Leven

Waar mijn hart vol van is | April, je was awesome!

April was een ontzettend bijzondere en gave maand: er waren onwijs veel hoogtepunten en lichtpuntjes en gewoon heel veel toffe dingen en herinneringen en is dit echt?-momenten en gebeurtenissen die ik de rest van het jaar – wat zeg ik, de rest van mijn leven – niet meer zal vergeten. Het was de maand van Rotterdam Schrijft, maar ook de maand waarin ik veel aan het kamperen was, de maand van mijn laatste tentamen, van heerlijk paardrijden en echt stappen zetten met schrijven leuke uitstapjes en zoveel meer! Deze maand heb ik een lijst met lichtpuntjes bijgehouden en op basis daarvan een overzichtje gemaakt van alles wat er deze maand belangrijk was: aangezien ik niet meer alles op Instagram zet en die behoefte ook niet voel, vind ik dit wel een fijne manier om verslag te doen van mijn maand. Let’s roll!

Studieperikelen

Deze maand ben ik volop bezig geweest met schrijven aan mijn onderzoek, met het bestuderen van literatuur voor mijn keuzevak positieve psychologie en met de opdrachten van mijn minor passend onderwijs. Het voorstel om het onderzoek voor mijn minor meteen ook als scriptie te schrijven is goedgekeurd en daar ben ik heel blij om: het betekent dat dit nu mijn scriptie is en dat ik het ook zo kan behandelen en dat ik niet hierna nóg een onderzoek hoef te doen. Het staat nog in de steigers en er zal nog een hoop moeten gebeuren, maar ik vind het enorm interessant en leuk en ook echt betekenisvol om mee bezig te zijn, dus dat is superfijn. Hopelijk lukt het om het in de eerste helft van schooljaar 2018-2019 af te krijgen, zodat ik volgend jaar rond deze tijd afgestudeerd ben! Woohoo!

Laatste tentamen

Deze maand maakte ik ook eindelijk mijn allerlaatste tentamen: ik was een groot deel van de maand bezig met het bestuderen van intertekstuele verbanden uit de Bijbel en de mythologie in de romans Dit zijn de namen van Tommy Wieringa en Twee vrouwen van Harry Mulisch, en dat was ook eigenlijk wel heel boeiend en tof. Het tentamen vond ik pittig, omdat het essayvragen waren en ik nooit zo goed weet hoe ik me daarop moet voorbereiden, maar uiteindelijk had ik een 8,6. Wat betekent *tromgeroffel* dat ik nu ál mijn tentamens heb gehad, en dat ik ook ál mijn tentamens in één keer heb gehaald! WOOHOO!

Rotterdam Schrijft

Ja, dit was natuurlijk het grote hoogtepunt van de maand: jongens, wat was dat gaaf! Ik schreef er al een uitgebreide blog over, maar ik kan je vertellen dat het echt heel tof was om eerst een gedicht in te leveren waar ik sowieso al trots op was, vervolgens de shortlist te halen (aaaahhh) en uiteindelijk op het podium voor een volle zaal de prijs voor Beste Gedicht in ontvangst te nemen en het voor te dragen… het was echt heel bijzonder en sowieso een hele fijne avond, inclusief etentje vooraf en drankjes achteraf. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk dat ik nu gewoon GEPUBLICEERD BEN, maar die roes en vlinders zijn nu wel echt omgeslagen in heerlijke trots. Het feit dat het gedicht dankzij papa op een prachtig canvasdoek boven mijn bed hangt ,maakt het ook af. Het was zo gaaf en het is nog steeds zo gaaf!

Kamperen

Deze maand bracht ik ook met mijn ouders samen veel tijd door op een camping in Gelderland waar onze caravan een tijdje geparkeerd staat. Het is een hele fijne camping, in een omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en uitwaaien, en ik moet zeggen dat ik het kamperen steeds fijner ga vinden. De beperkte persoonlijke vrijheid en zelfstandigheid vind ik niet zo erg meer als ik kijk hoe fijn het is om buiten te zijn en ultiem te ontspannen en te doen wat ik graag wil doen… dat is zo lekker! Bovendien horen er ook altijd leuke uitstapjes bij, zoals naar Ouwehands Dierenpark (eindelijk de panda’s gezien en ze waren ZO LEUK! Beetje lui, maar ZO LEUK!) met aansluitend pannenkoeken, naar het stadje Buren (inclusief poes en poffertjes) en naar de vrijmarkt in Wageningen. Ja, ik vind dat eigenlijk wel gewoon heel leuk en fijn!

