Tijd voor een nieuwe vocabulaireoverzicht! Vorige keer heb ik jullie uitgebreid laten zien welke apps ik allemaal gebruik, maar er zijn natuurlijk nog veel meer onderwerpen die een lemma hebben in mijn vocabulaire en die ik met jullie kan bespreken: boeken, films, games, blogs, series… en muziek! Want ook al heb ik een gehoorbeperking, ik vind het heerlijk om naar muziek te luisteren en heb dan ook een behoorlijke verzameling artiesten en albums opgebouwd in iTunes en Apple Music. Variërend van studiemuziek tot blogmuziek tot dancepartymuziek tot peptalk-muziek: ik luister van alles en vandaag vertel ik daar meer over!

Niet álle artiesten waar ik naar luister staan in dit overzicht: soms luister ik alleen bepaalde nummers omdat die in de playlist van mijn roman staan, soms is het instrumentale muziek en van sommigen ken ik de muziek nog niet goed genoeg om er echt iets over te zeggen. Hieronder staan dus alleen de artiesten die ik regelmatig luister en ook echt tof vind. Ik heb ze op hun voornaam gesorteerd, omdat ze ook zo gesorteerd staan in iTunes en anders werd het een beetje veel gedoe haha. Here we go!

De A van…

Adele

Eén van mijn grote favorieten en wat mij betreft een grande dame in de muziek. Ik luister niet héél vaak naar haar albums, want je moet er wel echt een beetje voor in de stemming zijn omdat het toch best zwaar is, maar ze heeft wel echt een geweldige stem en prachtige nummers. 25 is favoriet, gevolgd door 21 en 19. Hopelijk laat album 4 niet ál te lang op zich wachten…

Alessia Cara

Ik kwam bij haar terecht omdat ze How Far I’ll Go uit de Disney-film Vaiana/Moana heeft ingezongen, en toen ontdekte ik dat ze ook een eigen album heeft dat Know-It-All heet. Het is een beetje alternatief, beetje hipster, met een poppy sausje… en het zijn nummers die lekker luisteren en die je op de één of andere manier wel bijblijven.

Ariana Grande

Ik vond Ariana eerst helemaal niks, maar toen ze vorig jaar het grote One Love Manchester-benefietconcert op touw zette – na de terroristische aanslag tijdens haar concert – kreeg ik wel echt enorm veel respect voor haar en kwam ik erachter dat ze eigenlijk ook gewoon hele mooie muziek heeft! Man, the girl got pipes: haar album My Everything barst van de bijzonder mooie nummers en (vooral de eerste helft van) Dangerous Woman vind ik ook echt heerlijk. Het is een beetje een guilty pleasure, maar ze weet wel hoe ze goeie nummers moet maken.

De B van…

The Band Perry

Wie kent de countryhit If I Die Young niet? Ik vind dat een heel fijn nummer en hun hele countryalbum vind ik tof, maar leuker nog vind ik hun drie popnummers Comeback Kid, Live Forever en Stay in the Dark. Precies genoeg power, precies genoeg beat, toffe teksten… jammer dat ze een beetje geflopt zijn verder.

Birdy

Ik hou echt tot in het oneindige van Birdy’s muziek, hoewel het net als de albums van Adele ook best zwaar is. Ik werd verliefd op haar bijzondere stem toe nik Skinny Love en People Help the People voor het eerst hoorde, en inmiddels ben ik vooral nog altijd in de ban van haar Beautiful Lies-album. Het is alternatief, bijzonder, een beetje dramatisch, een beetje betoverend… en het is extra leuk dat ze deels Nederlands is!

Boyce Avenue

Boyce Avenue heb ik nog maar net ontdekt: het is een coverband van drie jonge mannen die akoestische versies maken van bekende popnummers – zoals van Katy Perry en Ed Sheeran – en dat klinkt echt héél erg goed! De muziek krijgt een heel andere lading, maar sommige nummers klinken ook gewoon veel beter en fijner dan het origineel. Echt een aanrader.

De C van…

The Chainsmokers

Ik hoorde Closer een keer voorbijkomen en sindsdien ben ik dol op de muziek van dit duo. Hun EP’s Bouquet en Collage en hun album Memories… Do Not Open vind ik echt heerlijk. Ze hebben hele mooie rauwe stemmen en hun teksten hebben ook iets wat echt onder je huid kruipt. Het is een beetje depressieve muziek, maar wel echt goed en best wel diepgaand en kritisch en dat is tof.

