Onlangs bijgewerkt13

Nou jongens, het is me wonder boven wonder gelukt om deze maand een lijstje bij te houden in mijn bullet journal van de hoogtepunten van april! Vind ik best goed van mezelf, want af en toe gaat het allemaal in zo’n waas voorbij en is het zo snel en dan lijken sommige dingen alweer zo ver weg, maar nu heb ik zelfs een overzichtje met hoogtepunten van 2016 tot nu toe. Goed bezig, hè? Afgelopen maand was weer vol en fijn, met veel mooie momenten en happenings, maar ook een beetje gek. Een vrije periode brak aan, ik ging op vakantie, raakte een beetje uit mijn doen…

Gezondheid

Ik vind het een beetje moeilijk om te zeggen hoe het gaat, want dat is nogal dubbel. Enerzijds eigenlijk gewoon goed: ik voel me goed, ben al een tijdje niet meer echt ziek of kwakkelig geweest en zit best fijn in mijn vel. Maar ik merk wel dat de vermoeidheid wat meer de overhand heeft: mijn slaapritme is stom, ik heb af en toe zonder aanwijsbare redenen last van mijn buik en er zitten dagen bij dat ik gewoon echt heel erg moe ben. Een paar weken terug heb ik weer een B12-injectie gehad, maar ik heb een beetje het idee dat het niet meer zo goed helpt en dat is natuurlijk erg jammer omdat het in het begin zo goed leek te gaan. Daarnaast, heel gek maar wel waar, is mijn gewicht een beetje te hoog aan het worden en dat willen we ook niet echt. Niet echt iets nieuws onder de zon qua gezondheid dus, want hier schreef ik ook al over in mijn vorige update. Het zijn vervelendheidjes die er niet voor zorgen dat het slecht gaat, maar ja… eigenlijk zal er gewoon altijd wel iets zijn, zullen we dan maar zeggen. Op vakantie ben ik bovendien een keer gevallen: geen ernstige dingen, maar wel drie plaatsen een beetje gekneusd en dat blijf je nog wel even voelen als je Vivian van Leeuwen heet. Ook niet zo heel fijn dus.

Dipje

De reden dat de maand een beetje voor een gek gevoel heeft gezorgd, is dat mijn ritme echt heel raar is op het moment. Het derde blok is afgerond, maar er was zoveel uitval dat het voelt alsof ik nauwelijks naar school ben geweest. Op stage gaat alles fijn, maar ook daar zit een hiaat in van maar liefst drie weken en mijn groove is door dat alles een beetje gone zeg maar, haha. Ik heb één vak afgerond – een essay over ICT bij het schoolvak Nederlands – en twee andere vakken rond ik komend blok af, samen met drie nieuwe vakken (vertel ik binnenkort meer over). In de hertentamenweek had ik geen hertentamens (surprise!) en dus gingen we in die week lekker een klein weekje op vakantie: heerlijk om even niets te hoeven, maar daardoor liep ik wel een soort vakantiedipje op, want zoals in elke vrije periode vind ik het knap lastig om echt een doel te hebben als ik niet naar school of stage hoef, dan weet ik gewoon even niet zo goed wat ik wil – en daar kwam ook nog een blogdip door een blogbreak bovenop. Beetje gek allemaal, bewijst wel hoe belangrijk ritme voor mij is! Terwijl ik dit schrijf voel ik me gewoon wel weer lekker in mijn vel zitten, maar het zijn gewoon van die *zucht*-dingen.

Hoogtepunten van april

On to the good stuff! Welke dingen waren fijn en mooi en gaaf en memorabel in april? Genoeg!

