Entree

Ik heb jullie al een tijdje geleden beloofd dat ik mijn kamer zou laten zien als die eenmaal klaar was, en inmiddels heb ik dat nog steeds niet gedaan. Ik heb al wel twee keer een vlog opgenomen waarin ik jullie een rondleiding geef, maar op de één of andere manier voelt dat niet lekker: ik vind dat het met foto’s, mooi genomen foto’s, beter tot zijn recht komt. Dus vandaag neem ik jullie in mijn allereerste plog mee naar mijn nederige stulpje!

Impressie links

Impressie rechts

We wonen nu bijna zeven jaar in dit huis en toen we hier kwamen wonen was ik 14: nogal een verschil met nu dus qua leeftijd en karakter, haha. We hebben de garage toen verbouwd om er een slaapkamer én badkamer voor mij van te maken, zodat ik beneden kon wonen en ook meer zelfstandigheid kon krijgen. Alles wat ik nodig heb is gelijkvloers, dus dat is ontzettend fijn: ik kan alleen niet naar boven, maar dat geef ik er graag voor op. In het begin vond ik het heel vreemd om beneden te slapen terwijl mijn ouders naar boven gingen, een soort van eng zelfs: stel nou dat er inbrekers zouden komen, dan zouden die als eerste bij mij zijn! Maar inmiddels ben ik er gewoon aan gewend en zou ik niet anders meer willen. Het is ook wel weer fijn, want je hebt een stukje extra privacy, of zo’n gevoel geeft het in ieder geval.

Toen we hier kwamen wonen heb ik eigenlijk alle meubels behalve het bed overgenomen van mijn zus, die toen ging samenwonen. Dat waren allemaal houten meubels met groenblauwe accenten, die we dus hardroze/paars hebben gemaakt. Ik was toen best wel into Oosterse dingen, dus dat was ook een beetje het thema. Ik ben er heel lang blij mee geweest hoor, maar dit jaar raakte ik er toch wel een beetje op uitgekeken: het was echt een tienerkamer en het paste niet meer bij mij. Dus wilde ik graag iets nieuws, iets fris en vrouwelijks, waar ik gewoon de rest van mijn leven in kan wonen als het moet.

Rolstoelhoek

Dit is eigenlijk het saaiste, maar eigenlijk ook het meest vitale stukje van mijn kamer: hier staat de elektrische rolstoel die ik gebruik voor school en stage – voor privédingen hebben we de duwrolstoel, omdat de elektrische niet bij mijn ouders achterin kan – en ook mijn rollator, waarmee ik binnenshuis loop. Je ziet trouwens op geen enkele foto een bureaustoel, daar zat ik op bij het foto’s maken haha . Dat is een trippelstoel, die kan op de rem en daarmee kan ik me ook gemakkelijk voortbewegen. Handig als ik iets uit de keuken nodig heb, zoals ijsthee of een koekje of zo, of als ik even iets tegen (een van) mijn ouders wil zeggen. Het lopen is namelijk ook fijn en goed voor me, maar het kost ook veel tijd en transfers en daar heb ik niet altijd zin in of energie voor.

Raam

Een stukje van het raam! Je ziet weinig door het gordijntje, maar ik heb uitzicht op ons deel van de straat. Dat is altijd wel handig, want zo zie ik bezoekers aankomen haha, kan ik mijn ouders waarschuwen als er ongure types rondlopen (nog nooit gebeurd gelukkig). De meeste mensen zien mij niet, want je verwacht natuurlijk niet dat er iemand in de garage woont. Het rolgordijn is trouwens het enige overblijfsel uit mijn oude interieur, en ik vind het wel leuk dat het donker is: leuk accentje!

Poster 1

Deze poster, samen met de andere twee die je nog gaat zien, heb ik bij Karwei gekocht. Ik geloof dat ze alle drie samen niet meer dan 20-25 euro hebben gekost, helemaal niet duur dus. Ik wilde eerst graag een Spineless Classic van The Secret Garden hebben, maar dat was toch wel erg duur en ik vond dit eigenlijk leuker, de quotes zijn ook lekker motiverend en zo. Er hangt trouwens een rozenkrans aan: die heb ik in Rome gekregen toen ik op audiëntie ging bij de paus (ja, dat heb ik gedaan haha) en ik doe er verder nooit iets mee, maar ik vind het zo slechte katholiek-achtig om hem niet in mijn kamer te hebben.