Schrijven

Nu ik in mijn overzichtje zo op een rijtje zie staan hoe veel ik bezig ben geweest met schrijven, vind ik dat best wel heel tof en goed van mezelf. Niet alleen ben ik voor mijn nieuwe roman bezig geweest met scènes schrijven, personagebeschrijvingen maken, het ontwerpen van een cover (voorlopig en puur voor mijn eigen eyecandy) en het maken van werkbladen voor alle opzetdingen, ook heb ik stappen gezet richting het publiceren van mijn eerste volledige roman. Wat dat betekent? Dat ik een aantal proeflezers heb gevonden bij wie de roman nu ligt, en dat ik zelf ook mijn eigen boek heb proefgelezen. Heel raar, maar ook wel weer leuk om het te lezen en te zien wat ik er goed aan vind en waar nog werk aan de winkel is. Langzaam maar zeker komt het moment in zicht dat ik de uitgevers van mijn dromen ga benaderen. Spannend!

Ik las…

Onzuiver van Sarah Dalton;
Fataal spel van Chinouk Thijssen;
Waar ik ga van Gayle Forman;
De hemel kan wachten van Gideon Samson:
♥ en Nooit meer van Colleen Hoover.

Ik keek…

The Intern: een film met Robert DeNiro en Anne Hathaway in de rollen van een stagiair op leeftijd en de directrice van een populair modemerk: de film heeft me echt heel aangenaam verast: het was zo schattig en grappig en realistisch, maar ook echt vermakelijk en goed gemaakt. Yay voor vrouwelijke regisseurs, want je merkt echt dat dat een pluspunt is.

Lichtpuntjes

♥ Naar de boekpresentatie van Chinouk Thijssen en daar iemand ontmoeten die helemaal fan is van mijn blog: dubbel leuk! ♥ Na een tijdje weer op vertrouwde pony Penotti rijden: zo onwijs fijn! En buitenritten ♥ De Harry Potter-mobiele game, waarbij je zelf een student op Zweinstein bent: enorm verslavend ♥ De petitie tegen het wetsvoorstel dat arbeidsgehandicapten het minimumloon betaald mogen krijgen en mogen worden gestript van pensioen… is toch van de zotte? Teken hier! ♥ Boekrecensies van één zin schrijven: leuke manier om mijn gelezen boeken beter te onthouden ♥ De Hindoestaanse bruiloft waar ik met papa en mama bij was: zo leuk om mee te maken!  ♥ De illustratie die door Katja Hermann van mij werd gemaakt voor bij mijn blogs voor Hogeschool Rotterdam-website Profielen: zo leuk en treffend! ♥ Met Pasen lekker koken en spelletjes doen ♥ Het nieuwe freelance begrijpend lezen-waarmee ik ben gestart ♥

April, je was awesome en tof en belangrijk en geweldig en je hebt dingen voor me veranderd en daar ben ik heel gelukkig mee ♥

Hoe was jullie maand?

You may also like...

5 Comments

 1. Hele gezellige blog Vivian.je hebt het erg druk gehad, alleen met leuke dingen. Ik zie wel uit naar je boek. Heel nieuwsgierig ga zo door hoor, Lieve groetjes Oma

 2. Al je tentamens in een keer gehaald, erg knap! Heerlijk om te lezen dat er zoveel lichtpuntjes waren. Mijn maand was helaas niet zo best, maar een nieuwe maand nieuwe kansen.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Een nieuwe maand volop genietenMy Profile

  1. Dankjewel! Hopelijk is deze maand inderdaad wat beter voor je.

 3. Wat mooi om te horen dat je zo’n geweldige maand achter de rug hebt! Heerlijk kamperen en leuke uitstapjes maken en dan ook nog eens de mooie en welverdiende prijs voor je gedichten…dat klinkt ook gewoon écht als een heel mooie maand 🙂 Wat is die illustratie gaaf geworden trouwens! Ik hoop dat mei een minstens zo mooie maand voor je zal worden.
  Romy onlangs geplaatst…Ik in bikini? | Na 10 jaar wil ik het weer proberen!My Profile

  1. Tot zover zit dat al wel heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]