foto

Kennen jullie het poëziealbum? Ik weet eigenlijk niet of het tegenwoordig nog ”hip” is, maar als klein meisje liet ik zo ongeveer iedereen erin schrijven. Het is een boekje waarin je mensen die belangrijk voor je zijn vraagt een versje of gedichtje te schrijven dat beschrijft wat ze van je vinden of wat ze je willen meegeven, liefst met leuke illustraties of plaatjes erbij. Leuk voor later! Zo af en toe pak ik het boekje weer eens uit mijn la en blader ik het door en ik word er altijd heel blij van. Hoewel er al een tijdje niets meer in geschreven is, zitten er versjes tussen die ik echt tof vind, zoals bovenstaande: geschreven door een juf van de basisschool. Ik vond het toen al heel leuk, maar pas nu realiseer ik me wat een les dit eigenlijk is geweest. Want, bevriend zijn met kleine dingen… dat is mij ten voeten uit.  Omdat ik mezelf er af en toe nog steeds aan moet herinneren hoe simpel het af en toe kan zijn, deze nieuwe rubriek: af en toe een lijstje van kleine dingetjes waar ik blij van word of happy van word of waar ik gewoon van geniet!

♥ Een mooi kleurtje nagellak op mijn nagels: ook al haal ik het er meestal een dag of twee later weer vanaf, haha.

♥ Pakketjes ontvangen met recensie-exemplaren! Gebeurt tegenwoordig best vaak en ik <3 ervan!

♥ Een college Creatief Schrijven. Haiku’s, elfjes, korte verhalen… geen verdere uitleg nodig, ik voel me helemaal gelukkig!

♥ Op tijd in slaap vallen en fris wakker worden. Geeft zo’n fijn gevoel!

♥ Een nieuwe aflevering Masterchef of Bloed, zweet en blaren: heerlijke televisie gewoon.

large

Bron

♥ Frisse lucht, lekker zonnetje, vogeltjes die fluiten, bloemetjes… lente <3

♥ Een heel tof idee krijgen voor een cadeautje voor iemand, dat uitwerken en me verheugen op hun reactie.

♥ Een paar uur lang niets anders doen dan schrijven. En ook echt in een flow schrijven. Niets fijner dan dat.

♥ Een blog typen en dat die dan precies wordt zoals ik in gedachten had!

♥ Lekker soggen of woggen: WeHeartIt, Vogue-reportages bekijken, Youtuben, rondhangen op Goodreads of Tumblr…

You may also like...

2 Comments

  1. poëziealbums en vriendenboekjes, geweldig waren die. Vooral natuurlijk wanneer de juf er iets in schreef. Ik kan me niet voorstellen dat ik de boekjes weg heb gedaan, maar ik heb geen idee waar ze zijn.

  2. Ja Vivian ik heb mijn poeziealbum nog hoor, dat is uit de jaren 40.
    Je moet er maar eens inkijken als je hier bent, ik heb er zelfs 2 Liefs Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]