Leven

Waar mijn hart vol van is | April en een nieuw begin

April doet wat-ie wil: dat er een zekere waarheid schuilt in dat gezegde, bleek afgelopen maand wel. April was voor mij vooral de maand van een definitief nieuw begin, een nieuwe weg die al een tijdje duidelijk was maar waar ik deze maand de eerste stappen op heb gezet – of beter gezegd, dat ik ben begonnen te bewandelen. April was een drukke maand, waarin het begrip ‘’studeren’’ een nieuwe dimensie aannam en ik een beetje een nieuwe draai moest vinden. Maar april was ook de maand van een heleboel mooie hoogtepunten en lichtpuntjes: het was typisch zo’n maand die ik graag wil vastleggen omdat ik me ‘m wil blijven herinneren!

Druk aan de studie

Nu ik er zo over nadenk, heb ik eigenlijk het grootste gedeelte van april vrij gehad: het blok liep op zijn eind en dat betekende dat het weer tijd was voor een inlevermarathon. Oftewel: twee vrije weken voor het werken aan dossieropdrachten en daarachteraan een vakantieweek! Heerlijk! Ik heb deze weken volop benut om wat extra rustdagen te pakken, maar ben ook flink aan de studie geweest omdat ik een aantal opdrachten moest afmaken en inleveren, waaronder een essay over grammaticaonderwijs, een video over mijn pedagogische visie en een betoog over professionalisering voor docenten. Allemaal leuk, maar ook wel heel veel – zeker als je zo perfectionistisch bent als ik en niets liever wil dan alle deadlines halen, ook al zijn die voor mij vaak versoepeld. Ach ja, klaar is klaar zegt mijn moeder altijd.

Nieuw blok

Inmiddels ben ik ook met het nieuwe blok begonnen en ik merk dat ik een nieuw soort ritme probeer te vinden wat studeren betreft. Ik heb nu elke week drie dagen vrij (maandag, woensdag en vrijdag) maar ik moet ook steeds behoorlijk veel voorbereiden voor de colleges. Daarnaast heb ik nu mijn nieuwe stage waar ik elke dag even mee bezig probeer te zijn en ik merk dat ik meer de richting van ‘’fulltime studeren’’ op ga. Dat vind ik niet erg, want het geeft me heel veel voldoening om een dagje lekker productief te zijn, maar ik ben wel gewend aan het hebben van relatief veel tijd voor mijn blog en andere hobby’s. Het is even een beetje wennen, maar ik ben erachter dat het enorm helpt om het bloggen wat meer los te laten en in plaats daarvan meer te focussen op rustmomenten en een stabiele studieplanning. Superfijn!

Officiële nieuwe start

Ik schreef er al eerder over, maar deze maand werd het dus helemaal officieel: ik ga afstuderen! Dankzij mijn nieuwe stage in het afstandsonderwijs waar ik inmiddels volop mee bezig ben en die ik ontzettend leuk vind: ik mag leerlingen feedback en complimentjes geven en ze echt verder helpen in hun leerproces, ik vind het keileuk om hun schrijfsels en hersenkronkels over fictie te mogen lezen en om te ontdekken waar ze goed in zijn. Daarnaast mag ik ook echt opdrachten ontwerpen en dat is een hele fijne uitdaging: het geeft me een heel goed gevoel om zo echt een bijdrage te leveren aan hun manier van leren. Het gaat supergoed dus! Daarnaast vind ik het heel spannend en leuk dat ik volgend jaar mijn minor en scriptie mag gaan doen en ben ik vooral heel blij dat het allemaal zo gelopen is, dat ik weer back on track ben!

Nieuwe projecten

Nu de zorgen over mijn nabije toekomst weer weggenomen zijn, is er een last van me af gevallen, kan ik weer gewoon mijn ding doen en mijn leven leiden, om het zo maar te zeggen. Deze maand maakte ik ook een start met twee nieuwe projecten (want Vivian zou Vivian niet zijn zonder projecten). Ze zijn allebei nog niet écht van de grond gekomen, maar ik vind het wel heel fijn om er op een laag pitje mee bezig te zijn: ik werk namelijk aan een onderwijsblog waarop ik wil schrijven over mijn onderwijsvisie (goh) én ik wil proberen om mijn nieuwe romanidee weer leven in te blazen, want dat is voorheen nog niet gelukt. Beide projecten nemen wel wat meer vorm aan, maar zijn op dit moment nog een soort back-up, dingen waarmee ik me bezighoud als alles voor blog, stage en studie even gedaan is. To be continued!

Lichtpuntjes

♥ Genieten van het lekkere weer en de dagen dat ik veel energie had;

♥ Knuffelen met het superschattige hondje van een familievriendin;

♥ Ik ging éindelijk met mama naar Beauty and the Beast! Jongens, hij is zo perfect <3

♥ Lekker een beetje klungelen met blogs lezen en bloggen en een vriendin helpen met haar blog;

♥ Alle edities van The Passion kijken en natuurlijk die van 2017 (HIJ WAS ZO GOED EN MOOI!)

♥ Uit eten met papa, mama, zus en zwager voor de promotie van zus en mijn back on track-zijn;

♥ Pasen vieren: lekker brunchen en paasontbijten met familie en eierenrace doen op de manege;

♥ Definitief gestopt met fysiotherapie: ik doe nu veel zelf aan conditietraining en dat is zo fijn!

♥ Fotosessie voor Profielen, het magazine van de Hogeschool waar ik voor blog;

♥ En een fotoshoot met blogvriendinnetje Maaike zodat ik weer wat nieuwe blogfoto’s heb! <3

Hoe was jullie maand?

You may also like...

9 Comments

 1. Wat ontzettend fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt in het afstandsonderwijs. Het klinkt als een hele leuke en uitdagende stage. Zet hem op daarmee, maar dat komt met jouw motivatie vast goed 🙂 En wat een mooie lichtpuntjes!
  Romy onlangs geplaatst…Nine to Five | 12 blazers om je girlboss in te voelenMy Profile

  1. Het is zeker ontzettend leuk en ik leer er een hoop van, zit helemaal goed dus!

 2. April was een vrij rustige maand met enkele ziekenhuisbezoekjes, bijpraat-afspraakjes met lieve vriendinnen én zelfs een groot familiefeest om mijn Oma haar 95-ste verjaardag te vieren.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Alien in chief – Gini KochMy Profile

  1. Klinkt leuk, gefeliciteerd nog met je oma!

 3. April was een grote chaos hier…. maar dat hoort bij het leven. Zelf vond ik The Passion een beetje tegenvallen dit jaar?
  Emmy onlangs geplaatst…Celebrate Books Unboxing; Sarah J Maas specialMy Profile

  1. Het was anders, dat zeker, maar dat vond ik ook juist mooi 🙂

 4. Wat een super fijne maand zo te lezen, op naar een mooi Mei!
  April was erg fijn<3

 5. Wat fijn dat je weer back on track bent. Dat is vast een hele opluchting. April was hier wel okay.
  Annemieke onlangs geplaatst…Unboxing – BookVault May 2017My Profile

 6. Inmiddels loopt mei ook alweer op zijn eind, maar wat was april een fijne maand voor je. 🙂
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Herinneringen makenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]