Het heeft zo zijn voordelen om te (moeten) leven met een handicap en chronische ziekte. Niet alleen dat je vaak fikse korting krijgt op museabezoeken én veel minder lang hoeft te wachten, maar als rolstoelgebruiker heb je ook bepaalde privileges, zo heb ik gemerkt. Mensen vinden gehandicapten zielig, vinden dat wij meer recht hebben op bepaalde dingen dan niet-gehandicapten. Ik begrijp dat nooit zo goed, want ik beschouw mezelf beslist niet als zielig. Maar ik vind het ook niet erg dat mensen mij zo zien, want dat heeft me al veel mooie momenten in mijn leven opgebracht. Zoals dat ik een redelijke hoeveelheid hele leuke beroemde mensen heb ontmoet! Waarschuwing: als je verder leest, word je jaloers.

Ik zal eens even een lijstje maken. Ik heb wel van bijna allemaal foto’s, maar ik ga ze hier niet allemaal posten omdat sommigen van een slechtere periode zijn en ik vind het al lastig om daar zelf naar te kijken, laat staan dat ik zulke kiekjes op mijn blog zet. Jullie zullen me bij de meeste dus gewoon moeten geloven!

Ik ontmoette…

  • De paus! In 2007 had ik weer een slechte periode en daarom lieten mijn ouders mij eens een keer onze vakantiebestemming kiezen. Doordat ik er veel films over had gezien, koos ik voor Rome (na eerst nog India, San Fransisco, Disneyland Amerika en Griekenland te hebben overwogen). Heel toevallig had mijn kinderarts goede contacten in Rome en voordat ik het echt besefte, was er geregeld dat ik bij Zijne Religieuze Hoogheid – of hoe hij ook wordt genoemd – de paus op audiëntie mocht! Ik was toen volgens mij twaalf en ik besefte wel dat het heel bijzonder was. Heel apart, om zo’n belangrijk persoon voor de wereld in levenden lijve te ontmoeten en de hand te schudden en door hem gezegend te worden… hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze dat meegemaakt hebben?
  • Het Feyenoord-voetbalteam in 2004. Ja, ik lag toen in het ziekenhuis en de voetballers kwamen langs. Ik wilde eerst niets van een bezoek weten omdat ik totaal niets met voetbal had en heb, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan, voor mijn voetbalgekke opa. Er zaten stiekem ook best leuke mannen bij, haha.
  • ADJE! Jaja, lachen jullie maar. Het was tijdens een Dreamnight at the Zoo, een speciale avond voor patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis in Diergaarde Blijdorp. Daar zijn altijd speciale gasten en een jaar of drie geleden was Adje van Paul de Leeuw er ook. En eh, nou ja… ik kan je zeggen, hij is precies zoals op tv, haha!
  • Chantal Janzen & Freek Bartels! Oooooh, dat was zoooooo leuk! Ze kwamen bij de televisie van het Sophia Kinderziekenhuis om te praten over de musical Petticoat en ik was daar ook voor een afspraak, dus ik ging erheen – we waren bijna te laat, maar voor ik het wist zat ik daar in dat kleine kamertje met mijn twee favoriete musicalhelden op een paar meters afstand! Dat was echt gewoon ongelofelijk leuk en de foto die eraan is overgebleven is ook gewoon super!
  • Burgemeester Aboutaleb! Dat was ook op zo’n dierentuinavond! Hij was echt ontzettend aardig en heel spontaan haha, er is nog ergens een foto van maar die staat niet op mijn computer en ik vergeet hem steeds te vragen aan de persoon die hem wel heeft haha, maar hij is er echt!
  • *tromgeroffel* HARE MAJESTEIT EN PRINSES MAXIMA! Ja, geachte onderdanen, jullie lezen het heus goed! Afgelopen Koninginnedag kwam de Familie naar Rhenen en omdat wij daar toen op vakantie waren, besloten we erheen te gaan. Zonder veel te verwachten… en wat gebeurde er? De koningin én prinses Maxima kwamen allebei naar mij toe! Dankzij Uitzending Gemist heb ik er een ”foto” van kunnen maken, zo geweldig was dat!

Verder liepen we op het vliegveld van New York in de buurt van Michael Douglas en zijn vrouw Catharina Zeta-Jones en heb ik handtekeningen gekregen van Lucille Werner (toen mijn zus meedeed aan Lingo en ik bij de opnames was), Tommie Christiaan, Noortje Herlaar en William Spaaij.  Niet mis, toch?

You may also like...

6 Comments

  1. Oké, ik ben jaloers. Ik ben namelijk een supergrote fan van musicals… zoooo leuk! Dat kiekje met Chantal & Freek zou ik wel willen zien 😉 supergaaf!

  2. Ik heb helaas nog niet veel bekende mensen mogen ontmoeten :). Maar met degene die ik heb ontmoet ben ik wel heeeel blij! Zo ontmoette ik schrijver Darren Shan bij een speciale fandag (waarvoor ik op mysterieuze wijze een uitnodiging kreeg!). Dat was gaaf.

  3. Wat leuk, zelf heb ik ook diverse BNers ontmoet omdat ik heel vaak opnames bij ga wonen samen met mijn man en ouders.

  4. Je bent Paul de Leeuw nog vergeten! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]