Leven

Waar mijn hart vol van is | Augustus: vakantie en… vakantie!

Oké, jongens, ik biecht het op. Ten eerste: ik ben natuurlijk veel te laat met deze wrap-up van augustus, maar dat moeten jullie me maar vergeven: aan het begin van het schooljaar heb ik eerst altijd nauwelijks door dat het september is geworden en vervolgens gaat het allemaal ineens weer zo snel en hectisch dat ik nauwelijks toekom aan kijken welke datum het is. Ten tweede: bovenstaande foto’s zijn niet van augustus, maar van de eerste dag van september. Maar ach, het was zo’n mooie dag in Scheveningen en de vogels en schelpjes en de fontein waren zo fotogeniek dat ik het wel een mooie afsluiter van de zomer vond. Zeker omdat we sindsdien weinig zon meer hebben gehad… maar misschien komt het nog, met Nederland weet je het immers nooit. In ieder geval is de vakantie nu definitief voorbij, en dat betekent dat het tijd is voor een terugblik!

Op vakantie

Oh Frankrijk, wat was je toch mooi, met je machtige landschappen, heerlijke kleine stadjes en dorpjes, geweldige kastelen en steden, verrukkelijke eten en fijne ambiance! Jullie hebben al alles kunnen lezen over mijn roadtrip door onder andere Bretagne en de zuidelijke wijnstreken, maar ik vond het echt heerlijk. Gek is dat, hoe snel je eigenlijk alweer gewend raakt aan het thuis zijn en hoe snel de vakantie achter je komt te liggen, maar de herinneringen eraan sluimeren nog wel echt en duiken zo af en toe naar de voorgrond, evenals het gevoel dat het een hele fijne vakantie was. Avontuurlijk, want we hebben ontzettend veel gedaan en gezien, en dus vol van toffe herinneringen!

Dagje Efteling

We waren amper terug uit Frankrijk of het eerstvolgende dagje weg stond al op de planning: samen met mijn ouders, zus en zwager én oma ging ik naar de Efteling. Sowieso al heel erg leuk natuurlijk, ook al was het behoorlijk regenachtig, maar we hebben er echt een ontzettend fijne en memorabele dag van gemaakt. Ik heb bij twee attracties de wachtrij lopend afgelegd – kleine grote overwinninkjes, yay! – en we hebben ontzettend lekker en sfeervol gegeten in het Bourgondische Raveleijn-restaurant, en alles daartussen was gewoon geweldig. Met oma door het sprookjesbos crossen en Klein Duimpje roepen op ons allerhardst, genieten van de Negen Pleinen Festijn-muziek en acts, helemaal stuk gaan van het lachen in de Piranha, de magie van de Aquamura-watershow, helemaal opgeslokt en meegesleept worden door de nieuwe Symbolica-attractie (die is echt zo gaaf, jongens! Zo mooi!), heel veel foto’s maken…

En wat nog wel het gaafste was aan de hele dag? Ik ben voor het eerst in een achtbaan geweest! Ja, dat heb je goed gelezen, ik in een achtbaan. Sterker nog…. Twee achtbanen! Het stond al best een tijdje min of meer op mijn bucketlist, gewoon omdat ik graag wilde weten hoe het is, en dus besloot ik het – net als mijn superstoere, 83-jarige oma! – het maar gewoon te doen. En oh man, ik was DOODSBANG. Ik ging in de Vliegende Hollander en Joris en de Draak en ik heb de lóngen uit mijn lijf gegild, want het ging zó hard en het was zó hoog!

Maar wat een gevoel is dat, als je ineens vooruit vliegt en je buik omlaag lijkt te zakken… en als je eenmaal gewend bent en je voelt de adrenaline gieren, je voelt de wind en de snelheid… het is eigenlijk niet eens goed te beschrijven, behalve dan met het cliché ‘’je voelt dat je leeft.’’ Want wauw. Het is tegelijkertijd zo eng en toch zo intens geweldig en ik vond het echt heel erg gaaf. Ik ben trots op mezelf dat ik het gedaan heb en ik ga het de volgende keer absoluut weer doen!