 • Ik heb een jurk voor de bruiloft! Dé bruiloft van mijn zus natuurlijk, en de jurkenjacht leverde eerder een beetje body image-onzekerheid op… maar ik ben er één! En hij is mooii!
 • Hele fijne avond gehad! Die dag kon niet meer stuk: ’s middags kocht ik mijn jurk en ’s avonds gingen we superfijn uit eten en daarna heel spontaan naar het Rotterdamse reuzenrad! Zo hoog, best een beetje eng maar ook heel erg cool!
 • Ik ontdekte een fijne manier van lessen voorbereiden: Experimenteren vind ik heel fijn op dat gebied, maar ik heb nu een ritueeltje ontdekt waardoor ik helemaal doordrongen raak van wat ik wil vertellen en dat is fijn!
 • De leesclub op stage gaat zo fijn! Ik schreef er al eerder een uitgebreid blogje over: ik ben op mijn stage een leesclub gestart met Divergent: Inwijding van Veronica Roth en het is zó fijn: ze doen echt hun best en er komt zoveel input en ze vinden het echt tof!
 • Recensieboeken die binnenstromen! Ik kreeg echt heel veel recensie-exemplaren binnen afgelopen maand, zelfs twee via de auteurs zelf!
 • Ik was lekker aan het schrijven: Mijn roman begint echt vaste vormen aan te nemen: ik heb deze maand maar liefst twee grote verhaallijnen afgerond en dat voelt zo goed!
 • Plannen gemaakt voor het nieuwe blok: Ik had een gesprek met mijn studiebegeleider en met een andere docente over de vakken voor het komende blok en andere belangrijke dingen: vind ik altijd heel fijn!
 • Nieuwe ‘’volwassen’’ kleren: Mijn jurk voor de bruiloft komt dan wel uit een kinderwinkel, maar wordt aangepast zodat-ie mij past: ik kocht echter ook een keer flink wat toffe kleren bij Vero Moda en het voelt altijd zo fijn als ik gewoon echt ‘’volwassen’’ kleren aan kan!
 • Ik ging naar een Young Adult-event: Een boekhandel in Alphen aan den Rijn organiseerde een hele leuke YA-avond met auteurs en workshops en daar ben ik geweest! Twee leuke workshops gevolgd, drie toffe auteurs ontmoet… word ik blij van!
 • Ik ging op vakantie naar Friesland: Nou, dat wisten jullie dus al. Komt nog een uitgebreid blogje online maar het was leuk!
 • Ik ging op visite bij blogvriendinnetje Anouk: Ja, de Anouk die alle prachtige vormgeving voor mij verzorgt! Was heel gezellig!
 • Ik won een boekenbon van €50! Geen grapje… op vakantie kreeg ik het berichtje dat ik met een Instagramfoto die boekenbon had gewonnen! Da’s natuurlijk wel heel erg leuk, heb er meteen een boekenreeks van gekocht die ik al een poosje wilde hebben.
 • Ik ging naar een symposium over passend onderwijs: Op de Hogeschool werd een symposium georganiseerd met sprekers en workshops rondom passend onderwijs: heel inspirerend en interessant en het gaf zeker stof tot nadenken. Maar ook wel heel erg vermoeiend, aangezien het van 12u tot 17u duurde…

Het was een fijne maand vol hoogtepunten en mooie dingen, maar ik hoop wel dat mei wat meer ritme met zich meebrengt… of dat het mij in ieder geval lukt om, zoals nu het geval is, mijn rust te blijven vinden in het ritme dat ik voor mezelf creëer. Er staat in ieder geval al genoeg tofs op de planning!

Hoe was jouw maand?

You may also like...

8 Comments

 1. Ik ben heel benieuwd naar je roman! Ik ben zelf ook een boek aan het schrijven. Heel veel succes!
  Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary AprilMy Profile

 2. Wauw vivian, wat een drukke maand, maar zo te lezen heb je veel bereikt! Ik ben heel benieuwd naar je roman. Heerlijk dat je zo van lezen kunt genieten. Dat wil ik ook echt weer leren, vooral om de rust ervoor te vinden. Wat een prachtige jurk! En ik kan me best voorstellen dat dat reuzenrad echt mega hoog en spannend was brr haha. Nou op naar weer een top maand!
  Simone onlangs geplaatst…Ciran Revalidatie | Mijn derde en vierde weekMy Profile

  1. Dankjewel voor je mooie reactie! Die jurk op de foto is het trouwens niet hoor, maar hij lijkt er wel op!

 3. Wat een leuke lichtpunten om op terug te blikken. Ik vind de foto van jou en Anouk nog steeds erg leuk en vind het ook super tof voor je dat je een leuke jurk hebt gevonden voor het huwelijk van je zus. Nu maar hopen dat je lichaam ook voor een goed gevoel gaat zorgen. Misschien helpt het wel wanneer het weer wat warmer wordt. Daar ben ik zelf alleszins ook op aan het hopen vermits ik de laatste tijd ook meer last heb.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #43My Profile

  1. Het is nu wat mooier weer en ik merk inderdaad dat ik dat enorm fijn vind!

 4. Phoe zo te horen gaat het echt goed met je roman! 😀 Die van mij wilt maar niet vlotten zeg! Misschien dat ik er me na de examens echt eens moet achter zetten met een schrijfschema, want ik ken mezelf, anders komt het er nooit van.

  1. Ik vind het vooral heel fijn om in één ruk heel veel te schrijven en dan een paar dagen niet, om het ook een beetje los te kunnen laten zeg maar.

 5. Toch weer heel veel mooie hoogtepunten. Super!!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Zo simpel is dan geluk #30My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]