Een roadtrip is bijna niet compleet zonder een paar overnachtingen, en juist die eerste stops vind ik vaak al heel leuk. Hoewel het in die eerste dagen vaak nog wel wat lastig is om te settelen en we nu wat pech hadden met het weer waardoor onze planning een beetje anders liep, maar hé… als de mindset eenmaal om is, is dat juist ook avontuurlijk. Afgelopen maand was ik op vakantie in Italië en Frankrijk en van Rotterdam naar Lombardije (waar we Milaan als eerste echte bestemming hadden) kom je niet in een paar uurtjes. We overnachtten dus eerst in de Elzas en bivakkeerden vervolgens een paar dagen in het ons inmiddels vertrouwde Zwitserland, en dat vond ik net zozeer een blogplekje waard als bella Italia en la belle France!

Strassbourg

Onze eerste nacht brachten we door in het half Duitse, half Franse Strassbourg in de Elzas-regio: we gingen er eten en door het late tijdstip en de knorrende magen hebben we verder niet veel van de stad gezien. Het is mooi om er een beetje te slenteren terwijl de zon ondergaat en de straten zijn best gezellig, maar we kregen er geen echt ‘’hier willen we vaker naartoe’’-gevoel van. Ben je er een keer een (halve) dag, wandel dan vooral door het centrum om wat mooie plekjes tegen te komen, of zoek even wat bezienswaardigheden op – want die zijn er ongetwijfeld.

Luzern

Veel leuker was het in Zwitserland, waar we wat langer bleven omdat het weerbericht voor Milaan louter onweer voorspelde… maar dat leverde wel een relaxte paar dagen én een middagje Luzern op! Ook dit is geen stad die bruist van de bezienswaardigheden, maar die wel ontzettend mooi en leuk is om doorheen te wandelen. Er is een tweetal prachtige bruggen – de stad ligt aan het Vierwoudstedenmeer – en in de elegante straten kun je heel goed winkelen, vind je lekkere restaurants en kun je zomaar verrast worden door schattige pleintjes. We zijn er inmiddels een paar keer geweest en het blijft een onwijs leuke, trendy en gezellige stad om te verkennen, ook als je er maar kort bent. De natuurrijke omgeving is ook een aanrader als je van wandelen en kamperen houdt.

Ben jij wel eens in Strassbourg of Luzern geweest?

You may also like...

4 Comments

  1. Zo had ik nog nooit gekeken naar ergens overnachten tijdens een lange autorit. Wij reisden zelf vaak alleen naar plekken waar je binnen een dag naartoe kon reizen om een overnachting te voorkomen, maar eigenlijk kun je inderdaad ook juist door een overnachting mooie plekken ontdekken 🙂 Ik ben zelf ooit in Luzern geweest en vond dat best een leuke stad, vooral door de mooie brug. Leuk om over jouw ervaringen te lezen en je prachtige foto’s te zien van beide steden!
    Romy onlangs geplaatst…Happy day! | 12 kleine dingen om vandaag anders te doenMy Profile

    1. Oh, wij zijn echt van het overnachten inderdaad! We vinden het juist heel fijn om een beetje bijtijds te stoppen met rijden en dan ergens gewoon lekker te relaxen of juist nog even een stad in te gaan!

  2. In beide steden ben ik nog nooit geweest. De foto’s van Luzern vind ik er wel erg mooi uit zien.
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Het jaar waarin ik dertig wordMy Profile

  3. Wat een heerlijke foto’s. Echt genieten zo te zien<3 Zelf ben ik er nooit geweest, lijkt me prachtig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]