Projectjes

En toen was het dus weleens tijd om nog even goed van de vakantie te genieten, want de start van de colleges kwam al angstvallig dichtbij. De laatste twee vakantieweken heb ik met van alles en nog wat doorgebracht: ik ging met boekenvriendin Joëlle naar de film (Everything, Everything) en maakte een boekendatabase, ik pakte het bloggen zoetjesaan weer op na de vakantiebreak, ik ging serieuzer aan de slag met bullet journalling en begon na te denken over het oppakken van nieuwe schrijfprojecten, ik flipte door de aankondiging van nieuwe Taylor Swift-muziek en werd weer actief op mijn Taylor Swift-Tumblrblog, ik keek veel tv-programma’s over prinses Diana en deed eigenlijk gewoon lekker waar ik zin in had.

Weer naar school

Maar ik vond het stiekem ook helemaal niet erg om weer een beetje in de school-mood te komen: zo aan het eind van de vakantie vind ik het ook fijn om weer lekker aan de slag te kunnen, weer een ritme op te bouwen, nieuwe vakken te gaan doen enzovoorts. Ik had een gesprek met mijn studiebegeleider over hoe we het de komende tijd gaan aankleden en heb met haar afgesproken dat ik me het eerste halfjaar ga richten op de minor over passend onderwijs en dat ik daarna, dus vanaf februari ongeveer, met de scriptie aan de slag ga. Ik ben dan wel nog een deel van volgend schooljaar bezig, maar op deze manier is het wel beter vol te houden.

Dat vind ik ook alleen maar fijn, want op die manier kan ik mezelf ook niet vrolijk voorbij rennen en heb ik ook genoeg tijd voor mijn rust en andere tijdsbesteding, en ook al zou ik het liefste alles tegelijk willen doen, ik weet dat ik daar niet blij van word, dus dan maar liever zo. Daarnaast doe ik nu ook een keuzevak Spoken Word: daarvan begonnen de lessen een weekje voor de minorcolleges, en de eerste les vond ik al meteen heel leuk! De docent en de groep als geheel zijn enorm aardig en het hele idee, teksten schrijven en aan elkaar voordragen is een fijne manier om die skills te verbeteren en mooie verhalen naar buiten te laten komen. Ik vind het in ieder geval wel een hele fijn eind van de zomer en fijne start van het schooljaar. Bring it on, September!

Hoe was jullie zomer?

You may also like...

8 Comments

 1. Oeh, de Efteling altijd leuk! Klinkt als een fijne vakantie. Ik ben in de zomer terug gekomen van mijn jaar in het buitenland. Jammer dat het weer nu zo naar is.
  Elaintje onlangs geplaatst…Terug van weggeweestMy Profile

  1. Ah dat is altijd naar, terugkomen in ons koude kikkerlandje met ook echt koud kikkerweer!

 2. Dat klinkt als een geweldige zomer! Wat fijn dat je zo van een mooie vakantie en daarna ook van een dagje Efteling hebt kunnen genieten. Zo gaaf dat je in de achtbaan bent geweest en nog met je oma ook (hoe stoer is dat!). Heerlijk dat je ook echt kunt genieten van het weer naar school gaan en wat goed dat je erop let dat je jezelf niet voorbijloopt door je scriptie nog even uit te stellen. Groot gelijk heb je! <3
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #12: livemuziek, wazige foto’s & lieve quoteMy Profile

 3. Het was zooooo cool Vief!!

 4. En pracht dag gehad Vief, en in de achtbaan was het einde hoor. Ik ben blij dat ik dat ook gedaan heb, ik wou het perse. Maar ik ging niet voor de tweede keer, zoals jij. Blij dat je zo.,fijne vakantie heb gehad en je bent al weer volop met school bezig.
  Sucses ! Liefs Oma !

 5. Achtbanen zijn zoooooo leuk!! Heerlijke maand heb je achter de rug. 🙂
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…VerjaardagsfunMy Profile

 6. De Efteling is eigenlijk altijd genieten hé. Naar de zee gaan trouwens ook. Vorige week mochten we eventjes naar het appartement van de ouders van onze buren. Het was een bedanking omdat ik terwijl ze op vakantie waren voor hun katten en konijnen had gezorgd. Eigenlijk vond ik het al super leuk dat één van hun katten telkens met me kwam knuffelen in de zetel. Maar dat we naar de zee mochten was natuurlijk ook heel tof. Eventjes weg van huis en wat gaan uitwaaien.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Boekige Quotes #12My Profile

  1. Oh dat klinkt echt heel erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]