Het weer werkt misschien nog niet helemaal mee, maar het voorjaar is inmiddels toch echt in aantocht: de nationale feestdagen en vakantieweken komen er weer aan, de jonge diertjes zijn weer te spotten én er komen binnenkort een hoop nieuwe boeken uit. Ik ben al razend benieuwd naar titels als De voordelen van onbeantwoorde liefde van Becky Albertalli, The Hate U Give van Angie Thomas en Op mijn schouders van Jennifer Niven. Maar het voorjaar is óók het moment waarop de nieuwe aanbiedingen voor de zomer uitgebracht worden, en mán wat staan daar een hoop mooie titels in! Tijd voor een lijstje!

Een fijne neus voor liefde – Stacey Lee (HarperCollins Young Adult)

Deze magisch-realistische coming of age-roman verschijnt in juli. De cover is ontzettend schattig en romantisch en al bij het zien van de openingszin (De meeste mensen weten niet dat liefdesverdriet naar bosbessen ruikt) was ik verkocht. Het verhaal gaat over Minnosa, een aromateur die liefdesdrankjes maakt voor mensen met liefdesproblemen – maar zelf mag ze niet verliefd worden. Maar ja, dan krijgt ze zelf een probleem, en dan komt er een jongen op haar pad – die liefdesmateriaal is. Lijkt me een ontzettend heerlijk boek!

Aristoteles en Dante – Benjamin Alire Sáenz (Blossom Books)

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum (wat een heerlijke mondvol) is een boek waar lezers wereldwijd razend enthousiast over zijn – en dat kan ik me goed voorstellen. Het blijft een beetje mysterieus waar het verhaal precies over gaat, maar in ieder geval over twee jongens die bevriend raken ondanks dat hun ideeën over het leven en de wereld flink van elkaar verschillen. Filosofisch en poëtisch: ik denk dat dit een heel bijzonder boek is! Verschijnt in juni.

The Glittering Court – Richelle Mead (Young and Awesome)

Dit is één van de most anticipated boeken van Young and Awesome: Vampire Academy-auteur Richelle Mead vertelt hierin het sprookjesachtige, maar duistere verhaal van een meisje dat in de plaats van haar dienstmeisje naar een school voor jongedames gaat om aan een huewelijk te ontsnappen. Veel intriges… veel glamour… veel mysterie. Is het al juni?!

13 minuten – Sarah Pinborough (Best of YA)

Ik mag wel alvast gaan sparen, want juni wordt echt een maand vól nieuwe boeken! Dit exemplaar is een psychologische thriller over een meisje dat dertien minuten lang dood was en erachter wil komen wie daarvoor verantwoordelijk is. Weinig informatie, maar ja… als een uitgeverij schermt met teksten als voor de liefhebbers van Gossip Girl en Pretty Little Liars en filmrechten verkocht aan Netflix dan ben ik al heel gauw om.

Ginevra – Simone van der Vlugt (Ambo | Anthos)

Yep, we breken even met het Young Adult-rijtje, want ik wacht al zó onwijs lang op een nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt! Deze verschijnt wederom in juni en speelt zich af in het Italië van de veertiende eeuw, dus mooier kan bijna niet! Het is een liefdesgeschiedenis gebaseerd op een Florentijnse legende over een vrouw die maar weinig geluk had in de liefde. ik ben ontzettend benieuwd, want het lijkt me een prachtig boek!

9 november – Colleen Hoover (Zomer & Keuning)

JA JA JA JA JA JA JAAAAAAA! Ik wacht hier al zó lang op en ik ben er zó benieuwd naar! Er is nog best wat van Colleen dat ik nog niet heb gelezen, maar dit verhaal lijkt me zo intens mooi. Twee jonge mensen, hij heeft een writer’s block en zij heeft brandwonden, die een dag samen doorbrengen en elkaar daarna elk jaar op dezelfde dag weer ontmoeten. Hóe mooi kan het zijn? Ik kan echt niet wachten tot-ie uitkomt, begin juni gelukkig al!

Tot de zon aan de horizon vriest – Kathelijn Vervarcke (Van Halewyck)

De cover is helaas nog niet op internet te vinden, maar dit boek lijkt me ook weer zó mooi. Ik vond Zwerfsteen, over een jongen in een achterstandsmilieu, ook ontzettend mooi en aangrijpend en dit verhaal, over twee jongeren die allebei een moeder hebben met geestelijke problemen en daardoor dichter tot elkaar komen, lijkt me zo mogelijk nog mooier. Verschijnt in augustus.

Veel liefs, Lara Jean – Jenny Han (Moon Young Adult)

Eigenlijk zou het Aan alle jongens van wie ik hield-tweeluik ook echt een tweeluik zijn, maar toen besloot Jenny dat ze toch nog niet helemaal klaar was met Lara Jean – en dus komt er een derde deel! Ik vind de cover werkelijk prachtig en ik kan níet wachten om dit verhaal in mijn hebberige handjes te krijgen. Het gaat natuurlijk weer over liefdesperikelen, maar ook over het einde van de middelbare school, een stiefmoeder en – slik – volwassen worden. Kom maar op, augustus!

De gloed van gedoofde sterren – Kate Ling (Moon Young Adult)

Nog meer leuks! Het vervolg op Eenzaam en extreem ver weg verschijnt in september en ik ben ontzettend benieuwd hoe ik dat verhaal ga vinden, aangezien de hoofdpersonen zich nu op een heel ander punt bevinden dan in deel één – ik denk dat ik dat boek nog maar eens moet lezen voor ik aan het vervolg begin. Spannend!

Naar welke verwachte boeken kijk jij uit?

You may also like...

4 Comments

  1. Wat een prachtige boeken komen er weer uit! Vooral 9 november, Veel liefs Lara Jean en door dit artikel ook 13 minuten hebben mijn interesse gewekt. 🙂

  2. Wat een prachtige boeken komen er weer uit! Vooral 9 november, Veel liefs Lara Jean en door dit artikel ook 13 minuten hebben mijn interesse gewekt. 🙂

  3. Wat een leuk lijstje! Dat boek van Colleen ga ik ook op wachten. <3

  4. Wat een leuk lijstje! Dat boek van Colleen ga ik ook op wachten. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]