Charli XCX

Charli XCX is nog nooit écht doorgebroken, al leek het er behoorlijk op toen ze de hit Boom Clap maakte voor de The Fault in our Stars-film: dat nummer is ook mijn favoriet van haar, maar Break the Rules luister ik ook regelmatig. Verder dan die twee gaat het niet, maar het zijn wel hele lekere dansnummers.

Charlie Puth

Mooie jongen. Hele mooie jongen. Ik geloof dat hij met One Call Away een aantal jaar geleden het hart van elk meisje veroverde, en sinds Marvin Gaye is hij echt heel populair. Ik vind ook zijn duet met Selena Gomez (We Don’t Talk Anymore) en eigenlijk zijn hele debuutalbum Nine Track Mind heel leuk.

Christina Perri

Van Christina Perri heb ik al heel lang geen nieuwe muziek gehoord, maar haar albums Lovestrong en Head or Heart zijn wel echt heel mooi. Ze zong het vet mooie A Thousand Years voor de Twilight-films, maar ook haar nummers als Jar of Hearts, Burning Gold en Human zijn prachtig. Er is iets met haar stem waardoor je ernaar wilt blijven luisteren, misschien omdat ze heel emotioneel en oprecht zingt, en daar hou ik van.

Clean Pete

Je komt nog eens wat tegen… toen ik bij de uitreiking van de literaire prijs De Inktaap was, trad het singer-songwriter-duo Clean Pete op en ik vind ze zó leuk! Ze hebben drie albums uit van vrolijke, maar ook echt goed geschreven Nederlandse liedjes die heel fijn blijven hangen en waar ik altijd om moet glimlachen. Het is weer eens wat anders, maar echt vet leuk.

De D van…

Demi Lovato

Absoluut één van mijn favoriete zangeressen: ze heeft zo’n onwijs sterke stem en haar zangkunsten worden met elk album beter en krachtiger. Haar nieuwe album Tell Me You Love Me vind ik absoluut het beste tot nu toe, maar Confident luister ik ook graag. Zoveel intense en mooie nummers die steeds weer iets weten te raken en zo vol gevoel en kracht zitten… echt heel goed.

De E van…

Ed Sheeran

Ik was nooit een echte fan van Ed, maar de laatste tijd ben ik hem wel wat meer gaan luisteren – en op een gegeven moment was ik gewoon verslaafd. Nu zet ik heel vaak tijdens het studeren zijn drie albums op en zing zo af en toe een beetje mee en ik vind het heerlijk om naar te luisteren. Zijn stem is ontzettend divers, zijn teksten zijn heel leuk en hij heeft gewoon iets, iets charmants dat toch ook uitbundig en aanwezig is. Divide is overigens echt mijn favoriet, en dan vooral Shape of You, Perfect, Galway Girl en Barcelona. Maar eigenlijk vind ik al zijn nummers tof!

Ellie Goulding

Nog een artiest die ik onwijs tof vind, maar van wie al een tijdje niets nieuws is verschenen. Ellie heeft het talent om je vol aandacht naar haar stem te laten luisteren, met het gevoel dat je alles wilt verstaan. Het is een beetje hypnotische muziek, het klinkt zo fijn en precies Brits genoeg en een beetje sexy en toch ook sterk. Love Me Like You Do is één van mijn favoriete nummers aller tijden, maar Something in the Way You Move, Burn, Beating Heart, I Know You Care en Still Falling For You vind ik ook tof. Er lijkt altijd een heel verhaal in te zitten.

De H van…

Hilary Duff

Jeugdsentiment! Echt heel erg jeugdsentiment, haha. Ik was vroeger dol op Lizzie McGuire en ik heb als achtjarige Vivian echt heel hard mee gebruld met So Yesterday en Come Clean. En nu doe ik dat dus weer, want Hilary’s album Metamorphosis vind ik nog steeds vet goed. Maar ook haar nieuwere muziek, zoals All About You en haar album Breathe In Breathe Out luister ik heel graag. Het is vrolijk, maar ook gevoelig en mooi en aahh. Zo fijn!

De J van…

Justin Bieber

Stiekem ben ik eigenlijk gewoon een Belieber, hoor. Of nou ja, deels dan. Ik vind de Biebs niet zo geweldig, maar hij heeft wel gewoon goede nummers: Love Yourself en What Do You Mean? horen ook echt tot mijn favorieten. Van die nummers waar je lekker op kunt bewegen, dramatisch en zo.

De K van…

K3

Yes, ik luister er nog steeds naar! Niet zoveel meer, maar als ik zin heb in een karaokedansfeestje op mijn kamer zet ik gewoon even alle singles aan van de nieuwe K3. Alle Kleuren, Jij Bent de Bom, Ushuaia, 10.000 Luchtballonnen, Als het Binnen Regent en Kus van de Juf blijven gewoon heel erg leuk.