Werkplek

Werkplek 2

This is where the magic happens! Hier ben ik het grootste gedeelte van mijn dagen te vinden: achter mijn bureau, werkend op mijn laptop. Ik vind het erg fijn dat mijn kamer nu veel lichter is, waardoor ik makkelijk het daglicht en zonlicht kan opnemen en kan gebruiken om te werken. Het bureau is van ALEX, gekocht bij Ikea. Mijn bureau is meestal wel heel netjes, maar als ik druk bezig ben (geweest) met mijn blog of zoiets is het vaak een wanorde van notitieboekjes, washitape, boeken en dergelijke haha. Daarom ben ik ook zo blij met de organizer van Xenos: daar kan ik alles in kwijt wat ik dagelijks gebruik, inclusief mijn favoriete notitieboekjes en washitapes. Mijn telefoon staat er ook altijd in zodat ik het meteen zie als er een berichtje binnenkomt en het datumblok vind ik gewoon heel handig. Verder heb ik ook altijd mijn iPad en bullet journal bij de hand, plus de huistelefoon en de batterijen van mijn gehoorapparaat. Naast het bureau staat mijn prullenbak en staan ook mijn mappen met administratie en blogplanners en zo. En een kop thee mag natuurlijk ook niet ontbreken. O ja, en in de laatjes zitten vooral notitieboekjes, wat anders.

Sierhoek

Dit vind ik een leuk hoekje haha, de vlinder hangt er gewoon omdat ik dat leuk vind en daaronder heeft mijn vader een haak gemaakt waar al mijn tassen aan hangen: de tassen voor dagelijks gebruik en ook de avondtasjes. Zo kan ik er makkelijk bij, en het staat leuk! Het tasje dat ik overdag meestal bij me heb voor mijn telefoon en identiteitsbewijs en ereader en zo hangt aan de rolstoel, zodat ik dat snel bij de hand heb.

Boekenkast

Op de boekenkast

DE BOEKENKASTEN! Mijn favoriete deel van de hele kamer uiteraard. Dit zijn drie halve Billy-boekenkasten die mijn vader aan elkaar vast heeft gemaakt zodat ik er een heleboel in kwijt kan. Niet alleen boeken, maar ok heel veel snuisterijtjes en dingetjes. Er staan bijvoorbeeld nog wat elfenbeeldjes in die ik een tijdje heb verzameld: met die verzameling ben ik nu gestopt, maar de mooiste wilde ik wel graag bewaren en ze passen ook goed bij het interieur. Ik heb één plank speciaal voor mijn schoolspullen en ong een andere plank voor tijdschriften en ook nog eentje voor mijn doos met opladers en mijn minikastje met washitapes. Boven op de kast staan mijn favoriete grote snowglobes, die ik ook een tijdlang heb verzameld en nog niet weg wil doen.

Het stoeltje komt trouwens uit de slaapkamer van mijn ouders: het stond oorspronkelijk bij mijn beppe (moeder van mijn vader) thuis en mijn moeder heeft het aan mij gegeven omdat het hier zo leuk staat. Ik zit er zelf nooit op want daar is het een beetje hard voor, maar het is wel prettig voor als ik bezoek heb of als mijn moeder samen met mij wacht tot de taxi komt.

Bed

Tv

Mijn bed is echt al behoorlijk oud, dat had ik al toen we nog in ons oude huis woonden. Het is een hoog-laagbed, wat betekent dat het hoofdeind, voeteneind en het bed als geheel te verstellen zijn qua hoogte. Heel fijn als ik er lekker op wil liggen dus, en ik heb het hoofdeind ook altijd een beetje omhoog om geen last van mijn rug te krijgen. Het matras is daar trouwens ook speciaal op aangepast: ik heb een periode gehad dat ik verschrikkelijke rugpijn had vanwege ingezakte wervels en als ik op verkeerde matrassen slaap krijg ik daar snel last van.

De tv heeft mijn fantastische vader uiteraard geïnstalleerd, inclusief een hele handige plank voor de Horizon-box en andere dingen die ik kwijt moet, maar die niet op het nachtkastje passen. Dit bewijst ook wel dat mijn hoog-laagbed noodzakelijk is haha, want anders zou ik geen tv kunnen kijken.

Poster 2

Poster 3

Dit zijn mijn andere posters: komen dus ook bij Karwei vandaan. Het paarse koordje is trouwens mijn lampenkoord: als ik in bed lig kan ik niet meer zo makkelijk eruit om het licht aan of uit te doen, dus daar hebben we dat koordje voor bedacht. Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik ’s avonds stop met lezen!

