Voor uitgeverij Blossom Books (voornamelijk young adults) mocht ik eind augustus een recensie-exemplaar van het veelbelovende boek Vrees Me van Tahereh Mafi lezen. Heel bijzonder vond ik dat, want het betekent dat je samen met een aantal andere bloggers als eerste een gloednieuw boek mag lezen dat pas in september zou uitkomen! Ik had er via de uitgeverij al veel over gehoord en had het idee dat het een enorme rage zou worden, dus kon ik niet wachten om erin te beginnen. Op 1 september, 17 dagen voor het boek zou uitkomen, begon ik met lezen. Op 1 september werd ik verliefd op en raakte ik verslaafd aan dit boek.

Oorspronkelijke titel: Shatter Me
Titel: Vrees Me – ik ben vervloekt ik heb een gave  
 Auteur: Tahereh Mafi
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: dystopische fantasy
Serie: Touching Juliette
Aantal bladzijden: 352
Prijs: 15,95 bij Bol.com

Beoordeling: 4,5/5

Het meisje met de dodelijke aanraking
Juliette zit al 264 dagen gevangen omdat ze een moord heeft gepleegd. Zonder enig kwaad in de zin te hebben, doodde ze met haar hulpvaardige aanraking een klein jochie. Niemand weet waarom, maar wie Juliette aanraakt, lijdt eerst helse pijnen en sterft niet lang daarna. Noem het een vloek, noem het een gave. In een wereld van chaos, armoede, uitgestorven natuur en politieke overheersing vraagt iedereen zich af of het leven wel de moeite waard is. Mensen verzetten zich of onderwerpen zich aan de wil van Het Herstel, dat claimt de samenleving in ere te willen herstellen. En daarvoor hebben ze Juliette en haar gave nodig.

Dit boek lees je niet… dit boek beleef je
Ik was zo ongelofelijk benieuwd naar dit boek en had er ook zulke hooggespannen verwachtingen van dat ik wel een beetje bang was om teleurgesteld te worden, want zo gaat dat nou eenmaal vaak. Maar nee hoor, niets daarvan! Meteen op de eerste pagina greep het verhaal me bij de keel, sleurde me mee en hield me tot de laatste bladzijde in zijn greep. Ik zag alles voor me, kroop in Juliettes huid, volgde haar gedachten en gevoelens en waarnemingen. Ik voelde het met haar mee, leefde tijdens het lezen niet meer mijn, maar haar leven. De schrijfstijl is ongelofelijk bijzonder, werkelijk alles wordt tot in detail uitgekiend. Juliette beschouwt zichzelf niet als een normaal mens en je zou kunnen zeggen dat ze ook niet als een normaal mens denkt: ze associeert alles met alles, neemt alles om haar heen verscherpt waar en haar karakter, haar waarnemingen en gedachten zijn zo intens dat ze je de adem benemen tijdens het lezen. Niet alle personages zijn even goed uitgewerkt, maar dat valt te vergeven omdat het een serie is en er ongetwijfeld nog meer over hen te ontdekken valt in de volgende boeken. Af en toe is het enigszins langdradig of valt het in herhaling, maar dat zijn kleine dingetjes waar heel gemakkelijk overheen te kijken valt. Een fantastische leeservaring, maakt hongerig naar meer en doet je af en toe naar adem snakken. Ik wil meer!

Wel lezen als: je houdt van dystopische verhalen, zoals De Hongerspelen en de boeken van Lauren DeStefano.
Ook lezen als: je houdt van sciencefiction en mensen met paranormale gaven.
Niet lezen als: je niet houdt van het bovengenoemde.

You may also like...

4 Comments

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik was hooked vanaf de eerste bladzijde 🙂

  2. Wat stoer, zo’n boek als eerste lezen… en je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt 🙂

  3. Ik ben nu helemaal benieuwd naar dit boek! Het klinkt heel spannend en de samenvatting sprak me gelijk erg aan. Ik hou ook van de boeken van bijvoorbeeld Suzanne Collins, dus ik denk dat dit boek wel geschikt is voor mij. 😉

  4. KLinkt interessant, maar of hij de komende tijd in mijn agenda past… dat weet ik niet haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]