Kacey Musgraves

Ook een nieuwe ontdekking! Iemand hier raadde haar muziek aan en ik vind het inderdaad heel fijn om naar te luisteren. Ik ken haar albums nog niet echt heel goed, maar songs als Late to the Party, Step Off en The Trailer Song staan al wel in mijn afspeellijst met favoriete nummers.

Katy Perry

Als het echt om lievelingsartiesten gaat, hoort Katy Perry absoluut in dat rijtje thuis, samen met Taylor Swift, Adele en Kelsea Ballerini. Ze heeft alles: gevoelige en ontzettend persoonlijke liedjes, powersongs, romantische ballades, suikerzoete liedjes, vrolijke nummers, echt alles. En ik hou er ontzettend van.

Kelly Clarkson

Van Kelly Clarkson vind ik Stronger (What Doesn’t Kill You) natuurlijk geweldig, maar ook haar nieuwste album Meaning of Life beluister ik graag. Over sterke stemmen en mooie teksten gesproken!

Kelsea Ballerini

Mijn liefste lievelingsartiest als het om countrymuziek gaat: romantisch, sprookjesachtig, zoetig en soms toch ook lekker kritisch. Echt zulke fijne muziek!

Kesha

Of ik echt fan ben van Kesha… nee. Ik vind haar een beetje een apart persoon, maar op haar nieuwe album Rainbow staan wel wat nummers die ik erg goed vind: Praying, Bastards, Woman, Rainbow en Learn to Let Go hebben wel iets waardoor ik ze steeds weer heel tof vind om te luisteren. Mooi persoonlijk en vol inzichten en het uitstippelen van je weg en zo. Vind ik tof.

Kira Isabella

Nog een countryartiest: ik ken haar nog niet zo lang en heb haar via YouTube ontdekt, maar haar album Caffeine & Big Dreams is wel echt tof. De nummers Quarterback en Late Bloomer vind ik echt heel mooi geschreven en zo ontzettend waar (vrij Amerikaans) en mooi!

Kygo

Deze dj ken ik eigenlijk niet zo goed, maar hij heeft twee songs gemaakt die ik wél echt heel tof vind: First Time met Ellie Goulding en It Ain’t Me met Selena Gomez. Twee van mijn absoluut favoriete nummers: ze klinken zo lekker en intrigeren me ook altijd best wel.

De L van…

Lea Michele

Ook één van mijn all-time favoriete artiesten: haar stem en haar nummers zijn gewoon zo mooi dat het heel intens en intiem voelt en daar zou ik wel elke dag naar kunnen luisteren.

Lucy Hale

Kennen jullie Aria nog, uit Pretty Little Liars? De actrice die haar speelt, heeft een countryalbum gemaakt: het is niet echt een succes geworden volgens mij, maar ik vind de nummers wel erg leuk! Vooral You Sound Good to Me en Nervous Girls.

Ludovico Einaudi

Als ik rustig wil studeren, betekent dat niet dat ik geen muziek op wil hebben: ik luister dan juist graag klassieke muziek zodat ik niet gek word van de stilte en me toch goed kan focussen. Einaudi is daar met zijn pianomuziek perfect voor.

De M van…

Maan

Maan is zo goed! Ze heeft heel mooie Engelstalige liedjes, maar sinds ze bij Beste Zangers zat vind ik haar pas echt heel goed zingen. Haar nummers Someone That I Never Knew, Ride It, Me, Almost Had It All en Give You All I Got vind ik heerlijk.

Miley Cyrus

Ik was geen fan van Miley in haar Disney-dagen en al helemaal niet in haar Wrecking Ball-dagen, maar ik vind het wel tof dat ze nu weer de countrykant op is gegaan. Haar liedjes Malibu, Inspired en Younger Now vind ik heel fijn, en daardoor ben ik ook weer verliefd geworden op haar oudere werk: Can’t Be Tamed en The Climb zijn toch wel erg goed als je het mij vraagt.

De O van…

O’G3NE

De drie Nederlandse zussen die als eerste groep The Voice of Holland wonnen en vorig jaar met Lights & Shadows Nederland vertegenwordigden op het Songfestival: ik ben fan! Ze klinken zo goed samen en hun nummers mogen dan mainstream zijn, ze liggen zeker lekker in het gehoor.

