantie Vief. En een heleboel leuke foto,s. Je hebt een prachtige vacantie gehad he, en nu weer voor een heel jaar aan de slag..ik hoop dat het goed gaat op je nieuwe stage adres, ik wens je in iedergeval heel veel sucses.! Dag Vief ,liefs oma ??

 5. Leuk dat jullie vakantie zo goed is meegevallen en zo’n MacBook is ook echt handig hé. Veel lichter om te verplaatsen én maar half zo dik als een andere laptop. Al ligt die van mij wel steeds op een dik kookboek vermits hij anders geen handige hoogte heeft om mee te werken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Tienduizend hemels boven jou – Claudia GrayMy Profile

  1. Ik ben er echt dol op!

 6. wat een fijn (foto) verslagje van je maand. Leuk ook dat je Melle hebt ontmoet<3 Lijkt me een toffe meid.

  Op naar een mooi September!
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn top 5 city travel listMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]