In de mode zijn er grofweg twee soorten meisjes. De ene groep is dol op mode, kleedt zich zorgvuldig en is ofwel een trendsetter, meeloper of iemand die zich gewoon naar haar eigen stijl kleedt. De andere groep meisjes maalt niet zoveel om kleding en hecht ook geen waarde aan hoe de celebrities zich kleden of wat momenteel echt in de mode is. Ook zij slagen er altijd in om er leuk uit te zien, omdat ze een stijl hebben die casual, nonchalant en persoonlijk is. Maar ik hoor bij de eerste groep: hoewel het vaak lastig is om echt leuke en goed passende kleding te vinden vanwege mijn groeistoornis en postuur, vind ik het altijd belangrijk om er leuk en ietwat stylish uit te zien. Niet dat ik echt superveel verstand heb van mode, want ook ik wil nog wel eens foute combinaties maken. (‘Nee Vivian, je kunt echt geen twee prints bij elkaar dragen hoor, dan wordt iedereen gek!’ aldus mijn moeder, mijn naaste stijladviseuse.) Maar ik vind het toch leuk om een eigen stijl te handhaven en de modebusiness enigszins in de gaten te houden. En tja, wat is er nou leuker voor een fashionista dan wegzwijmelen bij de commercials van veel te dure – maar oh zo mooie – kleding of cosmetica? Vandaag deel ik mijn vijf favoriete commercials met jullie! Het vergde wel enig zoekwerk, want zo vaak onthoud ik een commercial niet, maar het is gelukt – enjoy!

1. Chanel No. 5 – Audrey Tautou

Kennen jullie de film Coco Avant Chanel? Audrey Tautou speelt daarin de rol van de jonge Gabrielle Chanel en naar aanleiding daarvan speelt ze ook in dit spotje. Ik vind het mooi omdat het zo subtiel en romantisch is, er gaat zo’n authentieke sfeer van uit en het geeft naar mijn mening echt het imago van Chanel weer, wat ik fantastisch vind.  Als je er alleen al naar kijkt, lijkt het alsof je… ik weet het niet, alsof je in de wereld van Chanel kunt kruipen.

2. Dior – Secret Garden Versailles

Voor een opdracht van het vak kunst (CKV2) deed ik onderzoek naar de werken van beroemde fotografen en stuitte op Inez van Lamsweerde, die blijkbaar heeft meegewerkt aan deze commercial, samen met Dior-grootheid Vinoodh Matadin (hoewel ik hem eerlijk gezegd totaal niet ken). Ik word helemaal betoverd als ik hiernaar kijk, door de muziek, de geweldige prestatie van de modellen, de kleding en uiteraard het sprookjesachtige aura dat Versailles biedt – al vraag ik me af of het echt in Versailles is opgenomen. Het lijkt er wel op, want ik ben er geweest en herken het wel. Het doet me ook een beetje denken aan een aflevering van America’s Next Top Model, volgens mij was het seizoen 14, waarin de modellen een commercial moesten opnemen in een paleis dat erg op Versailles leek. Man, wat vond ik die aflevering heerlijk om te kijken, haha.

3. Taylor Swift – Wonderstruck Perfume

Dit is misschien niet helemaal eerlijk, haha… want echt mode is het niet. Maar ik ben een groot fan van Taylor Swift en krijg gewoon helemaal de kriebels van deze commercial. Het liedje Enchanted, waarop haar parfum geïnspireerd is, geeft me al een heel magisch gevoel wanneer ik ernaar luister en dit spotje creëert voor mij het perfecte beeld van een sprookjesachtige romance. Ik krijg er echt het verlangen van om in de huid te kruipen van het personage dat ze daarin speelt en in de armen van die mooie man te rennen, hihi.

4. Lancôme – Midnight Rose by Emma Watson

Emma Watson is één van mijn favoriete actrices en hoewel ze nu wat minder acteert, is ze enorm populair bij de topdesigners. Met haar korte koppie maakt ze een frisse, hippe indruk en ze heeft bovendien een klassieke look die haar erg goed staat in deze commercial van het parfm Midnight Rose van Lancôme. Het is een beetje onduidelijk wat het verhaal precies is, maar het is eigenlijk een typische lovestory en ik vind dat Emma hier iets heel moois heeft: het beeld van een sterke, onafhankelijke vrouw die bij toeval een mooie jongen vindt en hem vervolgens in onzekerheid laat over haar interesse in hem.

5. Vera Wang – Lovestruck by Leighton Meester

Dit is een beetje hetzelfde verhaal als het spotje hierboven met Emma Watson, alleen is dit veel speelser, vrolijker en eigenlijk oppervlakkiger. Ik vind het simpelweg leuk om te bekijken omdat er een verhaal wordt verteld dat leuk en sfeervol is, romantisch en simpel – maar wat niet zo snel in de realiteit zal gebeuren. Het is een beetje half Romeo&Julia en half Pretty Woman en dat vind ik gewoon lief. Bovendien is Leighton ook een favoriete actrice omdat ze veel verschillende dingen kan, en oh ja – de jurk alleen al is een reden om dit filmpje duizend keer achtereen te kijken.

Welke fashion commercials vind jij leuk? Of hou je je daar juist helemaal niet mee bezig?

You may also like...

3 Comments

  1. Vinoodh is niet per se een Dior-grootheid, maar het duo Inez & Vinoodh (is ook een echtpaar) is wereldberoemd vanwege hun modefotografie. In de Vogue (NL) van een paar maanden geleden stond een groot interview met hen, met erg bijzondere foto’s. Even afbeeldingsgoogelen op hun namen levert ook heel mooie foto’s op.

  2. Door jou weet ik nu dat Emma Watson in commercials speelt. Dat was mij geheel onbekend. Ik hou me niet zo bezig met fashion, ik hoor bij het tweede groepje.

  3. In de Vogue van deze maand staat een artikel over hoe de Dior-commercial in Versailles is gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]