Oh Honey

Mijn favoriete indie-duo: hun nummers zijn echt onwijs leuk en inerdaad lekker alternatief qua sound en teksten. Heel jammer dat ze gestopt zijn en solo verder zijn gegaan… maar gelukkig zijn de EP’s er nog om naar hartenlust te beluisteren!

De P van…

Pink

Pink Pink Pink! Zo’n goeie stem! Zulke goeie teksten en onderwerpen! Zo’n tof persoon! Ik ben Pink-fan!

De R van…

Rachel Platten

De zangeres van Fight Song! Ik hoorde dat nummer toen ik het echt heel erg nodig had en sindsdien ben ik gek op haar muziek. Haar debuutalbum Wildfire is mooi – want ook Stand By You en Better Place zijn sterke, betekenisvolle liedjes – en op haar nieuwe plaat Waves zitten ook een paar hele sterke tracks: Broken Glass, Perfect For You, Collide en Labels raken me elke keer als ik ze hoor. Jammer dat ze er niet echt heel veel succes mee heeft, maar ik vind het tof!

De S van…

Selena Gomez

Voor ik haar echt kende was ze ‘’de BFF van Taylor Swift’’ en een voormalig Disney-sterretje, maar nu heb ik echt onwijs veel bewondering voor haar. Haar albums Stars Dance, For You en Revival zitten vol krachtige en memorabele nummers en hoewel het mainstream is, laat ze ook wel echt haar stem horen. Maar haar nieuwe nummers – Bad Liar, Fetish en Wolves – zijn misschien nog wel beter: minder mainstream, meer experimenteel en alternatief en veel persoonlijker en gedurfder – en echt heel tof. Daarnaast produceert ze de serie 13 Reasons Why en heeft ze de heftige auto-immuunziekte lupus, dus ja… dit is niet zomaar iemand, wat mij betreft. Echt hele goeie muziek.

De T van…

Taylor Swift

Nou, dit hoef ik volgens mij niet uit te leggen, hè? Forever a Swiftie and proud of it!

Teske

Teskes muziek heeft mijn hart veroverd en k vind het nog altijd heerlijk om naar haar poëtische, maar ook gewoon mooie nummers te luisteen. Haar teksten zijn vaak raak, de melodieën vaak net even anders dan je verwacht en het is toegankelijk maar toch ook van een mooi hoog niveau. Liefde!

De Z van…

Zazi

Zazi is een meidengroep die al een tijdje geen nieuwe muziek meer heeft uitgebracht, maar hun album Siren Song – bestaande uit Engelse nummers – en hun Nederlandstalige singles Excuses en Pardon en IJssalon Bernardo zijn wel echt ontzettend leuk! Het is vrolijke muziek en soms denk je ‘’waar hebben ze het in godsnaam over’’ maar alsnog is het heel fijn en luchtig om naar te luisteren.

Wat voor muziek luisteren jullie graag?

You may also like...

5 Comments

 1. Wat een superleuk idee om je smaak in alfabrtvorm te delen! Ik luister vooral naar oudere countrymuziek. Ik ga zeker de countryartiesten in je rijtje ook eens beluisteren, vooral de vrouwen, want ik heb een beetje een vooroordeel tegen vrouwelijke countryartiesten. Naast country luister ik ook wel naar dialectmuziek zoals Normaal en Mooi Wark.
  Astrid onlangs geplaatst…Psychiatrische diagnoses die ik tot nu toe heb gehadMy Profile

 2. Leuk om te lezen en zo in een alfabet vorm 🙂

  Ik luister o.a. (uiteraard) P!NK, Westlife, Shawn Mendes, Dua Lipa, One Direction, Naill Horan, Demi Lovato en veel ’90s muziek <3

  1. Dua Lipa vind ik ook goeie nummers hebben!

 3. Wat een leuk lijstje! Jij luistert veel muziek die ik ook luister. Ik ben ook echt een countryliefhebber en luister ook graag naar Kacey Musgraves, Kelsea Ballerini en Taylor Swift. Wie ik jou ook echt aan kan raden is Carrie Underwood. Echt een powervrouw. Zo’n krachtige stem! Wist je dat Sasha Pieterse, die Alison speelde in PLL, ook country zingt? 🙂 Ook echt een aanrader! Rachel Platten, Charlie Puth, Shawn Mendes, Niall Horan, Lea Michele, Hilary Duff en The Chainsmokers zijn ook altijd heerlijk om te luisteren! Eigenlijk alles op jouw lijstje 🙂 Goede muzieksmaak heb je!

  1. Aaahh, leuk dat we onze muzieksmaak gemeen hebben! Carrie Underwood en Sasha Pieterse heb ik ook meteen toegevoegd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]