photo-1444201983204-c43cbd584d93

Bingewatching is inmiddels een bekend fenomeen: een heel seizoen van een serie erdoorheen jagen in één of enkele dagen tijd. Ik heb me daar nooit zo in kunnen herkennen: ik vind series kijken heerlijk, maar ik heb nog nooit één of meerdere dagen alléén maar series gekeken, daarvoor wil ik te graag actief zijn met allemaal andere dingen. Toch heb ik het bingewatchen de laatste tijd een beetje (her)ontdekt, maar dan wel op mijn eigen manier!

Series tegelijk kijken

Ik ben een fervent Netflix-gebruiker en vind het heerlijk dat er steeds meer van mijn favoriete series op staan. Maar het gevaar ervan is voor mij dat ik algauw veel te veel series tegelijk aan het kijken ben en dan vergaat het kijkplezier me eigenlijk een beetje. Zo was ik op zeker moment bezig met Gilmore Girls, The Vampire Diaries, Full House én Nahsville. Allemaal superfijne series, maar gewoon veel te veel. Er is dan altijd een serie die een beetje verwaarloosd wordt en dat voelt ook weer niet leuk. Tuurlijk, in de tijd vóór Netflix had je ook vaak maar één aflevering van je favoriete serie per week, maar ik was dan ook veel meer een liefhebber van dvd’s kijken en afleveringen opsparen tot ik er een avondje mee vol kon kijken.

Meeleven

Dát is bingewatching voor mij: lekker een aantal afleveringen achter elkaar kijken en dan steeds focussen op één serie. Op zo’n manier kijken dat je de verhaallijn en de personages echt op één avond ziet ontwikkelen en veranderen, en op zo’n manier kijken dat e er ook echt een beetje mee opschiet. Dat je er echt helemaal in zit.

photo-1461151304267-38535e780c79

Televisieprogramma’s

Momenteel heb ik een televisieschema dat je best druk zou kunnen noemen. We hebben een tijdelijk abonnement op Film1, waardoor er een overload aan toffe films op de DVR staat: Big Eyes, The Choice, Far from the Madding Crowd en Joy zijn maar enkele voorbeelden van alle te kijken films, en dan zijn het ook meteen films waar je wel even goed voor wilt gaan zitten. Daarnaast kijk ik op het moment van schrijven elke week trouw een aantal series: Vier seizoenen aan de Amstel, New Musical Star, Baby Te Huur, De Pennen zijn Geslepen en Petticoat.

TV-bingen

Superleuk, zeker omdat er ook wel eens maanden voorbij zijn gegaan zonder dat er echt iets op tv was. Maar ja, het nadeel van dit luxeprobleem is dan wel weer dat er gewoon héél veel is wat ik elke week wil zien. En dan heb ik het nog niet over de films die op Netflix staan. En over de avonden dat ik graag wil lezen in plaats van televisie kijken. Gelukkig heb ik ook het tv-bingen ontdekt: programma’s lekker opnemen en dan een paar avonden per week lekker achter elkaar kijken. Wordt de DVR ook meteen wat schoner van, en dat is heerlijk satisfying.

series2

Eén serie per keer

Dus heb ik wat mijn Netflix-series betreft een besluit genomen: ik focus me op één serie per keer. Niet alleen omdat ik dan gewoon weet wat ik ga kijken als ik een avondje wil Netflixen, ook omdat ik dan des te meer in een serie zit en er ook des te sneller doorheen ben en dus des te sneller met een nieuwe serie kan starten! En het is ook gewoon fijner, leuker. Lekker luchtig vermaak. Zo kijk ik nu bijvoorbeeld seizoen 4 van Full House: na dit seizoen kom ik bij de seizoenen die ik nog nooit heb gezien en daar ben ik onwijs benieuwd naar. Bovendien zijn de afleveringen van 25 minuten perfect om mee te bingen én om af en toe lekker even tussendoor te kijken als pauze. Zo is het kijken ook gewoon het fijnste: als een warme deken, als een comfortzone, en perfect voor de winterperiode!

Vind jij bingewatching fijn?

You may also like...

1 Comment

  1. Bij Netflix kijk ik ook altijd 1 serie per keer en dan meestal alle seizoenen achter elkaar af haha. Op tv neem ik heel wat series op en die kijk ik dan lekker in het weekend, door elkaar.
    Saskia onlangs geplaatst…Over ons verhuiskaartje (+foto’s!)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]