Uitgeverij HarperCollins Holland is vooral bekend van het Harlequin-imprint, waaronder de Bouquetreeks-boeken worden uitgegeven. Sinds enige tijd geven ze echter ook een scala aan Young Adult-titels uit en die worden steeds populairder! Met de sprookjesachtige omslagen en intrigerende plotlijnen gaan de boeken ook mij steeds meer aanspreken en dus vond ik het tijd worden om eens een verlanglijstje te maken.

Welke titels spreken me niet echt aan?

Ik heb nog geen enkel boek van deze uitgeverij in mijn bezit, maar ik weet wel dat ze een aantal boeken uitgeven waar ik dan weer helemaal niets mee heb. Zo is het werk van Julie Kagawa vrij populair bij het young adult-publiek, maar na het lezen van De IJzerkoning een paar jaar geleden was ik daar wel een beetje klaar mee. ook de Onsterfelijk- en de Pupil-reeks kunnen mij niet echt bekoren, en datzelfde geldt voor de Alice in Zombieland-boeken van Gena Showalter. Deze worden steeds populairder, maar ik heb echt helemaal niets met zombies en houd het liever bij het Alice in Wonderland-verhaal zoals ik dat ken. Tot slot zijn er de Godinnentest-boeken van Aimée Carter: ik heb geloof ik deel één nog ergens als ebook, maar nog nooit gelezen. Dit is typisch zo’n reeks die al zo ontzettend lang in omloop is dat het me gewoon niet meer trekt.

Harper Collins

Welke titels staan wél op mijn verlanglijstje?

  1. Dingen die we zeker weten – Jessi Kirby | Quinn is diep in de rouw na de dood van haar grote liefde Trent en kan hem maar niet loslaten. De enige manier waarop ze ermee om kan gaan, is door mensen te ontmoeten die zijn donororganen hebben gekregen. Maar ze kan er niet achter komen wie zijn hart heeft ontvangen en dat kwelt haar mateloos… dit lijkt me zo’n mooi en uniek boek, ben ik onwijs benieuwd naar!
  2. Op het randje – Katie McGarry | Beth heeft het zwaar thuis en kan daar met niemand over praten, want dan krijgt ze het alleen nog maar zwaarder. Er is niemand die ze kan vertrouwen, tot probleemjongen Ryan haar pad kruist en ze niet meer om hem heen kan – en dat blijkt niet zo erg te zijn. Beetje een cliché liefdesverhaal misschien, maar het fascineert me wel!
  3. Marionet – Aimée Carter | Dit boek spreekt me al een tijdje net wel net niet aan: het is een dystopisch verhaal over een meisje uit een lage klasse dat de kans krijgt om te doen alsof ze iemand uit een hogere klasse is en verwikkeld raakt in een heel intrigerend spelletje. Het omslag trekt me niet heel erg aan, maar de omschrijving dan weer wel, dus… ik wil ‘m proberen!
  4. Losgelaten – M.G. Reyes | Zes heel verschillende tieners gaan om wat voor redenen dan ook bij elkaar in een luxueus strandhuis wonen en hebben allemaal zo hun geheimen en hun kijk op dingen. Hmm… beetje vaag, maar dit lijkt me dus echt wel een interessant verhaal!
  5. Duizend stukjes van jou – Claudia Gray | Jaaa, hier ben ik zo benieuwd naar! Ik heb dit boek al zo vaak voorbij zien komen in het Engels en ben blij dat-ie nu vertaald is. Het verhaal gaat over een meisje wier ouders een apparaatje hebben uitgevonden om te reizen tussen dimensies en dan reist ze de moordenaar van haar vader achterna, door verschillende dimensies dus. Lijkt me echt heel mooi!

Welke boeken van deze uitgeverij lees jij graag?

You may also like...

5 Comments

  1. Duizend stukjes van jou is echt zooooo tof!

  2. Duizend stukjes van jou staat ook op mijn lijstje 😀

  3. Duizend stukjes lijkt me cool! Het is een mooie cover. Ik wil wel graag de Engelse versie echter 😉

  4. In Duizend Stukjes van Jou moet ik nog maar enkele bladzijden lezen, dus daar hoop ik sebiet nog even mee in de zetel te kruipen. Ook Op het randje vond ik erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]