Nu het nieuwe jaar er bijna aankomt, vind ik het fijn om lekker een beetje rond te neuzen in de catalogi van de uitgeverijen: welke boeken gaan binnenkort verschijnen en waar kan ik dus reikhalzend naar uitkijken? Vandaag zet ik op een rijtje welke boeken van het Best of YA-imprint van uitgeverij Van Goor ik héél graag in mijn bezit wil krijgen als ze eenmaal verschenen zijn!

Wat kunnen we verwachten?

Ik heb al aardig wat mooie titels op mijn plank staan, maar er komen in 2016 alleen al in het voorjaar weer flink wat mooie exemplaren bij. Ik hoef ze niet allemaal te hebben, maar er is in ieder geval voor elk wat wils. Zo verschijnt in mei Riders van Veronica Rossi (de auteur van Een wereld zonder hemel) over de afstammelingen van de ruiters van de Apocalyps: maar liefst 400+ pagina’s fantasy! Liefhebbers van het genre kunnen bovendien in april al hun hart ophalen met het vervolg op Seeker van Arwen Elys Dayton, waarin hoofdpersoon Quinn nu echt een Zoeker is. Fans van Cath en Levi kunnen alvast beginnen met enthousiast worden, want de welbekende fanfictie over Simon Snow van Rainbow Rowell verschijnt ook in april met maar liefst 538 pagina’s. Wie van actie en spanning houdt, moet nog eventjes tot maart wachten, want dan verschijnen maar liefst de eerste twee delen van de spannende nieuwe serie Bodyguard van Chris Bradford, over een jonge jongen die wordt uitgekozen om bodyguard te worden. Voor liefhebbers van feelgoodromans verschijnen in april twee luchtige, maar leuke en nét even iets andere exemplaren: De appeltaart van hoop van Sarah Moore Fitzgerald en Dromen van Sara Zonneveldt. Daarnaast kunnen we uitkijken naar nieuwe uitgaven van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk, Lauren Kate en Veronica Roth, waarvan die laatste twee filmedities zullen zijn. In januari verschijnt bovendien de opvolger van Percy Jackson: Het verdoemde zwaard van Rick Riordan.

Onlangs bijgewerkt11

Waar kijk ik naar uit?

Tot zover de boeken die mij persoonlijk niet heel veel doen. Er zijn echter ook wat boeken aangekondigd waarvan ik niet kan wáchten om ze in mijn handen te krijgen! Het gaat dan allereerst om Lola & de boy next door van Stephanie Perkins: na Anna & de French Kiss (die ik nog niet in het Nederlands heb gelezen, maar wel in het Engels) ben ik echt onwijs benieuwd naar deze tweede standalone met  nieuwe personages in de hoofdrol, waar we vanaf april van kunnen genieten. Op de tweede plek staat Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas: over de Engelse versie van dit boek heb ik al zoveel gehoord dat het verhaal over een jageres, een magisch rijk en verboden intriges me nu echt niet meer onberoerd laat. Hij verschijnt gelukkig al in februari! In diezelfde maand ligt Daan & Nadia van Esther Walraven, een roman die me prachtig lijkt over een jongen met een hersentumor die verliefd wordt op een meisje dat mishandeld wordt. En laatst maar zeker niet minst: we hoeven nog maar een maandje te wachten op de verschijning van Dwaaleiland-opvolger Een Frozen Hart van Elizabeth Rudnick, waarin Frozen-personages Anna en Hans de hoofdrol spelen. Ik. Kan. Niet. Wachten!

Welke boeken uit de voorjaarsaanbieding van Van Goor – Best of YA willen jullie graag lezen?

You may also like...

4 Comments

  1. Het vervolg van Seeker! Daar ben ik erg benieuwd naar! En Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas vond ik erg leuk! Stiekem leuker dan haar Throne of Glass serie :).

  2. Een hele stapel! Ik wil graag Het hof van doorns en rozen herlezen in het Nederlands, ben super benieuwd naar Carry On en het nieuwe Lauren Kate boek, zit te stuiteren om Lola en ben ook heel benieuwd naar Riders. 🙂 De voorjaarsaanbieding van Best of YA vind ik echt heel goed.

  3. Ik ben heel erg benieuwd naar Riders van Veronica Rossi dat klinkt echt als een boek voor mij.

  4. Wat een heerlijk lijstje! Ik ben heel benieuwd naar Lola & de boy next door, Carry on, Daan & Nadia en Een Frozen Hart 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]