Nachtkastje 2

Nachtkastje

Mijn nachtkastje, yay! Hier staat mijn theehoekje op: twee soorten thee, kopje, zoetjes… excuses voor het enigszins viezig uitziende theezakje haha. Het lampje vind ik trouwens ook heel erg leuk, die komt van de Action. Binnenin het nachtkastje bewaar ik mijn nagellakspulletjes en nog wat andere dingetjes (notitieboekjes dus). Aan het bed heeft mijn moeder een heel handig zakje bevestigd waar ik mijn iPad in kan doen, aangezien ik die als laatste gebruik voor ik ga slapen en als eerste wil hebben als ik wakker word.

Minnie

Een leuk verborgen hoekje! Mijn bruids-Minnie staat hier, een knuffel die flink wat emotionele waarde heeft. Ik heb haar gekocht/gekregen tijdens ons verblijf in Disneyland Parijs met de Make a Wish Foundation en ze is tijdens veel ziekenhuiservaringen bij me geweest: er is zelfs een keer een röntgenfoto van haar gemaakt omdat ik haar niet wilde loslaten toen ik heel veel pijn had. Het vuilnisemmertje hadden we eest als prullenbak, maar die bleek een beetje klein dus nu staat-ie leeg. Maar hij staat wel heel schattig!

Klerenkast

Op de kast

Goed, mijn kledingkast is zo groot dat ik hem niet eens goed op de foto krijg, haha. Ik zal jullie ook maar niet laten zien wat er allemaal in zit, want sommige lades kunnen al niet meer open door mijn teveel aan kleding (sorry not sorry). Bovenop de kast staan nog wat leuke dingetjes: mijn oorbellenrekje, nog meer snowglobes en elfen en een doosje met, eh… geen notitieboekjes hoor, nee hoor echt niet. De poster die erboven hangt vind ik zelf ook nog heel leuk: die komt uit New York en het zijn al mijn favoriete steden, dus gewoon heel leuk!

Lampen

Schoenenhoek

Mijn schoenen staan onder de kast en worden gezelschap gehouden door mijn parasolletje uit Venetië. Waar de lampen vandaan komen, weet ik niet meer, maar ik vind ze wel heel leuk! Ik heb er twee omdat de hoek bij mijn bed vooral in de winter erg donker kan worden, en ze gaan ook allebei tegelijk aan. Handig hè?

Dat was dus mijn crib! Ik woon hier met heel veel plezier en ben echt helemaal happy met het resultaat van de metamorfose. Nu is het tenminste een kamer waar ik kan blijven wonen tot ik 80 ben voor mijn part! De badkamer heb ik trouwens expres niet laten zien omdat ik dat een beetje te privé vind, en veel is er ook niet te zien: hij is zwart-wit met een aangepast toilet, kastjes waar vooral medicijnen staan, een aangepaste wastafel en een badkuip en douche (met doucherolstoel).

Hoe ziet jouw kamer/woning eruit?

You may also like...

10 Comments

 1. Leuke kamer! Wij zijn onlangs verhuisd, dus eigenlijk is het overal nog best wel rommelig.

 2. Leuke en vooral heel nette kamer! Echt ook in een thema… voor mij te rozig maar vind het zeker bij jou passen! Lekker van genieten! Hier ook maar eens een huisplog maken (als het ooit netjes is hier haha)

 3. Wat heb je een leuke kamer zeg! Je ziet ook echt dat alles gewoon bij elkaar past, heel mooi!

 4. Ik had al een live tour gehad, maar nog steeds erg leuk! 🙂

 5. Echt een onwijze Vivian kamer. 🙂 En dat is een compliment, haha. Ik vind dat ‘ie heel leuk bij je past en dat je er echt iets heel erg leuks van hebt gemaakt!
  Liefs

  1. Hihi, zo voelt-ie ook (helemaal Vivian) dus dat is mooi!

 6. Wat een ontzettend leuke, lieve, helemaal-jij kamer!

 7. Wat een fijne kamer. Zo op het oog, voelt het heel rustgevend maar ook knus aan. Het is leuk om te zien dat jouw kamer past bij het beeld wat je uitstraalt met je blog!

 8. Ik ben blij dat ik niet de enige ben met een ‘lichte’ verslaving voor notitieboekjes. 😉
  Je kamer ziet er heel gezellig uit én vormt een mooi geheel. Super ook dat het zo’n lichte
  ruimte is.

 9. Vivian. Wat een prachtige kamer heb je, wat jammer dat ik hem nog niet in het echt heb gezien, zulke mooie dingen allemaal, die je hebt,,
  Dag Vief XXX,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]