Onlangs ben ik begonnen met het maken van uitgebreide Bol.com-verlanglijstjes gesorteerd op uitgever, omdat ik het zo fijn vind om veel boeken van dezelfde uitgeverij naast elkaar in de kast te hebben staan. Het leek me leuk om hier zo af en toe aandacht aan te besteden, en dus geef ik jullie vandaag een kijkje in mijn verlanglijstje wat betreft Best of YA-boeken, een imprint van uitgeverij Unieboek | Spectrum (Van Goor)!

Afbeelding komt van de Best of YA-Facebookpagina.

Wat ik al heb van deze uitgeverij:

 • De Selectie-serie compleet, inclusief novelles – Kiera Cass
 • Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins
 • Dwaaleiland – Melissa de la Cruz
 • Tamar – Mal Peet

Verlanglijst Best of YA

Wat ik wil hebben van deze uitgeverij:

 • De Chemical Garden-trilogie: Ik heb Verwelken, Vrees en Verbreken van Lauren DeStefano allemaal al gelezen als ebooks, maar ik vind de omslagen zó mooi dat ik ze ook gewoon in mijn kast wil hebben staan om de fysieke versies een keer te lezen en te recenseren!
 • De Twilight-serie: Ik heb nog paperbacks van alle boeken, maar vind deze niet echt mooi meer. Daarnaast wil ik heel graag Leven & Dood lezen, en dan koop ik meteen de mooie hardcovers van Twilight, Nieuwe Maan, Eclips en O ja, en Het korte tweede leven van Bree Tanner wil ik dan ook.
 • De Fixer: Een boek dat ik veel voorbij zie komen op boekenblogs en dat ik heel graag wil lezen, omdat het me echt een heel goed verhaal lijkt.
 • Waterfire-saga: Ook weer zulke mooie omslagen! Ik hoor nog wel wat gemixte reacties over deze boeken, maar ik wil ze graag proberen.
 • Eleanor & Park: Ohh, dit mooie boek hoort gewoon thuis in mijn kast! Ik heb hem al gelezen, maar wil hem absoluut op de plank hebben staan. En ermee knuffelen.
 • Rose onder vuur: Ik las Codenaam Verity en dat vond ik best een goed boek: deze lijkt me eigenlijk nóg beter!

O ja, ik hoor jullie nu misschien denken: en de meest populaire boeken dan? Nou… ik zal het even uitleggen. De boeken van Veronica Roth heb ik op mijn iPad staan en die hoef ik eigenlijk dan weer niet in fysieke vorm. De Fallen-serie vind ik niks, evenals de boeken over Percy Jackson, Het Huis van de Nacht, Een wereld zonder hemel, Gone, Endgame… de boeken van Helen Vreeswijk vind ik wel goed, maar meer om uit de bibliotheek te lenen dan om echt in huis te hebben. Starters van Lissa Price vond ik niks, Waterfell van Lauren Kate ook niet. Fangirl van Rainbow Rowell sprak me ook echt niet aan. Ook de boeken van The Vampire Diaries zijn niets voor mij en de Hongerspelen-serie heb ik nog in mooie uitgave in de kast staan. De rest hoeft dus allemaal niet zo van mij. Over de Girl Online-boeken twijfel ik een beetje.

Welke boeken van het Best of YA-imprint heb jij en kun je me aanraden?

You may also like...

6 Comments

 1. Ik wil heel graag Oog om oog nog lezen! Rose onder vuur vond ik een heel mooi boek 🙂

 2. Daar kan ik je jammer genoeg niets aanraden, maar de uitgave ‘ALICE IN WONDERLAND & ALICE IN SPIEGELLAND’ van uitgeverij Gottmer met illustraties van Floor Rieder wil ik je graag aanraden omdat het een hartstikke mooi boek is. Misschien het mooiste Nederlandse boek in mijn boekenkast..

 3. Ik kijk vooral uit naar de boeken die volgend jaar gaan komen. Ik heb namelijk de meeste BEst of YA boeken al in de kast.

 4. Ik vind Oog om oog echt een hele grote aanrader 🙂
  De meeste anderen heb ik nog op mijn te-lezen-lijst.

 5. De Fixer is echt heel leuk! Ik ben nu ook bezig met De Cage en dat is ook een flinke aanrader 🙂

 6. Ik wil ook heel graag Leven en Dood lezen! Ben er zo benieuwd naar 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]