Nu het nieuwe jaar begonnen is, is het hoog tijd om weer eens te kijken wat we zoal kunnen verwachten van de boeken die dit voorjaar gaan uitkomen! Na mijn enthousiasme over de historische romans van Ambo | Anthos en de nieuwe titels van Best of YA/Van Goor wilde ik graag eens een duik nemen in de catalogus van een van mijn andere favoriete uitgevers: Moon!

Wat we kunnen verwachten

In het voorjaar van 2016 zal uitgeverij Moon voornamelijk een hoop nieuwe prenten- en kinderboeken op de markt brengen die voor het oudere publiek niet bijster interessant zijn. Wel kunnen liefhebbers van Holly Black (Witte kat) en Cassandra Clare (The Mortal Instruments, The Infernal Devices) hun hart ophalen met het vervolg op De IJzerproef: dit boek, De koperen handschoen getiteld, verschijnt in maart en belooft een bloedstollend spannend vervolg te zijn. Ook Michelle Paver komt met een nieuw boek, dat het vierde deel zal zijn van de Hylas-serie: Hylas en de tombe van de krokodil speelt zich af in het bronzen tijdperk (zo’n 3000 jaar geleden) en schijnt dikke pret te zijn voor de liefhebbers van Teen Wolf. Bovendien zijn de eerste drie delen tijdelijk voor maar €5 te krijgen in de periode van maart t/m mei, waarin het boek verschijnt. In de jeugdige Love Story-serie verschijnt het nieuwste deel Zoenen met slagroom van Jette Schröder (mei) en ook Jacob Grey komt met zijn nieuwe boek De Wildlingen: De zwerm in de maand mei. Lezers die nog net geen young adult zijn kunnen genieten van de roman Free Run van Annemarie Bon (maart). Ook kan het jonge lezerspubliek uitkijken naar een nieuwe uitgave van Carry Slees bekende roman Kappen!

Moon

Waar kijk ik naar uit?

Veel jeugdboeken in het fantasygenre dus, maar ook liefhebbers van de contemporary YA-romans kunnen hun hart ophalen. Moon komt namelijk EINDELIJK met een vertaling van Jenny Hans bestseller To All The Boys I’ve Loved Before! In april verschijnt Aan alle jongens van wie ik hield, een mooi vormgegeven roman over de brieven die Lisa Jean schrijft aan al haar exen. En nog leuker: het vervolg, P.S.: Ik hou nog steeds van je (P.S.: I Still Love You) zal in het najaar eveneens bij Moon verschijnen. Yelena Black wordt eveneens een bekende naam in de Nederlandse boekenwereld, want haar Young Adult-fantasyroman Dance of Shadows wordt vertaald. In april verschijnt Dans van schaduwen, een mix van Black Swan en So you think you can dance als je de catalogus moet geloven. In het najaar verschijnt meteen het tweede en laatste deel: Dans van vlammen. Waar het over gaat? Wat er zoal gebeurt op een exclusieve en behoorlijk miraculeuze dansacademie. Het prachtige omslag is in ieder geval al veelbelovend! Ik hou wel van het danswereldje en vond Black Swan geweldig, dus ik kan niet wachten. Tot slot hebben we nog Altijd anders van Ingrid Kluvers: dit boek over een meisje dat erachter komt dat ze lesbisch is zal in april gepubliceerd worden. Ik ben benieuwd!

Naar welke boeken van Moon kijk jij uit?

You may also like...

13 Comments

 1. Niet alleen het vervolg op Ijzerenproef komt, maar ook het tweede deel uit de Wildlingen komt! En die vond ik heull leuk! Dat dansboek staat ook op mijn wishlist!

 2. Het zien er allemaal leuke boeken uit. Ik verlang tot de koperen handschoen uitkomt.

 3. Ik ben heeel benieuwd naar Aan alle jongens van wie ik hield!

 4. Je gaat Aan alle jongens van wie ik hield geweldig vinden. Ik heb enorm genoten van Aan alle jongens van wie ik hield, lees hem eigenlijk alleen als je boek twee binnen hand bereik heb.

  1. Klinkt goed, ik ben onwijs benieuwd!

 5. Wat leuk dat To all the boys I’ve loved before in het Nederlands is vertaald! Die heb ik 2x gelezen en het is gewoon zo’n leuk, licht en romantisch boek.

 6. Oeh ik moet echt even wennen aan de Nederlandse titel van To all the boys I’ve loved before. Ziet er zo gek uit! (Maar het boek is wel geweldig <3)

  1. Ik vind het ook een beetje apart klinken haha, maar veel andere mogelijkheden waren er ook niet denk ik 😛

 7. To all the boys I’ve loved before heb ik hier staan, maar nog niet gelezen 😀 wel leuk dat er een Nederlandse vertaling komt!

 8. het vierde deel van de Hylas-serie: Hylas en de tombe van de krokodil kan ik nergens in het Nederlands kopen, weten jullie hoe dat zit? is hij wel in het Nederlands verschenen?

  1. Dat kun je het beste even aan de uitgeverij vragen, ik ken die boeken niet dus heb geen idee, sorry!

 9. Hey heb je het inmiddels gevonden? ik ben ook op zoek…

  1. Waar ben je precies naar op zoek? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]